Проблеми с кожата на лицето – мажете се с алое вера

Ето няколко маски за безупречна кожа
15 юни 2018 21:17, Иванка Гъркова
0
Проблеми с кожата на лицето – мажете се с алое вера
Pixabay

Алое вера е растение с лечебни свойства, с което ще имате безупречна кожа през лятото. Голям процент от гела в месестите му листа е вода, а през този сезон дехидратацията е основен проблем. Витамини, минерали, както и други хранителни вещества в растението, са много полезни. 

Гелът от алое вера помага при слънчево изгаряне, леки рани, зачервяване след ухапване на насекоми, охлузвания, предпазва от образуването на белези. Препоръчва се при хора с много чувствителна кожа.
 
Много козметични продукти съдържат алое вера, но в тях има голям процент химия. Затова ги оставете за малко настрани и пробвайте няколко свежи маски, които може да си приготвите в домашни условия.
 
1. Алое Вера и краставица
 
Подходяща е за хора със суха и загрубяла кожа. Гелът от едно листо се смесва с няколко парченца краставица, които предварително са настъргани или пасирани. Към тях се добавят няколко капки лимонов сок. Лицето или други участъци от тялото, се почистват добре, после се нанася места и след 20 минути се изплаква с вода. Кожата става по-мека, гладка и хидратирана.
 
2. Алое Вера, мед и банан
 
Използва се за овлажняване на кожата през лятото, но трябва да се внимава с нея, защото може допълнително да я омазни. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари