От глупав по-глупав: Джуси Смолет плати 3500 долара за собствения си побой

Твърдял, че това е расистко нападение, за да си вдигне хонорара
22 фев 2019 13:05, Нели Христова
53
От глупав по-глупав: Джуси Смолет плати 3500 долара за собствения си побой
Снимки: Reuters

В това да отстояваш либералните си ценности няма нищо лошо.  Но определено актьорът Джуси Смолет или по-познат като Джамал от сериала "Империя", не знае как да отстоява правата си.

Освен че е цветнокож, Смолет е и открит гей. Той винаги е бил защитник на правата на хомосексуалистите, част от движението Time’s Up и заставя редом до дамите, в тяхната борба за равнопоставеност между половете. Ала сега се оказва главния герой в скандал, който прилича на зле написан турски сериал.

На 22 януари, докато снима "Империя“ Джуси получава плик с бял прах и заплашително писмо. Оказва се аспирин. Няколко дни по-късно – на 29 януари, двама мъже нападат актьора пред хотел "Чикаго“ докато крещят расистки и хомофобски обиди. Те носят шапки с надпис "Направете Америка велика отново", връзват въже около врата му и изливат в устата му течност, за която Смолет твърди, че била белина. След това изчезват в тъмнината.

Въпреки че района е доста оживен, на случилото се няма свидетели. Няма и записи на охранителни камери, а полицията започва разследване.

Колегите и приятелите на Джуси Смолет веднага се включват в драмата, използвайки социалните мрежи, за да изразят подкрепата си към актьора. "Бъди силен, братко! Ние сме с теб!“, гласят част от постовете.

Стотици хора пък започват отново дискусията, как в 21 век подобни нападения би трябвало да са немислими, защото всички хора са равни. И са прави. Само че истината зад нападението е друга.

На 13 февруари, полицията арестува двама заподозрени за побоя над звездата, която вече се е появила по телевизията да разкаже историята си и е проронила една-две сълзи. Слухове, че сам си е платил да го набият вече пълзят из мрежата, но той категорично ги отрича и заявява, че се "чувства обиден“.

Домовете на нигерийците са претърсени – намерен е само сценарий на "Империя“ и черна маска. И след това са освободени. Полицията казва само, че "разследването е претърпяло обрат".

Този "обрат“ обаче нанася щета. Не само върху името на Джуси Смолет, но и върху всичко, за което либералните организации се борят.

Оказва се, че актьорът сам е поръчал нападението над себе си. При разпита, единият брат разказва, че те били наети от звездата, а въжето купили от магазин в близост до мястото на нападението. За услгата им платил 3500 долара.

Срещу Смолет е повдигнато обвинение за измама. Той бе арестуван, а пред съда заяви, че е инсценирал нападението, защото не бил доволен от заплащането си в "Империя".

Сценаристите на сериала също са на път да вземат мерки срещу измамника, като премахнат героят му Джамал. Похват, който вече видяхме как работи при случая с Кевин Спейси. Така освен заплатата си, Смолет ще изгуби и 100 хил. долара -  цената, която трябва да плати, за да не остане зад решетките.

А много известни личности бяха възмутени от това, което се случва. Рапърката Карди Б публикува видео, в което моли Смолет да си признае какво точно се е случило, защото това хвърля петно върху репутацията на чернокожите. 

“Даде имунитет на Доналд Тръмп да ни се присмива“, възмущава се тя.

Други не могат да повярват, че някой толкова известен може да е толкова глупав и да съсипе кариерата си така.

Много от тях изтриха и постовете си в подкрепа на Смолет. И както Карди Б предрече, поне един от семейство Тръмп се смя на техен гръб.

В Twitter Доналд Тръмп Джуниър написа: $Виждам, че повечето от вас сте изтрили постовете си „справедливост за Джуси“. Не искате ли вече справедливост за него?“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
37
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Американците са такова тъпо стадо, което се е оплело да преражда расизма и хомофобията. Това е всичко за което се говори по новините, това беше и всичкото което се говореше по време на междинните избори. Най-големия панаир е, че всички либерали протестират, че Тръмп иска ограда на границата. Няма такива ***.
2
1
 
27
 
! Отговори
Самолет номер 5 преди 5 години
С IQ над 65 неможе да се похвали.
1
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, ако беше бял щяха да му съсипят живота, но на Смолет най-вероятноще му се размине само с глоба.

Спонсорирани публикации