Алтернативни употреби на розовата вода

За какво можем да я използваме
Обновена: 25 мар 2018 20:41 | 25 мар 2018 20:36, Илияна Николова
1
Алтернативни употреби на розовата вода
Снимка: pixabay

Комбинацията от рози и вода създава прекрасен продукт, който не само разкрасява, успокоява, но и може да действа оздравително на кожата ви. Розовата вода се използва за красота още от древни времена. Според някои слухове Клеопатра се е къпала в мляко и мед и розови листа или розови пъпки. И днес, розовата вода се ползва широко в козметичната индустрия. Вижте какви други интересни ползи има розовата вода и как може да ни помага в ежедневието.

Розовата вода успокоява кожата
 
Едно от най-ценните качества на розовата вода е, че има противовъзпалителен ефект върху кожата. Освен това е богата на антиоксиданти, които влияят на уврежданията от свободните радикали. Ако страдате от акне или розацея и търсите натурално средство да успокоите кожата, то розовата вода може да ви помогне.
 
Може да я ползвате като вода за уста
 
Розовата вода има антибактериални свойства и нейните качества да действа противовъзпалително я правят много подходяща за изплакване на устата. Според някои проучвания билкови води за уста, в които се съдържа и розов екстракт, могат да облекчават болка и раздразнение от афти например.
 
Добавете я към ваната си
 
Няколко капки розово масло във ваната ще омекотят кожата и ще оставят върху нея фин, нежен аромат.
 
Използвайте я в кухнята
 
Можете дори да готвите с розова вода. Екстрактът от роза се използва в някои ястия като например агнешко, оризов пудинг и различни салати. Също така не е никак лоша съставка за коктейли.
 
Добавете розова вода към прането
 
Знаете ли, че в някои райони в Индия използват розовата вода, докато гладят дрехите? По този начин дрехите ви ще ухаят невероятно цял ден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации