Защо на 50 се чувстваш на 30? Учените имат отговор...

Пак стигаме до мозъка, който "знае" всичко
5 юли 2018 14:25,
29
Защо на 50 се чувстваш на 30? Учените имат отговор...
Снимка: Pixabay

Ежедневие е млади хора да се чувстват стари и обратно. Обясняваме си състоянието с определена нагласа, начин на живот и хора, с които общуваме.

Ново изследване на учени от Южна Корея хвърля светлина по въпроса. Ако се чувстваме по-млади от възрастта си, се дължи на факта, че мозъкът старее по-бавно, е обяснението им, съобщи в. "Дейли мейл".

Хора, които се чувстват по-млади от годините си по паспорт, имат повече сиво вещество, което отговаря за слуха, емоциите, взимането на решения и самоконтрола, предава БТА. Те притежават и по-добри спомени, смятат се за по-здрави и са по-малко склонни към депресии.

Учените от Сеулския национален университет изследвали 68 души на възраст от 59 до 84 години с помощта на ядрено-магнитен резонанс, преди да стигнат до тези изводи.

Те попитали участниците и на каква възраст се чувстват. Отговорите били или "По-млад съм от възрастта си", или "На възрастта, на която съм" или "По-възрастен от годините си".

Учените направили тестове на участниците и за спомени и памет, за да проверят когнитивните им способности. Избраните за експеримента трябвало да определят личностните си черти, да кажат дали изпитват симптоми на депресия и как усещат общото си здравно състояние.

Чувството на хората, че са по-стари, отколко са всъщност, може да се дължи на загуба на сиво вещество, констатира екипът. И отново стигаме до мозъка - отговорен за всички процеси в един организъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
8
 
16
 
! Отговори
:) преди 5 години
40 е новото 20!Остава още да убедиш мацето-свежарче, че трябва да възприеме 40-годишният чичкокато свой връстник.После накарай някой чичко-паричко да не поглежда към онези, които вчера и миналата година бяха абитуриентки, а да си вземе някой мастита 40-годишна интелектуалка за глезена и отрупвана с луксозни подаръци любовница!Ако мацето-свежарче и чичкото-Паричко не се поддават на твоите внушения, значи грешката е в мозъците им. Така ли? :)))
4
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 35 съм и се чувствам на 15. Все още гледам анимационни филмчета.
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
60 e новото 40.
2
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм на 60, чувствам се като на 40, а жените около мен мислят, че съм на 30. Как става тази работа?
1
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учените от Корея не са това което са....

Спонсорирани публикации