За закуска - сменете портокаловия сок със скакалци

Ядливите насекоми били по-богати на антиоксиданти
16 юли 2019 19:27, Анисия Иванова
34
За закуска - сменете портокаловия сок със скакалци
Снимка: pixabay

Ако сменим портокаловия сок на закуска с ядливи насекоми, това ще се отрази благотворно на нашето здраве, пише в. "Метро".

Изданието цитира проучване на италиански учени от университета в Терамо, които констатирали, че консумацията на скакалци ни дарява с пет пъти повече антиоксиданти, в сравнение с портокаловия сок. Богати на полифеноли се оказват също черните мравки и брашнените червеи.

Мас от копринената буба и някои африкански гъсеници притежава два пъти по-големи антиоксидантни свойства, в сравнение със зехтина.

Богатите на антиоксиданти храни играят важна роля в предпазването на клетките от свободните радикали, които са свързани с болестите на сърцето и раковите образувания.

Авторът на изследването Марко Серафини припомня, че около два милиарда жители на планетата, или една четвърт от общия им брой, редовно консумират инсекти. За останалите хора като нас, ни трябва известно насърчаване, за да посегнем към тях, но те са много полезни за нашето здраве и трябва да преодолеем предразсъдъците си.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
11
 
! Отговори
Разликата преди 4 години
По времето на лошия социализъм хората не се налагаше да ядат скакалци защото храната струваше стотинки и всички нагъваха пържоли, наденици, кебапчета и кюфтета.А сега при добрата демокрация толкова напреднахме че трябва да ставаме вегани понеже няма качествено месо или е много скъпо а колбасите масово са фалшиви. Все пак ни успокояват че мосото може да се замени и със ядене на скакалци.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако еволюцията беше предвидила да гълтаме инсекти , езиците ни щяха да са като пет метрови рулетки .
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
лапаме мухи вече трийсетина години.Стара ви е информацията. В главите ни останаха само бръмбари в ушите ни живееха щурци ,сега си бучим банани.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали бяхте вегани да живеят живите същества, а сега да ги ядем. Аз съм защитник на скакалците.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"За останалите хора като нас, ни трябва известно насърчаване, за да посегнем към тях"ОбъркАл си рейса, пич.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За котки са ок.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мерси, ще пропусна.
1
0
 
18
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 4 години
Светът тотално изкука. И "учените" като част от света - също. А какъв ли ще бъде ефекта, ако сменим портокаловия сок с кравешки л.айна? Нека се проучи този въпрос и "учените" да дадат отговор.