От глупав по-глупав: Джуси Смолет плати 3500 долара за собствения си побой

Твърдял, че това е расистко нападение, за да си вдигне хонорара
22 фев 2019 13:05, Нели Христова
53
От глупав по-глупав: Джуси Смолет плати 3500 долара за собствения си побой
Снимки: Reuters

В това да отстояваш либералните си ценности няма нищо лошо.  Но определено актьорът Джуси Смолет или по-познат като Джамал от сериала "Империя", не знае как да отстоява правата си.

Освен че е цветнокож, Смолет е и открит гей. Той винаги е бил защитник на правата на хомосексуалистите, част от движението Time’s Up и заставя редом до дамите, в тяхната борба за равнопоставеност между половете. Ала сега се оказва главния герой в скандал, който прилича на зле написан турски сериал.

На 22 януари, докато снима "Империя“ Джуси получава плик с бял прах и заплашително писмо. Оказва се аспирин. Няколко дни по-късно – на 29 януари, двама мъже нападат актьора пред хотел "Чикаго“ докато крещят расистки и хомофобски обиди. Те носят шапки с надпис "Направете Америка велика отново", връзват въже около врата му и изливат в устата му течност, за която Смолет твърди, че била белина. След това изчезват в тъмнината.

Въпреки че района е доста оживен, на случилото се няма свидетели. Няма и записи на охранителни камери, а полицията започва разследване.

Колегите и приятелите на Джуси Смолет веднага се включват в драмата, използвайки социалните мрежи, за да изразят подкрепата си към актьора. "Бъди силен, братко! Ние сме с теб!“, гласят част от постовете.

Стотици хора пък започват отново дискусията, как в 21 век подобни нападения би трябвало да са немислими, защото всички хора са равни. И са прави. Само че истината зад нападението е друга.

На 13 февруари, полицията арестува двама заподозрени за побоя над звездата, която вече се е появила по телевизията да разкаже историята си и е проронила една-две сълзи. Слухове, че сам си е платил да го набият вече пълзят из мрежата, но той категорично ги отрича и заявява, че се "чувства обиден“.

Домовете на нигерийците са претърсени – намерен е само сценарий на "Империя“ и черна маска. И след това са освободени. Полицията казва само, че "разследването е претърпяло обрат".

Този "обрат“ обаче нанася щета. Не само върху името на Джуси Смолет, но и върху всичко, за което либералните организации се борят.

Оказва се, че актьорът сам е поръчал нападението над себе си. При разпита, единият брат разказва, че те били наети от звездата, а въжето купили от магазин в близост до мястото на нападението. За услгата им платил 3500 долара.

Срещу Смолет е повдигнато обвинение за измама. Той бе арестуван, а пред съда заяви, че е инсценирал нападението, защото не бил доволен от заплащането си в "Империя".

Сценаристите на сериала също са на път да вземат мерки срещу измамника, като премахнат героят му Джамал. Похват, който вече видяхме как работи при случая с Кевин Спейси. Така освен заплатата си, Смолет ще изгуби и 100 хил. долара -  цената, която трябва да плати, за да не остане зад решетките.

А много известни личности бяха възмутени от това, което се случва. Рапърката Карди Б публикува видео, в което моли Смолет да си признае какво точно се е случило, защото това хвърля петно върху репутацията на чернокожите. 

“Даде имунитет на Доналд Тръмп да ни се присмива“, възмущава се тя.

Други не могат да повярват, че някой толкова известен може да е толкова глупав и да съсипе кариерата си така.

Много от тях изтриха и постовете си в подкрепа на Смолет. И както Карди Б предрече, поне един от семейство Тръмп се смя на техен гръб.

