Късна сватба = по-трайно щастие!?

Експерти: Да сключиш брак късно е по-добре, отколкото рано
12 мар 2018 21:28, Красимир Ангелов
4
Късна сватба = по-трайно щастие!?
Снимка: Reuters

Двойките, които отлагат по-дълго време сватбата си, в крайна сметка са по-щастливи от тези, които се женят рано, сочат резултатите от канадско изследване, цитирано от БТА.

Учените от университета Алберта са работили с 405 канадци, анкетирани в гимназията и на средна възраст. Сключилите брак на същата възраст като връстниците си или по-късно, са казали, че са по-щастливи и са били с по-високо самочувствие от сключилите брак рано. Те по-рядко страдали и от депресия.

"Хората, които правят нещата навреме, получават социално одобрение - от семейството и приятелите“, обясни Мат Джонсън от екипа. По думите му тези, които го правят рано или късно, срещат скрити или открити социални санкции".

"Не установихме отрицателни последици от късните сватби", продължи Джонсън и допълни: „Всъщност да сключиш брак късно е по-добре, отколкото рано“.

Макар и семейните хора като цяло да са по-щастливи, преждевременното сключване на брак може да усложни живота, "защото или ускорява, или предотвратява други преходи".

"Хората, които се женят рано, обикновено не учат много, децата им се раждат преди оптималната възраст и в резултат се чувстват като в капан в професии, каквито не са желали. На средна възраст те са малко по-депресирани или имат по-ниска самооценка, не защото са нарушили социална норма, а защото са тръгнали рано по пътя на семейния живот", смята експертът.


4
Още по темата: щастиесватба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Сладко от рози преди 8 месеца
Ами то като се ожениш след 45,за кога да се развеждаш!?...
Ако случиш на партньор здраво ще държиш връзката и брака да не се разпаднат,защото знаеш какво ще загубиш!
3
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
и на 42 да се ожениш няма гаранция такьв ни е кьсмета
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има нещо вярно. Аз се омъжих рано-на 23 и съответно се разведох, обаче втори път тази грешка няма да повторя! Ако бях изчакала още няколко години сигурно нямаше да стане така. Ама и двамата бяхме млади и не знаехме точно колко е трудно. Е, добре, че поне образование имахме. Не знам тия които се женят/омъжват веднага след гимназията как изобщо я карат.
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ми то понеже на 20 се ожениха на 40 в развод с деца поне се ожени наистина по късно за да нямаш тоя проблем