Липсва ви интимността? Ето как да я възвърнете

Домакински проблеми, грижи за деца, недоразумения...
8 авг 2018 23:00, Екип на Tialoto.bg
8
Липсва ви интимността? Ето как да я възвърнете
Pixabay

Домакински проблеми, грижи за деца, недоразумения... Когато битовизмите се натрупват, любовта и взаимната привлекателност отслабват. Как да откриете нов и свеж повей в отношенията и отново да се научите да се радвате един на друг? Ето 5 стъпки за връщане на интимността. 

1. Възстановете доверения диалог
 
Достатъчно ли е да общуваме и да обменяме информация за децата и икономиката? В края на краищата искаме да бъдем важни за партньора, за да видим в очите му интерес. говорете с уважение, без упреци, съветва семейният психолог Инна Шифанова пред psychologies.
 
Престанете да гледате на партньора с разочарование и да го обвинявате, че вече не отговаря на идеалния образ, който е имал в началото на връзката - това е първата стъпка за връщане на интимността. Погледнете на него/нея по различен начин - като човек, с когото искаме да бъдем по-щастливи и да се опитаме да се погрижим за него, както бихме искали да се грижи той за нас.
Освен това е важно да разберете каква връзка искате да изградите, да обсъждате заедно и да помислите как да постигнете целта.
 
Вместо да се прави списък на всичко, което любимият не прави, е полезно да го попитате какво можем да направим за него, за да се чувства обичан. Споделяйте също какво е важно за вас. Фактът, че сме различни не е лош, напротив - това е интересното в една връзка.
 
2. Дайте си взаимно време
 
С появата на децата, двойката се превръщат в родители и често се губят в тази роля. Съпругът и съпругата трябва да имат време да бъдат сами. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Един яростен дyдук ще свърши работа.
4
1
 
4
 
! Отговори
Мейзер преди 5 години
Със свински опашки
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато се допусне отчуждението,тези съвети са безсмислени.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно май търси сервитьорка :-)
1
13
 
14
 
! Отговори
Лесно е :)) преди 5 години
Отслабни, купи си някоя по-засукана дрешка, отдели пари за добър фризьор-стилист, за да подреди косите ти така, както ти отива най-много. после разкърши снага, докато му сервираш изстудената ракийка и предварително приготвената апетитна салата.Той също да се стегне, ако трябва и на фитнес да ходи. Да се облече като млад мъж, който е тръгнал по свалки, да се прибере у дома с букет за нея и т.н., и т.н.