В Twitter Доналд Тръмп Джуниър написа: $Виждам, че повечето от вас сте изтрили постовете си „справедливост за Джуси“. Не искате ли вече справедливост за него?“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
23
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
А колко по-елегантно щеше да бъде, да обвини някоя лелка в сексуален тормоз и расизъм, че му била намигнала преди 20 години с думите: "Ох ***!"...
42
4
 
23
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
Обзалагам се, че не само няма да го разкарат от сериала, ами ще завалят покани и за други скъпоплатени роли. Нямате си представа каква промивка на тема жертви и негр и върви в америката. общо взето, стига да си либерал и нещо като жертва, това е убийствено печеливша комбинация. Но само ако подкрепяш демократическата партия, иначе си наци и расист.
41
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надали е изолиран случай. Според мене амбреажите масово симулират, че са жертви на тормоз.
40
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нискоинтелигентен афроамерикански веселяк...
39
1
 
3
 
! Отговори
Нели в 1ви клас преди 5 години
"... премахнат герояТ му..."??? Що сте взели да се пишете журналисти,... като български не знаете??!!
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След два дена гледайте поредния вой на актъорчета милионерчета за дже/,.ндър ,расова ,сек./суална разнообразност .Големия лош оражев човек пак ще е виновен че се раждат бели хетеросексуални мъже ,които са си абсолютни расисти ,убийци ,изнасилвачи по презумция ! Затова и вече в Ню Йорк одобриха закон да се убиват законно новородени момченца .
37
3
 
18
 
! Отговори
Pin преди 5 години
***.растията е психично заболяване. Няма нищо странно в действия на този болен човек.
36
6
 
4
 
! Отговори
хехех преди 5 години
хехех дори и аз в бедна България научих за накакъф от глупав по-глупав дето бил глобен за побоя който организирал над себе си хехех , е сега питам кой е глупавия след като глупакът с епрочу с глупостта си и е "звизда" а ние умните само четем за него
35
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искат шум и повече права от останалите ... и някой да ги съжалява че са различни и открити ;(*** джуниара ме кефи какво е написал xD
34
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всякаква ***,която не се вписва в нормалното общество,става либерална и почва да пищи истерично за хомофобия,за расизъм,за трети пол.....Дълбоки комплексари и психично увреден.... диктуват новите "норми" на "морал и ценности". Те така се самоутвърждават,така добиват ценност в собствените си очи.Този специално е решил да яхне вълната,да спечели от факта,че е цветнокож и гей,не че другите либерали имат различни цели.Содом и Гомор!
33
2
 
7
 
! Отговори
ПОЗНАТО преди 5 години
Този е като Гербев , Скрипал и Новичок - три в едно .Но без Майтапа - за случая със чернокожия в САЩ бяха обвинили Русия и Путин .
32
1
 
4
 
! Отговори
AнoH преди 5 години
"...героят му Джамал..."Хахаха, можеше да го нарекат Дакуан или Тайрън :А
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно е доста просто момче щом прави такива неща.
30
10
 
5
 
! Отговори
Ъ преди 5 години
Уникален сериал е империя!Момчето е много добър актьор и певец,но мислех че го играе хомо само я сериала ,а той наистина в бил такъв.Въпрос на вкус казала кума Лиса и си облизала дупенцетo!
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха, тоя счупи ***.
28
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сикаджиите бият безплатно.. Ако ми нареди Бойко или маджо
27
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова много хора биха го набили безплатно, а той се бърка с пари :)
26
2
 
20
 
! Отговори
--- преди 5 години
Джендерите са си една мистификация и измама- борба за привилегии, добре маскирана като борба за права на малцинства. Но вече това е за предпочитане пред жълти жилетки.
25
4
 
9
 
! Отговори
A преди 5 години
Случаят "Скрипал" и оня Гербев ли беше гебрев ли?
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Либералните глупости започнаха да излизат наяве ;)))Всичките са такива. Никаква разлика няма. Дали ще са обратни, дали ще са вегани, дали ще са изнасилвани, всичката пасмина са такава. някакви с отклонения, които имат болезнена нужда от внимание.