Повече пари, живот... Причините да спрете цигарите

Откажете се от вредния навик колкото се може по-бързо
30 авг 2019 21:00, Иванка Гъркова
12
Повече пари, живот... Причините да спрете цигарите
Снимка: Pixabay

Тютюнопушенето оказва отрицателно влияние не само на онези, които използват цигарите, но хората около тях. За съжаление някои го осъзнават твърде късно. 

Трудно е да накарате свой близък или приятел да спре цигарите, особено ако е пушач от години. Той трябва да има доста силна мотивация и воля, но това не е гаранция, че след време няма да пропуши пак. Понякога е нужна една стресова ситуация, която да отключи отново желанието за никотин. 
 
Отказването от цигарите не е лесно, но онези, които са успели да го направят, признават, че се чувстват по-добре и дори се опитват да споделят опита си с други. 
 
Ето пет причини, поради които е хубаво да престанете да пушите: 
 
1. Ще живеете по-дълго
 
Според редица изследвания, хората, които са били пушачи, но са се отказали от никотина, живеят по-дълго в сравнение с тези, които продължават да пушат. Доказано е, че ако спрете цигарите на 30, животът ви може да се удължи с до 10 години, зависи какви други вредни навици имате. При пушачите определено има риск от появата на някои заболявания. 
 
2. По-здрави кожа, коса, нокти и зъби
 
Винаги може да познаете един пушач. Кожата му е суха, сивееща и отпусната, забелязват се торбички по очите, а зъбите му жълтеят от никотина. Пушачите са по-склонни да развият проблеми с венците в сравнение с непушачите. Косата също страда от употребата на цигари. След като ги спрете, тяхното състояние ще се подобри с изчистването на организма. 
 

12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Големи лицемери! Уж ни насърчават да спрем цигарите, но тайно се надяват да не доживеем до пенсия!
11
1
 
1
 
! Отговори
Фас преди 1 година
Основната мотивация за спиране на цигарите би могла да бъде: да минете на пури или на трева.
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от джендърска пропаганда!
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако прете да пушите може и да икономисате пари, ама знаете ли какво ще е ако спрете да ядете кренвирши ?Аз ще ви кажа- ще сте здрави и жизнени и не защото сте спрели да ядете месо!Нее, не за това. Просто сте спрели да приемате хиляди Е-та, гмо-та, консерванти, глифозиди, антибиотици, хормони......... да изреждам ли още?
8
3
 
5
 
! Отговори
123 преди 1 година
Яжте ГМО ***, консерванти и химия. Плащайте си редовно данъците и сметките, за да има за яхти, асансьори и тераси. Работете за слава... И не пушете, за умрете млади, здрави и красиви!
7
7
 
14
 
! Отговори
Anonimen преди 1 година
не съм пушил, мой познат пушеше и ги отказа. Обясни, че пет седмици след спирането е имал прилив на сили, че с един удар да счупи масата. Наистина нямат смисъл, малко ли с друго се тровим, та и с това
6
8
 
10
 
! Отговори
1234 преди 1 година
Аз ги спрях защото устата ми започна за мирише на зъг!!
5
3
 
8
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 1 година
Не сте първите дето се опитват да "контролират" света, защото нямате контрол върху себе си, няма да сте и последните неуспели.
4
10
 
11
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 1 година
Спрете да ни тровите нервите с подобни глупости, сложихте им акциз, сложихте ни некролози по кутийте, 'ае гледайте си вашите чиний най-накрая, че там сте цъфнали и вързали!
3
1
 
23
 
! Отговори
Ванката преди 1 година
То пъ един живот....
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз от 10 години не пуша. Онези 17000лв които щях да дам за цигари ако още пушех ги изхарчих за други неща
1
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е и? На кому треба дълъг живот кът шисъ притеснева? Знаите ли колко успокояващо действат цигарите?