Доказаха! Виждаме собствената си смърт!

Сърцето спира да бие, но мозъкът продължава да работи
Обновена: 19 май 2018 08:11 | 18 май 2018 20:27,
29
Доказаха! Виждаме собствената си смърт!
Снимка: Pixabay

Тялото умира, но съзнанието продължава да работи. Това доказаха учени. Изводът: чуваме, когато съобщават, че сме мъртви.

Екип от медицинския факултет на университета в Ню Йорк разследва това чрез идентични проучвания на хора в Европа и САЩ, чието сърце е спирало, но след това са върнати отново към живота.

Авторът на проучването д-р Сам Парниа споделя пред сайта "Лайв Сайънс", че пациентите описват наблюденията си върху медицинските работници, които се опитват да ги върнат към живота. Хората пресъздават техни разговори и действия, които няма как да знаят.

Според лекаря, преди това са проверени разказите на здравните работници, които са участвали в спасяването на съответните пациенти. Има дори доказателства как човек в подобно състояние, чува обявяването на собствената си смърт.

Някои разказват как се издигали над тялото си и наблюдавали лекарите, други споделят за онази светлина в тунела, за която всички сме чували.

Доказателството на учените е, че смъртта на мозъчните клетки на човек може да отнеме часове. Смъртта се обявява от медиците, когато сърцето спре да бие и се преустанови притока на кръв в мозъка.

Мозъчната кора, която е отговорна за мисленето и обработката на информация от петте сетива, също незабавно се извива.
 
Това означава, че в рамките на 2 до 20 секунди няма да бъдат открити мозъчни вълни, ако се направи скенер на главата. Предизвиква се верижна реакция на клетъчните процеси, които водят до смъртта на мозъчните клетки.

Този процес обаче може да отнеме няколко часа, след преустановяване на сърдечната дейност на човек, пише в. "168 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
имах гърч който блокира мускулите на белите ми дробове , човек не вижда но чува за около 2 минути но това ми се стори цяла вечност.после не помня .когато дойдох в съзнание бях в болницата. на никой на пожелавам смърт чрез задушаване.
4
3
 
24
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Ми те чуват щото не са мъртви бе,само приличат на мъртви........ако бяха мъртви нямаше да чуват....
3
31
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма смърт. Съзнанието е вечно. Можеш да се прераждаш колкото пъти си желаеш. Няма нито ад, нито рай, нито Исус. Исус е алегория за слънцето, а дванайсетте апостола са зодиака. Християнството е езическа религия, култ към слънцето. Второто пришествие, означава, че този култ ще се върне. Човек сам си е бог. Неговото съзнание е част от истинския бог. Всичко друго е измислица и фалш.
2
16
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все още ви е страх да кежете истината, и тя е, че смъртта е илюзия.
1
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
баси жълтия сайт ... що го отворих. От статитте ако не станеш неграмотен, със сигурност ще затъпееш