Отслабване в офиса? Възможно е – стойте прави!

Бюрата за правостоящи повишавали и продуктивността
7
Отслабване в офиса? Възможно е – стойте прави!
Прави или седнали? Снимка: flickr

Заседналият начин на живот в последно време често е нарочван за "виновник" за епидемията от затлъстяване, както и за увеличаването на случаите на сърдечно-съдови заболявания и диабет.

Служителите в офиси, които желаят да отслабнат и да се погрижат за здравето си, могат да се възползват от бюрата за правостоящи, предаде ДПА, позовавайки се на резултатите от американско изследване.

За целите му специалисти от клиниката "Мейо" в Рочестър, Минесота, са анализирали 46 предишни проучвания. Изследователите са установили, че когато човек стои прав, изгаря 0,15 калории повече за минута, отколкото в седнало положение.

Това означава, че човек с тегло 65 килограма, който стои изправен шест часа дневно, вместо да седи, може да отслабне с 2,5 килограма годишно при непроменен калориен прием.

Стоенето в изправено положение на работното място не само допринася за изгарянето на повече калории - увеличената мускулна активност се свързва с понижен риск от инфаркт, инсулт и диабет, отбелязва ръководителят на изследователския екип д-р Франсиско Лопес-Хименес.

Направеният от специалистите анализ е показал, че в САЩ хората прекарват в седнало положение над седем часа дневно, а в Европа - между 3,6 и 6,8 часа на ден.

Предишно проучване е установило, че работата в изправено положение повишава продуктивността на служителите.

В Германия диетолози и експерти по гръбначни проблеми отдавна препоръчват продължителните периоди на заседяване да бъдат прекъсвани с кратко раздвижване. Според тях продължителното стоене в изправено положение не е най-добрата опция, тъй като в дългосрочен план може да доведе до мускулно-скелетни проблеми. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един мой приятел е хирург, по цял ден стои прав и вените на краката му са като като градински маркуч. Тоя дето е стигнал до "брилятното" заключение колко полезно било да стоиш прав, очевидно няма грам мозък в главата.
4
3
 
10
 
! Отговори
Пеевски преди 6 години
За една година само 2.5 кг. ????? Че аз отслабвам повече само като се изсера....
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разширени вени в офиса? Възможно е стойте прави!
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В офисите има много по рентабилни начини за отслабване...От това да стоиш прав като конЬ!
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отслабване в офиса? Възможно е, ако ядете само когато огладнеете и по малко.Ако стоите прави ще заработите разширени вени.Ако седите седнали - хемороиди.