Телефонът ви е прегрял? Ето как бързо да го охладите!

За да го предпазите от повреди
28 юли 2019 22:15, Илияна Николова
12
Телефонът ви е прегрял? Ето как бързо да го охладите!
Снимка: istock

Лято е. Слънцето пече. Въздухът е горещ и това крие риск от това тялото ни да прегрее. Топлинен удар може да получите не само вие обаче, а и телефонът ви. Ако го забравите дори за няколко минути изложен на директно слънчево греене, може и да го откриете изцяло изключен от само себе си. А може и да възникнат някои повреди, които ще ви костват пари и време.

 
Как най-бързо да охладите телефона си, ако това се случи, а и в други случаи, в които мобилното устройство е прегряло по някаква причина?
 
Затворете всички активни приложения
 
Всяко работещо приложение повишава температурата в ядрото на телефона, защото изисква енергия от батерията. За да помогнете на устройството си да се охлади по-бързо, изключете всички приложения, които вървят в момента, включително тези в бекграунд. Това ще помогне на процесора и RAM-паметта да се „разтоварят“ от работата си.
 
Ако телефонът е прегрял без да е оставен на слънце, без да е включен в електрическата мрежа и без да е бил прибран в дреха, може прегряването да е предизвикано от прекалено много активни приложения, изискващи капацитет, който той няма. Затова изключете всичко, докато се охлади.

Спрете да зареждате телефона си
 
Може да звучи нелогично, но е така. При зареждане на батерията телефонът може да се нагрее прекалено. Изключете го от контакта, за да го охладите. Най-много се загрява, когато едновременно го зареждате и ползвате повече от едно приложение или водите разговор. Тогава нагряването може да достигне екстремни температури.
 
Извадете телефона от калъфката
 
Някои калъфи за смартфон са красиви, но не са практични. Материалът, от който са направени, задушава телефона при зареждане на батерията и създава голям риск от прегряване и увреждане на компоненти на устройството. Препоръчително е винаги да сваляте калъфа, докато зареждате телефона, освен ако не е специално проектиран така, че да не създава условия за прегряване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
0
 
! Отговори
Иос преди 4 години
И изхвърлете смотания андроид в кофата
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Илияна - Михаела, вече освен за секс ще ни образоваш и за смартфони ли?
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много точна статия, всичко казано в нея е вярно!Само да добавя, че ако телефона ви е на слънце и вие пресичате улица и гледате в него, може не само слънцето да ви удари!
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Статията е написана, ама точно като за тия, дето по цял ден "раязмазват со.поли по дилейчетата). В нея не се казва нищо полезно или нищо, което един средноинтелигентен човек да не знае.Казно с други думи: "Ако водата ври много силно, намалете или изключете напълно котлона! Когато котлона е включен в ел. мрежа и е прекалено усилен, то манджата ви може да загори, от което ще стане неприятна на вкус или съвсем негодна."Да ви е честита демокрацията, техноманячета!
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако телефонът ви загрява, най-добре е да охладите в земята. Със известна засилка разбира се.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изглежда всички сте Слънчасали, но освен освен ако нямате тел КАТ, торбичка с ориз или пари в повече не препоръчвам да следвате някои съвети на преждепишещите , освен задинята ама без да е Облачно, пак не става :)
4
3
 
34
 
! Отговори
Хм! преди 4 години
Изпивате една мастика, охладена до кристали, с няколко бучки лед, замезвате с няколко резена диня, и хич да не ви пука за телефона!
3
4
 
25
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
Най-бързо изстива като го потопим в кофа течен азот. Трябва да внимаваме обаче след това с ръцете, че като ги ударим и се чупят като стъкло.
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що грее и то бързо бре
1
4
 
16
 
! Отговори
Уф преди 4 години
...срещу климатик, вентилатор, другото е ползвано и не става