"Мистерия на българските гласове" с флашмоб на Шарл де Гол

Пътниците, които чакаха закъснелите си полети, се насладиха на невероятно шоу
5
"Мистерия на българските гласове" с флашмоб на Шарл де Гол
Снимка: Facebook

Представете си следната ситуация – намирате се на най-голямото френско летище "Шарл де Гол", а полетът ви закъснява с повече от час. Изнервени сте от голямото чакане, не знаете какво да правите през цялото това време и най-после искате да се приберете вкъщи. Французите ви дразнят, не разбирате нищо от това, което се съобщава по летищната уредба и нямате търпение да чуете българска реч.

Изведнъж на едно място започват да се събират хора, които изглеждат съвсем нормално и най-вероятно са същите каръци като вас и са оставени да чакат полета си. Изведнъж няколко жени се нареждат една до друга и започват да пеят хубава народна музика. Човекът до вас изважда китара и вие си мислите "Само това ми липсваше. Луд с китара, който да ми дрънка на главата".

Само че това нито е луд с китара, нито пък тези хора са случайни пътници. Те са "Мистерия на българските гласове", които тогава правят последните си концерти в чужбина. Хорът е основан през 1952 г. като в състава му влизат най-известните солистки у нас като Янка Рупкина, Олга Борисова и Калина Згурова.

Още през 1988 г. "Мистерия на българските гласове" започва околосветско турне. Певиците изнасят над 900 концерта в едни от най-престижните зали на Европа, Азия, Америка и Африка. Албумите им няколко пъти са номинирани за наградата „Грами“. Получават я през 1990 г. за „Le Mystère des voix bulgares. Volume Two“ или иначе казано „Мистерия на българските гласове: Част 2“.

Още за спонтанното представление може да намерите в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Дончо Андонов преди 4 години
Много зле звучи вече, много обикновено, няма нито мистериозна музика, нито подобни гласове. Традицията бая избледня...
3
0
 
5
 
! Отговори
НЕ ТАКА преди 4 години
Янка Рупкина, Олга Борисова и Калина Згурова.--------------------------------Още много, много солистки има, така че - или споменете всички или никой. Тази първата цитирана ми писна да я чувам. ВАСИЛКА АНДОНОВА - страхотна беше, мир на праха й. Бъдете коректни в писанията си !!!
2
0
 
2
 
! Отговори
Джендю преди 4 години
Наистина са много го добри, на тази мода с флашмоба вече отмина... Да го бяха направили преди 5 години...Хаирлия да е.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Невероятни, аплодисменти за това, че носите славата на България, по света.