Първият човек на Марс! Тя е на 17 - най-младата в НАСА!

Алиса Карсън е наясно, че за целта не може да има брак и деца
11 юли 2018 19:50,
53

Снимка: Instagram

Когато превърнеш мечтата си в цел, тя се осъществява. Това с пълна сила се отнася за Алиса Карсън, която е само на 17 години. Американката от Луизиана тренира всеки ден, за да стане астронавт.

Мечтата й е да бъде първият човек на Марс, а целта й е през 2033 г. това да се случи. Алиса притежава всичко, за да стигне до там. Тя е завършила програмата на НАСА и е ходила до всички 14 посетителки центрове на организацията.

Тя е най-младият човек, който е приет в академията и я завършва. Освен това момичето получава от НАСА официален сертификат да бъде подготвена за пътуване до Марс.

Извън астрономическите обучения, Алиса учи всички предмети в училище на четири различни езика: английски, китайски, френски и испански. Най-голямото предизвикателство за нея е времето, в което да успява да прави всичко това, докато още е ученичка, съобщава Bored Panda.

"Тя е наясно с това, че не може да има деца и не може да сключва брак, но аз я подкрепям, за да успее и да постигне мечтата си" - казва приятел на Карсън пред изданието, цитиран от "24 часа".

Към многото уроци и тренировки, тя е и публичен говорител. Алиса прави всичко възможно, за да привлече интереса към изследване на Космоса, както и да окуражи всички да следват мечтите си.

Нейната лична мотивация идва от други астронавти, по-конкретно от жени, които са оставили път, по който тя да върви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
9
 
! Отговори
Фен на БСП преди 5 години
Кой е Марс?Не се ли пише Маркс?
23
0
 
24
 
! Отговори
Космонавт преди 5 години
Ако съдя по коментарите-нищо не сте чели по темата :)Да поясня-никой не говори за пътуване и връщане!Мисията е обявена от НАСА за ЕДНОПОСОЧНА-приемаш изискванията им,подписваш договора,товарят те в контейнера и те изстрелват!И почваш да следваш графика по часове-папкане,pi6kane i akane!И така 20-30 години
22
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Я!...тука са спече "мудолацията"..на бабата ли слугувате?!
21
2
 
9
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 5 години
Преди около 2300 години по времето на двевен Китай китайците са си мислели, че скоро ще могат да летят в космоса. Е това не е невъзможно в следващите 2 хилядолетия чак до полета на Юри Гагарин. Днес наивниците от редакцията си мислят, че в рамките на активния живот на това момиче ще има колонии на Марс, но това няма да се случи и след 1000, не след 100 години. Тази статия е обикновена феминистка пропаганда, а това момиче ще умре на Земята заобиколо от пухкави котета, мечтаейки за Марс...
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е колко руснаци ще дойдат на морето, това издържа лешперите от Варна и Бургас.
19
0
 
5
 
! Отговори
Здравейте преди 5 години
Ако спя с нея ще има деца пък после да заминава за Марс да ражда
18
3
 
16
 
! Отговори
сара преди 5 години
Сега си мисли, че светът е в краката и, но после ще остане сама и тъжна. Твърде висока цена за тази глупост.
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко коментари ще има след това за сянката на знамето, не ми се мисли...
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още една куха феминистка.Като стане на 40 ще се чуде кой да я почеше долу и да има деца, ама ще е късно. Ако въобще се върне от Марс...
15
6
 
10
 
! Отговори
Дюранди преди 5 години
Още една откачена феминистка, супер, направо да взима със себе си всички феминистки, ***, ЛГБТ, НПО - та, вегани , зелени джихадисти, либерасти и ако има място и римляните!
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Да не искаш и ти да си купиш ушaнка, побързай, че са на свършване. Кожарската индустрия на Русия не смогва - 1 000 000 чуждестранни гости на Мондиала в Русия ги разграбват като топъл хляб. Къде са видели те шапки от самур, норка, лисица и т.н. Само ерзац, изкуственяци наелектризирващи и алергенни.
13
3
 
5
 
! Отговори
Мечтател преди 5 години
Мечтата е много яка-приспиват те,натъпкват те в една кутия и се събуждаш на една скала,с имплантиран кислороден апарат!И така-докато си жив(зависи от нивото на кислорода и наличието на такъв)!Добре е да и пуснат поне нет-колко много "лайка" ще събере!ЯКО!!
12
1
 
0
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
Ша са веят и ще изключат звездите за да не ги заслепяват.
11
0
 
4
 
! Отговори
6 преди 5 години
Започвай да преследваш и ти. Кой те спира. Учи английски, китайски и испански. Ясно е, че френският ти е перфектен.
10
6
 
1
 
! Отговори
щото на Луната преди 5 години
А на Марс ще се веят ли космонавтските и ***?
9
9
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Само на семнайсе а вече е опънала 17 хурки с вакла прежда
8
3
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
До 6Да, имат! 12.04.1962 говори ли ти нещо!
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя трябва да е наясно, че няма да се върне жива. Няма още измислена технология за връщане. Освен това няма измислена технология и за предпазване от радиацията на Марс. 100 % ще умре там. За един, два дена космонавт на Марс ще получи наведнъж облъчване, което би получил за една година на Земата.Ще влезе в историята като първият човек стъпил на Марс, ако успее, но това е самоубийство. Ако е християнка то самоубийството е забранено от християнството.Трябва да се изчака да се измисли технология.
6
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У'шанки,хората имат цели и мечти, не само да продават газ.
5
3
 
20
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Няма по опасно нещо от амбициозен аматьор.

Спонсорирани публикации