Добряк или мачо: Какво искат жените?

Външността е важна само за кратките романи
5 май 2018 22:00, Екип на Tialoto.bg
55
Добряк или мачо: Какво искат жените?
Източник: pexels.com

Всеизвестно е схващането, че жените си падат по мачовците. Но като че ли само за забавление. Когато става дума за семейство, физическата привлекателност и статута на партньора отиват на заден план.

Като започват романтична връзка, жените се ръководят главно от физическата привлекателност на мъжете. Но когато става въпрос за дългосрочни взаимоотношения, добротата и отзивчивостта на партньора към тях е по-важна от неговите мускули и положение в обществото.

Всъщност жените обикновено казват, че ще се радват да се срещнат с добри момчета. Но ако се доверим на филмите, книгите и телевизионните реклами, там сюжетите са съвсем други – успех сред нежния пол имат решителните, самоуверените и дори лошите момчета. Те не лъжат, а отразяват адекватно дълбоко вкорененото обществено възприятие – жените винаги предпочитат мачото.

Но така ли е в реалния живот?

Феноменът „добър мъж“ отдавна интригува западните изследователи, които са натрупали интересни данни. За "добър мъж" се смята този, който се характеризира с доброта, отговорност, неконфликтен, чувствителен, който се грижи за другите хора.

Американските психолози Джофри Урбаняк и Питър Килмън са провели интересен експеримент. Те създали в сайт за запознанства три измислени профила на млади мъже, които те определят като "приятен", "неутрален" и "мачо". Във всеки профил били качени размисли по въпроса какъв е „истинският мъж“.

"Приятният" описал, че това е внимателният, наясно с чувствата си, за които на първо място е удоволствието на партньора му.

„Неутралният“ го описал като човек, който знае какво иска, знае как да го постигне и се отнася добре с любимата.

"Мачото" пък написал, че истинският мъж знае какво иска, знае как да го постигне, държи всички в юмрука си.

След това 200 студентки трябвало да оценят трите профила и да изберат с кого биха излезли на среща.

Резултатите изненадали и самите изследователи. „Приятният“ бил избран два пъти повече от "Неутралния" и 8 пъти повече от "Мачото". И тези предпочитания не зависели от външната привлекателност.

Според момичетата „Приятният“ е по-обещаващ като потенциален младоженец, постоянно гадже или платонист. Но не е много подходящ като партньор за краткотрайна комуникация.

Американските психолози Норман Лий и Дъглас Кенрик стигат до подобно заключение. При обвързването за кратък роман, жените се влияят преди всичко от привлекателността на един партньор. Но когато става въпрос за дългосрочни взаимоотношения, добротата и отзивчивостта на партньора към тях е по-важна от неговата външна красота.

Урбаняк и Килман отбелязват, че жените все още очакват "добрия мъж" да им предложи и някои допълнителни бонуси. Например, в идеалния случай той би трябвало да може да сподели с тях хобита и интереси. Или да бъде ярка личност, способна да увлече партньора в света на техните интереси. Защото никой добър човек няма да бъде привлекателен, ако в хода на срещите се окаже, че е скучен.

Още любопитна информация може да намерите на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: мъжемачоженивъншност
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Мачовците винаги са били по-интересни от добряците, защото игнорират жените и между другото общуват с други, за да не вземат случайно да останат на сухо. Вчера бях случаен свидетел на разговор между две млади жени точно на тази тема, търсейки оправдания защо гаджетата им ги игнорират, но пък си чатят с други жени. И двете бяха напълно наясно, че трябва да ги зарежат но стоически не искаха все едно други мъже няма. Въпрос на себеуважение е дали жената ще позволи подобно нещо или да търпи.
42
0
 
12
 
! Отговори
до 41 преди 5 години
Така е. Добряк-мачо няма. Всяка жена трябва да прецени дали иска семейство от "добряк" или цял живот да гони Михаля (демек "мачовци") докато не влезе в критическата. Подобни мъже НИКОГА, ама НИКОГА не се променят. Дори и след брак и деца пак ще кръшкат на жените си и ще ги правят на ***.
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Fallschirmspringer 37Абе и аз имам за жена шефка,ама дали ще е жена или мъж няма голямо значение.Има мъже по п.утьовци от жените.Прекият ми шеф е сто пъти по-голям женчо от нея.Друг въпрос е в семейството да командва жена.Един уважаващ себе си мъж,никога не би го допуснал.
40
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жените искат добряк-мачо, но такър няма, така, че и те не знаят какво искат!
39
5
 
