Защо не мога да отслабна? Учените с отговор!

Огромните лишения понякога завършват с провал не по ваша вина
Обновена: 15 яну 2018 16:47 | 15 яну 2018 16:00, Веселина Йорданова
32
Защо не мога да отслабна? Учените с отговор!
Снимка: архив, Ройтерс

Германски учени от университета в Бон изясниха защо някои хора не могат да отслабнат - причината не е в тях, а в организма им, който си мисли, че искат да го убият, пише "Лайф".

Това обяснява защо за мнозина отслабването е изгубена кауза и защо, въпреки огромните лишения, в края на краищата всичко завършва с провал.

По думите на изследователите причините трябва да се търсят в защитните механизми на организма. Рязкото съкращаване на потреблението на мазнини и въглехидрати е равносилно за организма на сериозна инфекция, с която той започва да се бори.

Практикуваният в продължение на много години определен хранителен режим е способен да препрограмира клетките и отделни участъци от гените. Преминаването към по-здравословен начин на хранене предизвиква стрес, който се възприема от организма като заплаха.

Учените са на мнение, че при подобни диети от жизнено значение е да се направят необходимите анализи. Всеки тип здравословно хранене трябва строго да се подбира според особеностите на организма. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
4
 
! Отговори
Узуна преди 6 години
Вси4ко е енергиен баланс и математика. 0.5 кг мазнини са 3000 калории , т. е. ако приемаш за седмица по 3000 кал. по малко , губиш половин кило тегло, ако приемаш пове4е ка4ваш.
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нов човек си и на 4-ия изяж един хляб
22
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пий рициново масло. След това само вода пий. Отиди на сауна. И като ти се махне очистителния ефект. Едни портокал, след три часа един варен картоф. Водата си я пиеш. След още три часа Един грейпфрут.Вода.И след още три часа киви. Следващия ден само ябълки и един картоф. И се започва, 45 минути гимнастика коремни Клекове.Гаранция кило отдолу. И така следващия ден само билкови чай и вода. Сауна. Клекове коремни. След това морков, грейпфрут, портокал. Вода! Три дена. Нов човек си!
21
7
 
3
 
! Отговори
гена преди 6 години
ти имай супер ген, аз ще взимам цял живот веднъж дневно метформин. през месец за черния дроб карзил.след 90 год ти със твоя супер ген ще бъдеш на ония свят, аз ще бягам с ***.и това не е някакво изхвърляне , а статистика.изследвали са плъхове, хора с диабет и без диабет.познай, кои живеят по-дълго и са по-активни?тези с диабет, които приемт метформин живеят по-дълго и са по-активни от тези без диабет, които не приемат метформин.има една билка и два витамина, които са супер важни, но
20
8
 
2
 
! Отговори
хт преди 6 години
ген дръжки?всичко е до метформина!!!
19
9
 
3
 
! Отговори
areee преди 6 години
спрете да купувате някакви хапчета или сокове за отслабване.отслабването е наука и лекарите отдавна са разрешили този проблем.има два начина.първия е евтин - метформинвтория е скъп - два определени витамина. няма да Ви ги казвам , за да си купите за 2 лева метформин и след месец приемане ще си говорим.приема се след храна. веднъж дневно. не повече!!!пийте повече вода.спортува? я не ме занимавайте с глупости! спортуването не за укмните хора, които са запознати с метформина.
18
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
българите много малко се движат и заради плчевният си стандарт ядат нездравословни храни като разчитат много и на хляба ядат го в големи количества за да заситят глада си
17
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е до ген. 1.50 висока и 110 кг. пълна. Тава нещо няма отслабване.
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия учени вместо да пишат свободни съчинения,що не кажат причината за затлъстяването, ама не смеят щото от"хранителната индустрия" ще им откъснат главите.
15
1
 
18
 
! Отговори
Отслабващ. преди 6 години
Гладен съм. Искам да ям.
14
8
 
27
 
! Отговори
Кръвожаден веган преди 6 години
Горното изследване се отнася единствено за организма на жената. При мъжете, организма интерпретира "заплахата" по различен начин. Например след приемане на значително количество алкохол, организма на мъжете го тълкува като смъртна заплаха и в спешен порядък влиза в режим "размножаване". Това обяснява защо след пиянска вечер често се събуждаме до незнаен крокодил.За третия пол все още няма достатъчно събрани данни за да се направи сигурно заключение, но се работи по въпроса. Очаквайте изненади.
13
6
 
12
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Много е вярно даже написаното - организма трупа енергийни запаси "за лоши времена"... генетичен атавизъм. А някои са предразположени към напълняване.И на тях им коства усилия да засилят метаболизма си.Баща ми никога не броеше калории...но имаше "плочки" и на 60г.Натура!
12
6
 
14
 
! Отговори
Миа преди 6 години
Ако нямаш волята да отслабнеш ,извинение се намира винаги. Сега още едно: "...организма ми не го искал". С изключение на някои хормонални нарушения, нищо друго не може да те спре АКО ИСКАШ!
11
2
 
9
 
! Отговори
? преди 6 години
Какви са тези въглеводороди??
10
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе,кви са тия учени, много научно се изразява т "организма си мислел,че искаш да го убиеш",излиза,че организмът и ти сте две отделни неща освен това могат да четат мисли
9
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЧЕЛ СЪМ ГОТВАРСКИТЕ РЕЦЕПТИ НА ГОТВАЧА ОТ ОСВИЕНЦИМ,И СМЯТАМ,ЧЕ НЕГОВИТЕ ДИЕТИЧНИ ХРАНИ ВЪРШАТ ПРЕКРАСНА РАБОТА НЕ СЪМ ВИДЯЛ ДЕБЕЛ ОТ КОНЦЛАГЕР,ГАДНА ШЕГА,НО ИСКАХ ДА КАЖА ГЛАД НА ДЕБЕЛАЦИТЕ И ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ
8
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости на търкалета, ама нали трябва мързеливите и дебелите да се чустват добре...Не съм видял някой който е положил истински усилия и да не е отслабнал. Всичко друго е оправдания.
7
9
 
6
 
! Отговори
Инат и Глад преди 6 години
Това е отслабване до определени килограми.После идва йо-йо еФект и шокови неща с организма.
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко са 1000 калории? И като изгориш 500 пак остават 500 нали?.....Остават 500, обаче на ден за мъж ти трябват малко над 2000, само за да функционират системите в организма. Останалите 1500 са изгорена мазнина. Един килограм мазнина има 8000 калории, тоест за около 5 дена губиш един килограм чисто, без водата. Но с толкова малко се издържа трудно, с 1000-1500 на ден и спорт се отслабва най-трайно и лесно.
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости. Хора по 200 килограма свалят повече от половината след операция за намаляне на стомаха, защото вече не мога да ядат толкова много.

Спонсорирани публикации