Няколко начина да спасите брака след изневяра

Документите за развод са една от опциите, но не единствената
19 яну 2018 23:00, Екип на Tialoto.bg
78
Няколко начина да спасите брака след изневяра
Източник: pexels.com

В момента, в който разберете, че партньорът ви ви е изневерил, всичко се променя. Доверието е счупено и ви е трудно да си представите бъдеще до човека, който е бил интимен с друг/а. Какво ви остава да направите?

Документите за развод са една от опциите, но не и единствената. Статистиката показва, че доста бракове са успели да "преживеят" изневяра.

"Двойките могат да се излекуват след изневяра. Или искате бракът ви да проработи, или не", коментира Раби Слоткин, експерт по връзките, основател на инициативата за запазване на семейството Marriage Restoration Project.

Ето какво трябва да направите, ако попаднете в подобна ситуация:

1. Уверете се, че аферата е приключила

Първото нещо, за което трябва да се погрижите е да разберете дали вашият партньор е готов незабавно да приключи аферата.

"Прекъсването на отношението с третия човек не подлежи на преговори. Той трябва напълно да излезе от живота ви, дори това да налага сменяне на работата, дома или града!, казва д-р Джил Мърей, лицензиран брачен терапевт.

След като премахнете излишната страна е време да видите какво и кога се е объркало.

2. Разкажете си всичко

Хубаво е да проведете един дълъг и подробен разговор за случилото се, но е препоръчително той да не се случи в деня, в който сте узнали за аферата, а няколко дни след това.

Изберете време, в което и двамата ще сте психически устойчиви и готови да говорите открито за случилото се. Излъганият трябва да е готов да задава всякакви въпроси свързани с изневярата, за да не останат в него никакви съмнения, съветва Слоткин.

Кои са останалите стъпки четете на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
11
 
4
 
! Отговори
Любовница преди 6 години
Аз се срещам със семеен мъж от година. Мисля, че освен физически сме и емоционално обвързани. Той казва, че не се разбира с жена си, но не го разпитвам. Какво да правя?
40
2
 
9
 
! Отговори
до 40 преди 6 години
Ааа какво значи че ще изтърпи ? Ще я колиш ли ? Ще я бесиш ли какво ? Нали сте заедно да правите любов ? Ако жена ти предпочита я боли главата пред секс имаш сериозен проблем братле .
39
1
 
9
 
! Отговори
до 35 преди 6 години
гарантира любов и уважение , така че развода от друга гледна точка е облекчение ....а от трета стрес ... Щото като продадете общия апартамент не можете да си вземете по отделно и едностаен апартамент ... Ама кой е виновен за това ? Кой ви лъже че жилището трябва да е общо и семейно ? Лелееее колко хора изгоряха покрай тоя лаф не е истина . Сигурна съм че ако жилището беше само твое щеше да я натириш нали ? Или ти е удообно още да ти пере, чисти ,готви , а ти да чепкаш вълна ?
38
0
 
7
 
! Отговори
до 35 преди 6 години
А защо смяташ подписа за развод за нещо толкова тежко ? Вие всъщност сте отделни личности , а без чувства и обща цел...не мисля ,че е редно децата да стават свидели на неовладяните ви емоции и липса на такива . Не си мисли , че те не разбират и не усещат кога има любов между родителите . А и искат да запазят брака им само до определена възраст , на по късен етап нямат претенции и е само оправдание на родителя за пред хората защо не се е развел. Брака урежда икономическата страна на нещата , но
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дами, давайте повече на мъжете си, не само да ви боли глава, и няма да има изневери...Даже и след като се върнете от при любовника си, дайте и на мъжа си да почувства , че има женско в леглото си, нищо не ви струва, 30 мин ще изтърпите...
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ръжда по колата и жена тръгнат ли оправия няма!
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
имаше вчера коментар че гърдите на жената трябва да са малки като...забравих но бе мн яко.някой може ли пак да го напише :)
34
1
 
