Той разтърси и публиката, и журито: Това е истинско вълшебство!

Едно супер емоционално участие в шоуто "Britain's Got Talent"
18 апр 2018 20:44, Елка Василева
8

 

Вероятно всички ще запомнят този епизод от 12-ия сезон на шоуто "Britain's Got Talent" заради невероятното и заредено със супер емоции участие на 46-годишния илюзионист Марк Спелман от Лондон.

Той започна изпълнението си, като раздаде на четирима членове на журито – Саймън Кауъл, Аманда Холдън, Алиша Диксън и Дейвид Уолиъмс четири предмета – книга, кубче на Рубик, карти с картинки и боички.

Холдън получи задачата да "разбърква" кубчето на Рубик, докато Спелман не й каже да спре, Диксън трябваше да избере една карта, която да види единствено тя, Уолиъмс трябваше да избере една боичка, без никой да види избора му, а Кауъл трябваше с помощта на черен флумастер да отбележи една дума на една страница от една книга.

Изпълнявайки задачите си, Уолиъмс беше избрал червена боичка, Диксън беше избрала карта с нарисуван Пъпет Пингвин, а Холдън сериозно "разбърка" кубчето на Рубик.

"Ако ви кажех, че съм знаел вчера, преди седмица или преди месец, че резултатът от изпълнението на тези задачи ще е такъв, щяхте да си помислите, че става дума за фокус, но щяхте да сбъркате. Може би щяхте да кажете, че е интересно, интригуващо, чудо. Това все пак не е истинско вълшебство. За мен истинското вълшебство се промени преди две години", каза Спелман и пусна филм, на който се четеше историята на неговата дъщеря и неговата съпруга.

Въпреки петгодишните опити за инвитро оплождане и въпреки факта, че на съпругата ми беше диагностициран рак по време на бременността, нашата дъщеря Изабела преживя химиотерапията, за да изпълни всичките ни мечти, пишеше във филма.
 
Последва истинското "вълшебство".

Изабела рисува само с един цвят – червен, спи само с едно плюшено животинче – Пъпет Пингуин и подрежда кубчето на Рубик така, че прави същата конфигурация като Холдън.

След това Спелман поиска Кауъл да му каже коя дума е отбелязал в книгата и отговорът беше "hat” /шапка/. И после във видеото се вижда как дъщерята на Спелман казва, че ако баща й участва в шоуто, Кауъл ще каже думата "hat”.

Когато Спелман приключи изпълнението си, публиката избухна, мнозина се разплакаха, а журито засипа Спелман с похвали.

"Тук сме родители и децата са нашето вълшебство", каза Холдън и съобщи, че гласуването ще започне.

В този момент на сцената излязоха двамата водещи, които натиснаха златното копче, класиращо участника за следващия кръг без гласуване на журито. Те го поздравиха и журито се съгласи. Трудно е да не се съгласим с това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: илюзионист
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да повярвам, че хората не виждат колко е фалшиво всичко това
4
2
 
4
 
! Отговори
Тайнствения Маг преди 6 години
Във повечето случаи когато в номера участват подбрани от илюзиониста лица, в случая журито, те също играят важна роля във номера.Но това не е първото подобно режисирано представление на Саймън Коул.Преди години човек демонстрира "говорещо куче".Всъщност не кучето говореше а стопанина му който е Вентрилоквист ,говори със стомаха си.Без да си мърда устните.Саймън много добре знаеше тайната на фокуса защото многократно се е сблъсквал с Вентрилоквисти но се похвали че е открил първото говорещо Куче
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Британците пак лъжат зрителите.
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво взе си своите 5 мин слава може да отива в забвение Дайте едно видео със Mike Chao или Shim Linn не ни занимавайте със тия аматьори .
1
6
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Разбирасе че журито е във играта.Всичко е режисирано и инсценирано.Защото това е единственото логично обяснение на номера, а той все пак е един добре изпипан Фокус ,Илюзия ,Измама.Продуцента на шоуто Саймън Коул е истинско гуро в този бизнес.Един такъв шокиращ и емоционален номер гарантира висок рейтинг ,гледаемост и най-вече огромни приходи за дълбокия джоб на Коул.