0
 
! Отговори
яко преди 5 години
До FallschirmspringerДано майка му е сдала поста доброволно. Ама то технически директор изпуска ли се?!
38
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо средно искат, в баланса е истината.
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" Да е физически здрав,да не е над 100 кг,да не е пушач или алкохолик,да има професия с която да изхранва семейството,да не е мамино синче,да не е двуличен!Пълната отдаденост,грижата за домакинството ,децата е за съпругата!"На теория - даНа практика -да бе, да.
36
3
 
9
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
"До Fallschirmspringer.На такива им викат чехльовци"Може и така да е ,но тъй като тя е успешен техн.директор,още триста чехльовци я слушкат ,но не напускат защото тя се грижи за тях като майка-орлица ,за заплати и разни социални придобивки.Но съм виждал как над два метра мъж и сигурно 150 кг стой пред нея облян в пот ,мънка и се черви защото нещо лъже ,и осъзнава ,че шефката му знае ,че той лъже.Абе живот.Не силата в прекия смисъл на думата е решаваща,а духа и волята
35
1
 
14
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
По моя скромен опит, жените искат това, което все го нямат, но и те не знаят какво точно е то. Както се казваше в един филм "Вики вече знаеше какво не иска."
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бедния българинВ МВР колко мислиш са заплатите?Полицай на улицата получава по 700 лв.Хим казваш,че жените търсели богати,хем че се женели за полицаи с 700 лв заплата.
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пеевски и Гущеров от кои са, мачо, неутрален, добряк?
32
6
 
4
 
! Отговори
Бедния българин преди 5 години
Типичната българка - първо гледа работата - ако работиш: барман , сервитьор, охрана , учител, под 700 лв заплата ко ще и да си Аполон нямаш шанс.Ако работиш: Мвр , държавна администрация - колкото и да си грозен и *** ще се вкопчи в тебе. Всички са такива ! просто живота в странатани ги прави такива.Затова гледам бразилки и латиноси - държат на мъжете си и са къде къде по красиви от златотърсачките тукашни :)
31
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До FallschirmspringerНа такива им викат чехльовци.Щом ги командва жена им.Властна жена не бих търпял и една минута.
30
2
 
16
 
! Отговори
Грухан Пеевски преди 5 години
Дебелак или мечо? Зависи от парите.
29
2
 
9
 
! Отговори
Чудя се преди 5 години
Чудя се дали мъжете, споделили доста притеснителни мнения тук, имам същото отношение и към майките си?
28
1
 
10
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
Някога имаше едно момче,на което родната му майка намираше през години на израстване редица физически недостатъци.То се стараеше ,тренираше джудо ,учеше се добре,беше десантчик, завърши елитно техн.уч.заведение,но все така беше стеснителен с жените.Но много странно започна да забелязва ,че жените го намират за интересен и забавен,но на него направо не му се вярваше,че е истина.Започна необвързващи връзки/не по негова инициатива/,но си намери добро,властно и грижовно момиче и толкова години заедн
27
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да е физически здрав,да не е над 100 кг,да не е пушач или алкохолик,да има професия с която да изхранва семейството,да не е мамино синче,да не е двуличен!Пълната отдаденост,грижата за домакинството ,децата е за съпругата!
26
5
 
22
 
! Отговори
Абориген преди 5 години
За жените на запад може и да е вярно... нашите хубави и красиви българки с по 3.80лв в джоба обичат единствено дебелия портфейл :)
25
4
 
21
 
! Отговори
До 30 преди 5 години
Е ти какво очакваш-и моята постоянно ме упреква,че не сме говорили достатъчно. На жените им дай да плямпат по цял ден.Тук въпросът е кои мъже са атрактивни за тях.И винаги ще предпочетат мачото.Имам един такъв колега-въпреки че е женен с три деца постоянно му налитат други жени .И той изобщо не им отказва. Друг пък не е женен, ама е скромно момче и има нулев успех с жените.Няма нито краткотрайни, нито дълготрайни връзки.Затова и жените имат краткотрайни връзки с мачовци-защото те вече са заети.
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 10Аха, ок, ама дори и със самочувствие на римски император, дворец като на такъв и комбинираната полова мощ на армията му, пак имам проблеми от рода на "ама не си говорим", "ама ти не ми споделяш", ""много си емоционално недостъпен", "държиш се като малко дете", "от две години живеем заедно, а ти не познаваш най-добрата ми приятелка" и такива глупости, който ти съсъпват живота.

Спонсорирани публикации