Почина начумерената котка Grumpy Cat

Тя не успяла да се справи с усложнения след инфекция
17 май 2019 16:30, Нели Христова
7
Почина начумерената котка Grumpy Cat
Снимки: Reuters

"Някои дни са по-начумерени от други", така семейството на интернет сензацията Grumpy Cat съобщи за нейната кончина в Twitter. Тя почина на седемгодишна възраст след боледуване.

Котката, позната още като Сос Тардар, доби популярност с постоянно начумерената си физиономия, която разсмиваше милиони.

Grumpy се радваше на огромна популярност в мрежата, като в Instagram четириногото имаше 2,4 милиона последователя, а в Twitter – 1,4 милиона. След като придобива популярност, домашният любимец носи на собствениците си близо 100 млн. долара. В годините, в които е под светлината на прожекторите, печели повече от Никол Кидман, Камерън Диаз и Матю Макконъхи.

Но дори и тази огромна сума не успя да предизвика усмивка на лицето на животното. Необичайната й сърдита физиономия е в следствие на обратната й захапка.

Според изявлението, начумереното коте си е отишло в четвъртък "у дома, в ръцете на майка си, Табита“.

Причината за смъртта на известният домашен любимец били усложнения след тежка уринална инфекция.

"Въпреки грижите на много добри професионалисти и на любящото й семейство, Grumpy получи усложнения след инфекция на уринарния тракт, които бяха прекалено тежки, за да ги понесе“, пише в изявлението на собствениците й.

"Освен че тя беше наше дете и пълноправен член на семейството ни, Grumpy накара милиони хора по целият свят да се усмихнат, дори и когато времената бяха тежки. Духът й ще продължи да живее чрез феновете й по цял свят“, допълват те.

Начумереното коте живееше в Финикс, Аризона, заедно със собствениците си Табита, Кристъл и Брайън. То стана известно през 2012 година, когато Брайън, братът на Табита, публикува снимка на 4-месечното животинче в платформата Reddit. След този обикновен пост, последваха хиляди забавни картинки, които се шегуват с начумерената физиономия на животното.

Ала въпреки голямата слава, Grumpy живееше нормален живот: "Грижим се добре за Сос Тардар, 99% от времето, тя е просто нормално коте“, пише семейството й в своя сайт. Снимат я само веднъж седмично и стриктно следят да няма много хора около нея, за да не се стресира.

През годините, Сос Тардар участваше в множество предавания, спечели поредица от награди и дори имаше собствен коледен филм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Можело е да живее още. Сладка е била. Котките са чудесни любимци и много добра компания стига да може да ги разбереш.
5
1
 
6
 
! Отговори
Махленска клюкарка преди 4 години
Гогле транслатора не научи българска граматика. Пише се вЪВ Финикс , защото започва с ф. Или пък са списвачите,а?
4
1
 
15
 
! Отговори
... преди 4 години
Млада си е отишла жалко
3
1
 
15
 
! Отговори
TedyPetrova преди 4 години
Жалко за животинката...
2
4
 
9
 
! Отговори
Гошу преди 4 години
Котката на Николета Лозанова, колко е спечелила за собственичката си?
1
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
segashno vreme jivotni novorodeni bebeta rasteniya se pravi fb tem podobni gluposti iztreshteli

Спонсорирани публикации