Неочаквани неща, които предизвикват ужасен махмурлук

Какво усилва неприятните симптоми след запой?
24 юли 2019 20:45, Илияна Николова
4
Неочаквани неща, които предизвикват ужасен махмурлук
Снимка: istock

Били сте на бар с приятели предишната вечер. Събуждате се с ужасно главоболие. Умирате от жажда, главата ви боли и се питате как е възможно. Не сте пили много, за да изпитвате този ужасен махмурлук. Какви може да са причините да се чувствате така ужасно?

Някои предпоставки, за които не си даваме сметка, могат да влошат махмурлука без дори да сме прекалили с алкохола.
 
Пушене
 
В приятна компания и с любимо питие в ръка цигарите вървят неусетно една след друга. Колкото повече цигари изпушите, толкова по-зле ще ви е на главата на следващия ден. Причината е, че тютюнопушенето предизвиква свиване на кръвоносните съдове, което намалява притока на кислород към мозъка. Така се появява ужасно главоболие на следващия ден.

Храните се здравословно
 
Колкото и невероятно да звучи, здравословното хранене с акцент върху плодовете или зеленчуците може да предизвиква ужасния ви махмурлук. Това се случва, ако не сте наблегнали в диетата си на полезните мазнини и протеини, които изискват повече време и ресурси за обработка, което дава ситост задълго и прави преработката на алкохола по-трудна за организма. Преди да пиете нещо, хапнете пълноценна храна, която да е богата едновременно на полезни мазнини, протеини и малко въглехидрати.
 
Захарни напитки
 
Коктейлите са сред най-големите причинители на махмурлук. Колкото повече захарни сокове, сиропи и подсладители има в коктейла, толкова по-зле се отразява това на мозъка, черния дроб и храносмилателната система. Крайният резултат е силно главоболие, гадене и отпадналост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Неочаквани неща, които предизвикват ужасен махмурлук"Гербавото крадливо и арогантно "управление"!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-лесният начин да не се събудиш с махмурлук е да се събудиш пиян. Наздраве колеги!
1
1
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
оооо аз льокам от домашната ансонлиика на дядо ми - 50-60 градува е. на другият ден като се събудя съм бистър в ума, НО не мога да се вдигна от леглото.Главата е бръснач, тялото е труп