Оставаш сам? Ужас за мъжа, не толкова за жената

Самотните често се случват изолирани, особено по празниците
12 дек 2017 19:30, Красимир Ангелов
19
Оставаш сам? Ужас за мъжа, не толкова за жената
Снимка: Flickr

Самотата е по-стресираща за мъжете, отколкото за жените, пише британския "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Според всеобщото схващане за жените е по-стресиращо да са необвързани и да търсят нов партньор, отколкото за представителите на силния пол. Резултатите от анкетата обаче оборват традиционната идея за безгрижния ерген, който по-леко понася самотния живот от жената.

Оказва се, че самотата и предизвикателството да търсят идеалната половинка натоварват 71% от мъжете, докато при дамите този процент е едва 58.

Близо половината участници в допитването споделят, че статутът "необвързан" има и своите предимства. Липсата на партньор дава по-голяма независимост, време за нови хобита, свободата да бъдеш себе си, когато се забавляваш и дори възможност за повече чисто сексуални завоевания.

Проучването показва още, че според две трети от необвързаните е по-добре да бъдат сами, отколкото с неподходящ партньор.

Въпреки позитивите от липсата на партньор, представителите и на двата пола признават, че понякога се чувстват изолирани заради това. Това усещане се засилва по празници като Коледа, когато за една трета от самотниците е особено трудно да са заобиколени от щастливо обвързани близки и приятели.

Допитването разкрива също, че противно на широко разпространеното мнение, самотата плаши повече младите необвързани хора, отколкото възрастните.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Споко, ей сега като осъвършенстват секс роботите и ще им олекне
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Познавам едно мъжко парче, което възприема качествена връзка САМО и ЕДИНСТВЕНО с подпис. Вече поне за трети път е разписван, но ...ПО-важна е връзката и необходимостта да си с някого, а не дали си разписан.Има много по-женени без подпис, отколкото узаконени с музика.Робувайки на това клише, още много хора ще остават сами.Щом ви е важна формата, а не съдържанието - приемете последствията.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брях май съм минал без да разбера на другия бряг щото с мойта като се разоставихме мен такива чувства не ме споходиха
15
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сам е по- добре от самотен. С контрол фрийк жена си самотен+депресиран.
14
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като говорим за жени да не станеш като оня де работил и правил много пари и какво стана дядо му тегли пари за сватба и сега дядото на село леле е такъв бизнесмен искам да съм
13
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно е самотни сме искане грижи и любов
12
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако си смотлъо си заслужаваш съдбата,тежко е но при няколко милиарда жени да не можеш да си намериш нова си е катастрофа.Не можеш да имаш всичко в живота но можеш да се постараеш.
11
8
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Превод:Приказва се едно, на практика е друго.Приказва се, че жените се чувстват нещастни, когато нямат мъж. На практика мъжете са по-нещастни, когато нямат жена.
10
5
 
16
 
! Отговори
Maimunata преди 6 години
Do 3Taka e, jenata vinagi moje da nameri maj. No mnogo chesto tova stava za kratko, i sledva drug i drug....dokato jenata ne se prekrasti na - kuрvа
9
4
 
8
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
Do 3Taka e, jenata vinagi moje da nameri maj. No mnogo chesto tova stava za kratko, i sledva drug i drug....dokato jenata ne se prekrasti na - ***
8
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веднага мога да дам пример за чехлю - в съседна статия пише че принц Хари отказал цигарите заради любимата. А защо тя не е пропушила вместо той да ги откаже.Жените са отявлени контрол фрийкове.
7
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По - добре сам отколкото мъж под чехъл. Ако жената не поеме контрол над мъжа отказва да е с него. И така се раждат чехълчетата - по- меки и от меки китки.
6
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не бъркайте това да си сам с това да си самотен. Може да си притиснат отвсякъде от хора в метрото и да се чувстваш ужасно самотен. Може и да си напълно сам и да се чувсташ в покой и самия себе си. И второ, ако си с някой само защото имаш нужда, примерно да не се чувстваш самотен, този човек за теб вече е инструмент. Инстумент който задоволява твоите нужди. Така тази връзка е обречена.
5
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
предпочитам да си живея сам без жена и деца, да си правя каквото искам от колкото да живея шматките дето коментират тук :D... горките им мъже (ако имат).
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти пък пиши на крилица *** !
3
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Mdaaa, osobenno pleshivite i s debeli koremi :-) :-) :-) Edna Jena vinagi moje da si nameri maj Taka che yvajavaite i obichaite polovinkite si Milo maje :-)
2
22
 
17
 
! Отговори
Виновна е ЖЕНАТА преди 6 години
за всички тези мъжки несгоди!Вместо да пърха около него на празниците, да му е на разположение винаги, когато има нужда от Кекс, да идва да му чисти,пере,глади и готви (по възможност когато той не си е у дома) и през останалото време да не му се пречка, да не му натяква за брак и за деца, тя - Жената, с цялото си нахалство изисква уважение, зачитане за това, че и тя има образование, професионални ангажименти и постижения! И иска да е съпруга!Как е възможно да са такива досадници тези жени, бе!
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самотата е по-стресираща за мъжете, отколкото за жените, пише британския "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.Според всеобщото схващане за жените е по-стресиращо да са необвързани и да търсят нов партньор, отколкото за представителите на силния пол.Някой да преведе моля.