Климатът у нас - все по-нестабилен, няма 4 сезона

Експерт: Ниската застрахователна култура на българите е проблем
18 яну 2018 22:32, Екип на Bulgaria On Air
47
Климатът у нас - все по-нестабилен, няма 4 сезона
Кадър: Bulgaria ON AIR

Хората не са подготвени за климатични промени, които настъпват в глобален план и това е явление, което наблюдаваме в последните десетилетия. Всичко това е притеснително, каза Георги Стефанов от WWF пред Bulgaria ON AIR.

По думите му у нас вече няма ясни 4 сезона, а климатът става все по-нестабилен. Ниската застрахователна култура на хората също е проблем и тя трябва да се промени.

Обществото вече плаща своята цена за явленията, които има на земята.

Вижте повече във видеото!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
2
 
! Отговори
хмм преди 6 години
Мои познати са застраховани срещу наводнения. Вече 5-6 пъти ги наводняват комшиите от горния етаж и застрахователите платиха всичко всеки път. Да, със сигурност има и лоши застрахователи или не-добре проучени клаузи по застраховката, но е факт и че може да ви спестят не-малко средства.
24
3
 
0
 
! Отговори
икономист преди 6 години
Хубаво е да се направи засраховка на дома - плащат поне 60-70%, от щети, което е ОК. Ако човек сам възстанови щетите, а не с някоя фирма, която да го одере , си е далавера. Поизчистиха се и причините, с които ви отказват плащане - има сериозни компании.
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От последното силно земетресение, застрахованите за природно бедствие разбрахме, че земетресението е природно "ЯВЛЕНИЕ", а не бедствие. Правете си изводите сами.
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До кироНаивник! Ако те удари земетресение и има щети, застрахователите ще дойдат и ще ти обяснят например, че нямаш противоземетръсен пръстен в основите и те при такова положение не плащат щетите. Имат още широк набор от обяснения - на мой познат, при поражения от мълния, включени в застраховката, му обясниха, че пораженията от мълния не са преки - те плащали само при преки поражения от мълния.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искате да очерните климата, защото е по-стабилен от Боко Тиквата.
20
4
 
6
 
! Отговори
киро преди 6 години
Застраховал съм къщата само за бедствия - пожар, наводнения, ураган, земетресение, градушка и подобни. Слава богу вече 10 години не ми се е налагало да завеждам щета.Струва ми малко над 1лв на ден за застрахователна стойност от 200 хиляди.Ще кажете че застрахователите са измамници и съм ***. :-) Добре, но ако удари земетресение или ураган (да не дава господ!), застрахователите ще ми покрия минимум 50% от щетите. Без застраховка трябва да извадиш кеш. При имот става въпрос за сериозни суми.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само като разбереш,че така наречените"парникови емисии"се търгуват на борсата и ти става ясно за каква далавера става въпрос.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сезоните от какъв пол са?
17
1
 
12
 
! Отговори
третополов преди 6 години
Искам 5-ти сезон, иначе съд в Брюксел
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И колко са сезоните сега? 8? В истанбулската конвенция ли го пише
15
0
 
13
 
! Отговори
Емил преди 6 години
Истинския проблем е ниската застрахователна култура(и не само застрахователна) на застрахователите :)
14
3
 
29
 
! Отговори
Антиексперт преди 6 години
А този "експерт" имал ли си е вземане-даване със застрахователи, за да знае как бързо "изплащат" застраховки тези "професионалисти"?
13
1
 
8
 
! Отговори
Манджа с грозге преди 6 години
Понеже няма четри сезона, климатът става(?) нестабилен. Проблем е ниската култура (факт). Обществото има явления (застрахователи бол) на Земята, за които трябва да плаща.Много неприятно впечатление правят всички застрахователи, направени вчера, на които се дава гласност, вместо на доброволците и дарителите.
12
2
 
10
 
! Отговори
соквистим преди 6 години
Климата ли ,климактериума ли или засрахователите?Не разбрах .Иначе застраховайте се Елате вие да не дойдеме ние.
11
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Младене, като не знаеш къде и при кого да се застраховаш е ясно, че ще те огъзят :) Още повече, че не си търсиш правата, а само звъниш по телефоните...Първо, не е трябвало сам да си купуваш частите, а застраховката - със сервиз по твой избор. Отиваш, оставяш си кошника или каквото е там в сервиза, оправят го, после директно фактура към застрахователя. Ако застрахователя не ще да я плати - да я оспори на сервиза, да се влачат по съдилища. Теб не те е еня. За 2017-та 3 пъти така минах.
10
2
 
18
 
! Отговори
младен преди 6 години
а да не споменавам че тука частите щяха да са към 2500лв. та 580лв. на 2500лв. не правят и 25%
9
0
 
27
 
! Отговори
младен преди 6 години
"Добре" отговарям аз "...а сега като съм сложил нови части, имам и фактура за тях, ако след седмица плесна колата пак, пак ли ще получа по 143лв. на фар?"отговор "Да"викам им "Мерси, чао" и като звъннаха след няма и 2 месеца да подновявам каското ги пратих у лево директно. Питайте ме кога повече пак ще се застраховам.
8
1
 
28
 
! Отговори
младен преди 6 години
Миналата година се плеснах с кошницата ми в един. Поръчах си частите от англия и ми излезе към 1500лв. (около 2 пъти по-ефтино от тука) и след има няма месец като престигна застраховката в банковата сметка какво да видя.....580 и няколко лева. Звъня и питам:"Абе..то е ясно че ще съм все на минус ама вие прекалявате. Що така?" отговор "Ааа..нееее платено ви е както ви се полага, 30% от стойноста на частите като нови - т.е. фарa ви струва нов 430лв ние ви даваме 143.33лв...овехтяване...за това"
7
0
 
41
 
! Отговори
Нашенски застраховки преди 6 години
Ниска застрахователна култура?!Съседи се оказаха застраховани.Но когато стана наводнение поради амортизирана водопреносна мрежа, застрахователят даде на собствениците на наводнения апартамент 500 лева, а те претендираха за 8 000 лева и решиха да съдят собствениците на апартамента, в който се спука тръба. Съдът отсъди да заплатят 3 000 лева обезщетение на наводнените.Е, какъв смисъл има това застраховане по нашенски?Други застрахователи пък чудо правят, за да не платят нищо!
6
0
 
34
 
! Отговори
Кръвожаден веган преди 6 години
Колкото пъти не сме се застраховали, толкова пъти сме спечелили. От това по-силно доказателство за наличие на застрахователна култура и обективна оценка на "застрахователите", здраве му кажи.Повече вярваме на измамниците, отколото на "родните застрахователи".

Спонсорирани публикации