Те са силни. Те са смели... Жените, които разбиха стереотипите

Вижте уникални кадри, предизвикали огромно противоречие за времето си
18 апр 2018 21:45, Красимир Ангелов
29

Годината е 1967-ма година. Първата жена, състезавала се в Бостънския маратон, е Катрин Швайцер. Участието й обаче далеч не е одобрявано от всички, дори и хората, които помагат за реализирането на прочутия маратон. Обяснението звучи благородно - маратоните се смятат за опасни за жените, които са слабия пол. Снимка: ofigenno.com

Живеем във век, в който за щастие вече всички са равни. Истината е обаче, че далеч не е толкова назад времето, в което жените имаха по-малко права от мъжете – в живота, в политиката, в спорта...

В следващата галерия ви предлагаме няколко смели жени, които дръзнаха да разбият стереотипите. Нещо, което в наши дни ни се струва съвсем нормално, но за времето си е било направо една малка революция.

Вижте уникалните кадри, а още от тях може да откриете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: женистереотипиxx век
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
6
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
Смятам ,че жените са по-добрата половина на човешкия род и не виждам причина ,защо те да не могат или да им се забранява ,да правят това ,което правят мъжете.Никой не може да иска една жена да носи торби с цимент ,въпреки ,че сегашните 25 килограмови са за деца.Мина времето ,при което жената трябваше да се върти край печката потънала в *** и да тръпнев очакване кога ще се появи "господаря".Поздравявам жените с песента -The Beatles - I Want To Hold Your Hand или Реднекс - Прегърни ме за малко
28
4
 
3
 
! Отговори
Jj преди 6 години
До 27Заради такива като теб се правят тези галерии, но явно съобщението не е достигнало успешно.
27
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жената е преди всичко майка и домакиня, а не маротонци, плувци, политици, кариеристки и т.н. Не мога да разбера защо жените бягат се срамуват и от същността си, в крайна сметка тяхната роля за човечеството е най-важна.
26
1
 
11
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
До 18 Наблюденията ми са само мои.По соца ,бях командир на момически взвод по време на военно обучени.След първоначалното взаимно проучване и с ученически номерца с тези девойки много добре започнахме да се разбираме.Бяха от елитно столично училище и предполагах ,че ще имам огромни проблеми с тях ,но те се оказаха много дисциплинирани ,любознателни.При демонстрационните стрелби,показаха добри резултати и засрамиха онези "юнаци",които се разхождаха из лагера като паследници на Юл Бринер
25
6
 
4
 
! Отговори
Резюме преди 6 години
Като всеки интелигентен човек смятам да се позовем на фактите - в най-хубавите държави управляват жени - Великобритания, Германия, САЩ насмалко да ги оглави Клинтън, Австралия беше управлявана от жена. Така че нечие лично мнение няма никакво значение, когато на границите на държавите, в които жените са добре поставени, стоят милиони емигранти, желаещи да са поданици. А там където управляват само мъже, населението или драстично намалява (Русия), или са неприятни за живеене (С. Арабия, Иран)
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фото 4 е уникално. Торонто през 1937 година! Изрядни улици и чистота. И дрехите и обувките на мацките... Къде сме ние???
23
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Феминизма е зло. Всеки нормален работодател би трябвало да уволянява всеки дори само при подозрение, че потдържа феминизма. Това е един от най мощните антиекипни феномени, които съществуват в съвременните компании. Наред с расизма и сексизма. Но в социален план е дори по - опасен. Понеже заради него има бум на деца с наследствени заболявания. Вече сме го обсъждали това.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички жени са интелигентни, умни и красиви. Не само образованите. Има някои с обазование, които са по - некачествени и от ромска майка... Асоциални, шовинистични расистки. Ако някоя си мисли, че само защото е феминистка е по умна от друга, жестоко се лъже. Дори е обратното. Тея объркани нещастни същества, имащи се за феминистки, в общия случай за нищо не стават. Освен да крякат и да вдигат джангър по неадекватен начин за сериозни теми.
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В личен план смятам, че жените вместо да си ползват личния потенциал и природните дадености, се опитват да заемат места, за които нямат нито капацитет, нито данни, нито афинитет, нито способности. Което спъва развитието на цялото общество. Да ходят да се занимават с неща, за които стават. За другите си има мъже. Заедно жените и мъжете могат да бъдат велик отбор, но феминистките не искат това. ТЪова е основния проблем. Някъде се нарича нелоялна конкуренция. Другаде социопатия. АНТИЕКИПНА работа.
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Феминизма не е борба за равноправие и никога не е било. Феминизма Е БОРБА ЗА ПРАВА И ВЛАСТ. Има голяма разлика. Феминистки стават само отчаяните жени, които нямат капацитета да постигнат нещо по нормален начин. Поткрепят ги само тези мъже, които не могат да привлекат женско внимание по друг начин. Отчаяна работа.
19
5
 
