Как да предпазите косата от хлора в басейна?

Никога не влизайте вътре преди да я намокрите
14 юни 2018 07:50, Иванка Гъркова
0
Как да предпазите косата от хлора в басейна?
Pexels

 Жега е. Седите на стола в офиса и се опитвате да работите, но мислите ви са другаде. Броите дните до дългоочакваната почивка на морето или уикенда, в който ще се разсеете на някоя вила с басейнче. Но подготвени ли сте за тях? Освен бански, няколко чифта дрехи и добро настроение, трябва да се погрижите за още нещо – за здравето на кожата и косата.

Ако обичате да се разхлаждате в басейна, не забравяйте да си вземете хубава козметика, с която да се намажете на излизане, за да не изгорите. Не стойте и твърде дълго на слънце. Грижата за косата също не бива да се пренебрегва. Ето как да се грижите за нея преди и след плуване, за да остане тя здрава:
 
- Никога не влизайте в басейна със суха коса. Намокрете я предварително на душовете, защото вътре има голямо количество хлор и друга химия, които бързо ще попият в косъма и ще го увредят.
 
- Не ползвайте шампоан непосредствено след излизането от басейна. Синтетичните вещества в него могат да се свържат с хлора и да изсушат косата допълнително.
 
- Изплакнете внимателно косата на душовете на басейна, след това се прибирайте вътре. По този начин една част от хлора, попаднал в космите, ще падне.
 

0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари