Учен доказа евреин ли е Адолф Хитлер. Каква е истината?

Нацистите дълго време се опитват да я прикрият
6 авг 2019 19:15, Нели Христова
140
Учен доказа евреин ли е Адолф Хитлер. Каква е истината?
Снимка: Flickr

През 1930 година Ханс Франк открива доказателства, че дядото на Хитлер е бил евреин. Той живеел в домакинството, където баба му работела.  Но Франк е екзекутиран на Международния военен трибунал, а проучването му е публикувано 7 години по-късно.

Много хора отхвърлят твърденията в него и го заклеймяват като лъжа. Авторът Николас вон Прерадович дори „открива“ доказателства, които свидетелстват, че в Грац, Австрия, по времето, когато е роден бащата на Хитлер Алоис Шиклгрубер, евреи не са живели.

Ала възможно ли е думите на Франк да са истина? Напълно вероятно.

Според историка  д-р Леонард Сакс, дядото на фюрера наистина е бил евреин, а нацистите са направили всичко по силите си да прикрият тази кръвна връзка. Според доказателствата бабата на Хитлер е имала дете от евреин, който по това време е живеел в Грац, Австрия.

Историкът разравя архивите на Австрия от 18 век години и открива, че наистина е имало добре утвърдена общност от евреи в Грац още преди 1850 година. Той доказва още, че Прерадович бил ревностен нацист, който се почувствал обиден от факта, че някой предполага, че Хитлер е имал еврейска жилка.

"Винаги съм си мислил това – нео-нацистите се чувстват обидени, че Хитлер е имал дядо евреин, защото мразят евреите. А евреите също се чувстват обидени, че фюрерът е имал дядо евреин, защото мразят Хитлер“, обяснява доктор Сакс.

"Но сега вече е минало достатъчно време от падането на Третия Райх, за да се запитаме не какво е обидно и какво не е, а какво значи това за възприемането ни на Адолф Хитлер и Холокоста“, пише той в Journal of European Studies.

Бабата на Хитлер, Мария Анна Шиклгрубер, която родила баща му Алиос, била обикновена работничка, която живяла в беден селски район в Австрия. Не се знае много за живота й преди да навърши 42 години. Тогава ражда и бащата на Хитлер все още неомъжена.

Мария Анна така и не разкрива кой е бащата на Алиос. В акта си за раждане той е записан като „неясен“. След това се жени за Йохан Георг Хидлер, който припознава момчето и се приема за официалния баща на дядото на фюрера Третия райх.

Едва когато враговете на Хитлер се усъмнили в кръвната му линия, миналото на майка му изплувало наяве.

Опозицията не пропускала да спомене, че дядото на фюрера бил евреин, за да дразни нацистите, за които „чистата кръв“ била толкова важна.

През 1931 година самият Хитлер поръчал на SS да разследва слуха, който бил плъзнал. А след това поръчва Рудолф Коппенщайнер да публикува подробно родословно дърво на потеклото му през 1937 г., което да показва, че всичките му предци са австрийци и германци.

Но след като Йохан Георг Хидлер признава Алиос за свой син, името му е записано в сертификата за раждане на мястото на „неясен“. За нацистите това било достатъчно доказателство, че Хитлер нямал нищо общо с евреите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
15
 
6
 
! Отговори
Валонец преди 4 години
Като видите немец го поздравете с думите ей св.ньо немска над Страсбург се вее френски флаг.И му предложете да се самоубие.
14
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХИТЛЕР Е АВСТРИЕЦ. ТВЪРДЕНИЕТО ЧЕ Е ЕВРЕИН Е ИЗМИСЛИЦА НА РУСНАЦИТЕ.
13
3
 
18
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Истината боли и едните и другите ще отричат до последно, а мантрата за това, че евреин е само този с доказана майка еврейка е за удобство точно за такива случаи.
12
2
 
38
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 4 години
Нескопосано преведена статия от неясен източник.
11
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От това следват поне 2 неща:1. Един от най-големите злодеи в историята е евреин.2. Евреите сами са се избивали помежду си.
10
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости на търклета.На Путин дядо му е бил перуанец.
9
22
 
4
 
! Отговори
Горд Валонец преди 4 години
Истината е само една Елзас Лотарингия а скоро и Валония са френски територии а германия е вече нищо.
8
9
 
20
 
! Отговори
V преди 4 години
Хитлер е еврин ,а боко е от мелмак .Затова боко е такава св.иня .Щото има 8 стомаха ;)
7
9
 
22
 
! Отговори
в 100 кладенеца преди 4 години
плюят либеpacтite, за да го омърсят, но популярността му расте ли, расте. Пророк.
6
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе не знам какъв е бил,но знам че е щял да приключи с едно зло веднъж завинаги.
5
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това доказва че те са в дъното на всяко зло,но принудели други да го вършат.Те ,не правят нищо от което няма келепир.Затова и са приносител,волно или неволно на всяко зло.Не съм антисемит,но ако се бяха кротнали като другите нации не бих ги смятал за антихуманисти,макар и да не се припознават като такива.
4
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се научихте, че Евреин е човек, но когото доказано МАЙКАТА е еврейка.излишна статия
3
2
 
19
 
! Отговори
еследовател преди 4 години
не бе, африканец епра пра пра и т.н. чинка му е сомалийка
2
4
 
38
 
! Отговори
Циник преди 4 години
... *** доказвай, че нямаш сестра... При всички случаи - този на снимката е вероятно по-известен и от Майкъл Джексън и АйнщайнВодач... Докато свят светува - част от световната история.За 13 години завладял половината свят.
1
4
 
29
 
! Отговори
Той беше прав преди 4 години
Пак почнахте с глупостите.