12
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
В личен план, смятам ,че жените са все още неизползувания развоен,творчески ,културен,иновативен потенциал на човечеството и те гордо ще заемат своето място в бъдещето на човешкия род.Просто то на тях принадлежи .А това дали на някой му харесва или не ,това е отделен въпроса.Говоря за културните ,образовани ,интелигентни ,умни,креативни жени.Пласмасовите изделия не ги причислявам към тях
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До FallschirmspringerСигурно си бил в западна Европа или Северна Америка ;))) Там е така ;))) Имат цели квартали, където 80 - 90% от населението е хомо... Учат се да са хомо още в училище. и вас това ви чака с ГЕРБ...
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Търновската онституция НЯМА ТЕКСТОВЕ ЗАБРАНЯВАЩИ НА ЖЕНИТЕ ДА ГЛАСУВАТ ИЛИ ЗАЕМАТ ДЪРЖАВНИ ИЛИ ОБЩИНСКИ ПОСТОВЕ! В нея се говори само за граждани, а не за мъже или жени. Суфражетките в България по онова време си измислят забраната само за да са в крак с модата и за да привлекат внимание и повече гласове на изборите. ПОВТАРЯМВ Търновската констотуция НЯМА текстове за полова разлика в правата! Стига феминистки измислици вече, защото ще обясня на България официално за наследствените заболявания!
16
3
 
18
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 6 години
Преди време бях на посещение в една фирма ,на разговора присъствуваха 3 момчета и 3 момичета ,на възраст около 30 години.По време стана земетресение ,офиса беше на сравнително висок етаж,изненада ме реакцията на присъствуващите, силно ме изненада.Момчетата изпаднаха в състояние близо до това на паниката ,докато момичетата се стреснаха ,но някак си мобилизирани ,бяха готови за действие.В този момент си направих извода ,че в случай на внезапно и извънредно събитие е добре до теб да е смело момиче
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България в много отношения е по-цивлизована от люлките на тн демокрация.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА ОБЩИНСКИТЕ ИЗБОРИ В 1937 г. гласуват за пръв път.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЪГЛАСНО ТЪРНОВСКАТА КОНСТИТУЦИЯ ЖЕНИТЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ СА ИМАЛИ ПРАВО НА ГЛАС И НЕ СА ИМАЛИ ПРАВО ДА ЗАЕМАТ ПУБЛИЧНИ ИЗБОРНИ ДРЪЖНОСТИ: ДЕПУТАТИ, МИНИСТРИ, РЪКОВОДИТЕЛИ НА УЧПЕЖД.,СЪДИЙ, СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ, АДВОКАТИ, КМЕТОВЕ, ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ, ПРОФЕСОРИ, ДИРЕКТОРИ НА СРЕДНИ УЧИЛИЩА И ПР.ЗА ПРЪВ ПЪТ ИМ СЕ ДАВА ПРАВО ДА ГЛАСУВАТ НА ОБЩИНСКИТЕ ИЗБОРИ, И ТО САМО НА ЖЕНИ КОИТО ИМАТ ЗАКОННОРОДЕНО ДЕТЕ И СА НАВЪРШИЛИ 21 Г. ЧАК СЛЕД 1944 Г. ЖЕНИТЕ СА ПОЛУЧИЛИ ПРАВОТО ДА ЗАЕМАТ ГОРЕИЗБРОЕНИТЕ ДЛЪЖНОС
12
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повечето са лесбийки или ку-ветини, които рекламират телесните си красоти.Ексхибиционизмът също е модерен, особено в последно време, но той е психиатрична диагноза.
11
7
 
11
 
! Отговори
българин преди 6 години
След 50-60 год.,когато христ.общество ще е почти на изчезваме,останалите ще дават за пример,до къде ще трябва да е разрешено на жената, да има самостоятелност.Тогава ще се забрани със закон да се говори за женска кариера,женско образование и пр.Защото сега резуртатът е плачевен-само к-урвентии,обсебени от античовешки женски егоизъм,които за нищо на света не искат да съддават семейства и да раждат деца.Появи се жената-чудовище.Със закон ще се абранят т.нар."либерални ценности"-Те убиват човека.
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми те повечето феминистки имат някакви психични проблеми.Например призовават за кастрация на всички мъже.Или убийството им.Някои вярват че майката-богиня е жена а дяволът -мъж.Всякакви ги има.Крайният резултат е купища безотговорни жени и много самотни мъже.Понякога ме напушва смях какво ги чака когато ние нормалните бели мъже изчезнем.Много бои и кекс от африканци и араби.Изобщо в държави в които жените нямат много права населението нараства.Намалява там където се пропагандира либерастията.