Викингски хороскоп: Според датата на раждане? (2 част)

Вижте кой бог ви покровителства, за да си видите и характера
Обновена: 13 дек 2018 19:47 | 13 дек 2018 18:36, Иванка Гъркова
6
Викингски хороскоп: Според датата на раждане? (2 част)
Pixabay

Викингите са варварски племена, обитаващи бреговете на Скандинавия през ранното Средновековие. Те живеели в сурови условия и се осланяли на конкретни богове. Вярвали, че в началото е имало само мъгла и скреж, после се появява гигантът Имир, от когото произлизат най-древните богове – мразовитите великани. 

Върховното божество за скандинавците е Один – богът на сътворението. Освен него, на почит са били Тор (на гръмотевиците и бурите), както и Фрей (на плодородието и плодовитостта). Освен религиозните празници, ръководени от жреци, викингите създали собствен хороскоп, по който определяли характера на всеки човек.
 
След като ви представихме първите шест групи, ръководени от различни богове, които разкриват характера, ето и останалите:

От 23 юли до 21 август
 
Хората родени по това време на годината, са подвластни на богинята Фрея. Според скандинавската митология, тя била много красива. Затова онези, които са под нейната закрила, притежават особен чар и харизма. Те са общителни и толерантни.
 
От 22 август до 22 септември
 
Много доблестни хора, които държат на коректните отношения. Управлявани са от бог Форсети. Не харесват говоренето зад гърба и са готови да прекратят връзката си с всеки, който ги измами.
 
От 23 септември до 22 октомври
 
Хората, дошли на бял свят през този период, са ръководени от бог Ньорд. Те не се спират – спортуват, пътуват, ходят по планините. Обичат авантюрите и могат да оставят работните ангажименти настрани, за да се впуснат в поредното приключение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в Пернико има хороскоп. Но е скъп за печат.
4
3
 
6
 
! Отговори
самоковско преди 5 години
А в шопландия хороскопа какъв е?
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2Няма такъв хороскоп...-що да няма ?
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такъв хороскоп...
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хм, интересно... ще излезе, че ковай хороскопа на викингите е доста по верен, отколкото този на египтяните (в който абсолютни нещо не беше вярно), който беше пуснат преди няколко дни...