7
 
! Отговори
До 21 преди 6 години
Жалко за тази жена, която е посегнала на живота си, но сигурен ли си, че със здравето й всичко е било наред?Доказано е, че жени с малки деца се самоубиват изключително рядко.След като се е втурнала да прави секс извън брака, а после не е понесла мисълта, че и на нея й изневеряват, може би тази жена просто е имала нужда от психотерапевт. Което не гарантира, че той ще успее да сложи психиката й в ред, но може би е щял все пак донякъде да помогне и да посъветва близките й какво да правят.
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
14,На теория си прав. Но защо повечето проста_кеси са семейни, а чувствителните, интелигентни жени по-често се оказват неомъжени или разведени?
32
0
 
21
 
! Отговори
№9, много бракове преди 6 години
продължават да съществуват само заради децата, след като са изпразнени от смисъл не само заради редовни изневери. Много двойки престават да се обичат, разочароват се един от друг или просто си дават сметка, че са сгрешили. Но заради децата остават заедно до старини и решават че не си струва да се нагърбват с неприятностите около един развод. Вече няма смисъл да се търси и нов партньор. Добави и проблемите с жилището - никой не ще да остане на улицата, нито да е сам. И бракът продължава до гроб.
31
0
 
10
 
! Отговори
до Сандо преди 6 години
След като сте наблягали на секса а не на емоциите , не се очудвай . Има много такива случай . Странно е любовницата да не иска официална връзка с теб !!!! Но има и много случай в които след като нещата станат официални връзката им се разпада . Аз познавам една такава двойка . Близки мои приятели са и тримата - мъжа и двете бивши . И двете направиха едно и също - качиха му се на главата и непрекъснато го контролираха ...
30
2
 
12
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
забърсах една лИбовница, мноо яка та се и влюбих чак. аха да зарежа жената и децата и тя ми изневери. Бях много потресен ... кво нещо е живота само
29
0
 
14
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Човека ако иска да спасява брака си сам ще прекъсне паралелната връзка . По свое желание ще прави за жената си нещата които е правил за любовницата . Ако жената му нареди условията очаквайте срокошен развод...
28
0
 
12
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Сещам се за един период преди години . Внезапно приключихме връзката с един господин ... Той си намери веднага друга , тя знаеше за мен и непрекъснато ми триеше телефония номер . Той обаче беше упорит и понеже аз спрях да му го давам всеки път уж да поддържаме приятелски отношения , започна да го иска от майка ми хахаха . Така че нали знаете че физически сте на едно място , но сърцето и мислите ви да са на друго . Това да казвате на някой да прави нещо не е добър вариант !
27
0
 
11
 
! Отговори
Неа преди 6 години
"1. Уверете се, че аферата е приключилаПървото нещо, за което трябва да се погрижите е да разберете дали вашият партньор е готов незабавно да приключи аферата." А да , човека е бил години с някоя друга , мислите ли че не се привързал ???
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Лунчова 23Истински мъж съм, дай ми само е-майл, ще се разберем, над 40 г. съм.
25
0
 
9
 
! Отговори
Неа преди 6 години
И противно на очакванията че любовниците търсят секс и емоционална топлина ,се оказа че търсят къщи и парички .. Но повече ме подразни че крантата беше болна , а го лъжеше че вече оздравява ....
24
1
 
15
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Вчера станах неволен слушател в разговор между две кокошки . Явно едната се канеше да става любовницата . За въпросния мъж разбрах че скоро е станал баща , защото кандидат любовницата беше болна и разочарова че той я е отрязал за среща , защото щяла да го зарази , а той бебето . По интересното беше когато приятелката на кандидатката я надъхваше да му снима къщата и и казваше какво да му говори ... Тъй останах с впечатление че това си е бизнес ...
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лунчова, Щом мастОрбираш, значи не го правиш правилно. Това не е женска работа. Намери си мъж!
22
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко идва от нередовен секс и нескончаемото мърморене. Мъжете сме издръжливи, но по някое време ни писва. Сексът лесно се намира. Мрънкането убива брака.

Спонсорирани публикации