Чернобил в снимки и в кадър: Сериалът vs. реалността

Зрителите могат да видят кадри на реалните събития в Припят
19 юни 2019 20:00,
106

Снимка: BoredPanda/Thomas Flight

Още с излизането на третия епизод „Чернобил“ успя да се превърне в сериала с най-висок рейтинг в телевизионната история.

Още по темата

Продукцията, която ни припомня за ядрената катастрофа от преди 33 години, надмина дори „Игра на тронове“ с впечатляващ рейтинг от 9, 7/10 на платформата IMDB.

Той изпъкна и беше признат от критиците заради изключителната си точност и прецизност при възпроизвеждането на съветската действителност.

Интересът, събуден от сериала, накара много хора да отидат и лично да видят мястото, на което се е развила трагедията през 1986 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още по темата: кадриЧернобилПрипят
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пропагандичка се лее, за всички от сърце...
20
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с този глупав сериал. Хамериканците го харесват, защото са люти към всичко руско.Това е чиста проба провокация.Черрнобил - бивш СССР, руснаците да отговарят.Чернобил е Украински проблем.Я по- добре гледайте руския сериал Зона
19
1
 
19
 
! Отговори
varg преди 4 години
Припят е най-доброто място за живеене в света.Там няма политика.
18
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16Не съм го гледал,нодебили между 20-30 години твърдят,че всичко било истина,и че човешката гледна точка била много торгателна. Те нямат ниакви знания какво всъщност се е случило,всичко учат от американските и британски сериали. БГ няма бъдеще с такива промити безмозъчни. Пълнят им главите с лъжи,и не им пука,дори не търсят истината,а приемат видяното в сериал за истина. Нямат навика да четата,а да гледат американски филми и сериали.
17
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сцената с германският робот-тотална измислица.В реалността започват да го използват и малко след това той се заклещва в парче графит и не може да движи,но функционира.Екипът които го управлява хората зад мониторите веднага тръгват доброволци да се качат там при машината за да го издърпат с метално въже и да продължат работа.Няма заплахи с разстрел,колене бесене лагери и тн американски булшит.Успяват да го освободят връщат се обратно ,но по-късно се поврежда.Смели действия заслужаващи уважение..
16
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Можете да си пуснете истински кадри от онова време с инструктажът на "биороботите" обречените които ще се качат на покривът да носят изриват части от избухналият реактор-човекът които ги инструктира почти плаче от съжаление знаейки че голяма част от тия 3828 млади мъже няма да живеят дълго.Във филмът с железен глас и подвикване някакъв сърдит тип ядно заповядва някакви инструкции на хората от който всеки трети ще умре а всеки пети ще остане инвалид.. Грозна сцена тотално измислена.
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НИЕ ГО ЧАКАХМЕ ОТ НАТО, А ТО ДОЙДЕ ОТ БРАТО.....
14
9
 
8
 
! Отговори
Ахой преди 4 години
Очаквате скоро на българския пазар и филм на хашбео, колко е полезно да рупате американско и европейско гмо.
13
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много неща са различни и нямат нищо общо.Например отношенията между хората.Във филмът всичко се представя със заплахи,почти гангстерски.Миньорите заплашват човекът който ги известява за аварията с разкъсване на части.Той пък на своя страна е охраняван от типове с вид на главорези с калашници.Стига де всеки живял по онова време ще ви каже че отношенията никога не са били такива.Филмът е гротеска и подигравка с реалната ситуация по ония времена.Преразказана е в стил американски затворнически лагер
12
0
 
8
 
! Отговори
akud преди 4 години
До привет от Германия. не прател руските реактори изгърмяха заради това , че са откраднати милиарди и не са сменени графитните колове с по-съвременни, както и , че това е прикрито по съвсем комунистически, че червения бутона не действа
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 12 те не му плащат да мисли, а да пише по скрипта :)
10
10
 
11
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
А не е некадърност да направиш ядрен реактор в страната където се случват често земетресения и удрят цунамита и то на брега на океана?Хайде да не омаловажаваш аварията в Фукушима а да прочетеш малко независима журналистика
9
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой вярва ли, че и днес биха го информирали за опасностите в Козлодуй или Беленеbelene.blog.bg
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След трагикомедията "Скрипал воскресе" много хора се замислиха и какво е станало с Георги Марков. Прекалено много запада взе да заприличва на комунистическите режими. Никой не изгони дипломати заради Кашоги, а и България не отзова китайския посланник, след като английски турист във филма за Слънчев Бряг си гръмна пиратка отзад. Може би, защото това е най-искренотоото изразяване на Брекзит, от англичанин.
7
12
 
31
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Ядрените реактори на японците изгърмяха поради земетресение от най-висока степен съпроводено с цунами , а руските реактори изгърмяха без никаква причина ,единствената причина беше ниската руска технология и руската некадърност !
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аре ся, хибридна война, ала бала - ние да гледаме без пари, краден сериал - па те нека си се хибридят!
5
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Това е таймкодът на видеото, умнико. Потърси в ютюб канал Telecon Studio и поразгледай видеата, преди да пишеш глупости. И не - в сериала също специално беше отбелязано, че всеки има 90 секунди. Толкова си го и гледал, но бързаш да плюеш...***...
4
22
 
14
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Няма да е зле и един сериал за аварията в американската АЕЦ през март 1979 г да направят !??
3
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сериала беше страхотен. Браво на създателите и актьорите
2
19
 
16
 
! Отговори
запознат преди 4 години
За 10 години режима Борисов, взе в пъти повече жертви от Чернобил, преки и косвени!

Спонсорирани публикации