Училище забрани "Хари Потър" – магиите били истински, призовават духове

Пасторът на католическо училище в Тенеси се консултирал с Ватикана
2 сеп 2019 19:45, Нели Христова
22
Училище забрани "Хари Потър" – магиите били истински, призовават духове
Снимки: Reuters

Децата от католическото училище "Свети Едуард" в Тенеси няма да четат Хари Потър в училищната библиотека, защото според директора му магиите в книгите са истински!

Макар на никого от нас, феновете на поредицата за младия магьосник, да не му се е получавало да запали лампата крещейки "Лумос", то за преподобния Дан Рихийл книгите за Хари Потър са опасни. Причината - заклинанията можели да призовават зли духове.

За да потвърди своята теория, духовникът се консултирал със свещеник от Ватикана и след това изтеглил поредицата от 7 части, в които Хари Потър се бори с Лорд Волдемор и силите на мрака.

"Тези творби представят магията като добра и лоша. Но това е хитра заблуда. Проклятията и магиите всъщност са истински. Те са опасни, защото прочетени от човек, крият риска зли духове да бъдат призовани", пише в имейл до родителите преподобният без капчица шеговитост. Той вярва напълно във всяка дума, която изписва.

Решението на Дан Рихийл е категорично, а представителите на католическата църква не могат да го оспорят, тъй като тя няма официална позиция относно книгите на Роулинг, а всеки пастор може да взима сам решения за училището, което ръководи.

Разбира се, Рихийл няма да попречи на учениците да четат Хари Потър у дома, но засега им е забранено да призовават зли демони в района на "Свети Едуард".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
2
 
! Отговори
Metalhead преди 4 години
Това показва капацитета на вярващите. Също така и на американците, които позволяват на вярващите да заемат важни длъжности. Хора, баба ми е вманиячена в християнството и вика, че Бог и се явявал (откачена работа) , чела е книгите, но дори и тя знае, че това са просто измислици. Колко болен мозък трябва да си, че да забраниш класиката? Ами, дайте да забраним "Мечо Пух", защото мечето се катери по дървета и пада от тях. Явно и американците ги хвана Африканската чума... Нищо, че тя е за прасетата.
19
1
 
3
 
! Отговори
Хахахахахахаха преди 4 години
Жената си намерила любовник а пък аз не знам и се прибирам рано от работа. Той естествено се крие в гардероба. Аз уморен като куче пия две ракии със салата и лягам да подремна. И гардеробът се обажда:- Заспа ли вече?Жената:- Ами май заспа.- Ами аз да си ходя тогава?И аз скачам от леглото:- Къде ще ходиш бе, аз още не съм те изплатил!
18
1
 
3
 
! Отговори
хохохо преди 4 години
До ХахахахахахахахаТи се моли да не те нарочи някое таласъмче,че тогава ще разбереш що е потен език и изцапани ***!
17
1
 
5
 
! Отговори
Хърмаяни преди 4 години
Ами като си инсталирате в къщи компютърна система за контрол на електроуредите и осветлението с гласови команди, като кажете лумос и ламбите ще светнат(ако сте си платили тока).
16
0
 
2
 
! Отговори
за хавана преди 4 години
Този метод е известен в селата,и масово се ползва!За това и там не се оплакват от полтъргайсти!Може да се опита с излъчватели срещу мишки и къртици,те също ползват ултразвук!
15
1
 
1
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Намираш си един бронзов хаван с бронзово чукало!И щом почне с изпълненията,почваш да блъскаш с чукалото по хавана!За таласъма не знам ама ако комшията почне да блъска с бронзово чукало в бронзов хаван в 2 часа сутринта влизам у тях с касата и с два реда тухли и ще му завра хавана и чукалото знаете къде!
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лумос, лумос... а.. аз запалих лампата..
13
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук е по-зле.Повечето българи почитат сатанистите Ванга и Дънов, повече отколкото Исус.
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наще шамани и те тъй се учат, от книжки на други шамани. Няма нищо по-точно от точните науки, ей го на, един хирург доказа на базата на статистически методи използвани от застрахователите че затлъстяването е полезно за сърцето и други органи и намалява риска от удар и склероза
11
2
 
9
 
! Отговори
Жо преди 4 години
ЗА ПЪРВИ ПЪТ чувам, че пастор се допитва до католическата църква.Пасторите са духовни водачи на протестантите.Католиците имат падрета.Православните имат отчета.
10
2
 
1
 
! Отговори
слушай сега преди 4 години
До Анонимен 7Намираш си един бронзов хаван с бронзово чукало!И щом почне с изпълненията,почваш да блъскаш с чукалото по хавана!С едната ръка държиш хавана,с другата блъскаш по него!Метода е без грешка!През нащта ще се опита да счупи хавана,при мен това се случи,но скоростно си намерих друг,и на диването му мина мерака много бързо!Изобщо не си правя майтап,това е технология,която работи!Просто действай!
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само децата да не палягт катедрали, за да отмъстят на Бог.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ни тамян помага ни заклинание!
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има таласъм у нас, боря се с него нон стоп. Да го видите като почне да бесней!
6
1
 
7
 
! Отговори
айде,нащее преди 4 години
Луд умора няма,само се поти!
5
2
 
8
 
! Отговори
Обективно преди 4 години
Повечето американци са нормални хора. Много жалко че са оставили властта в държавата си на мacoни peптили и caтанисти
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги съм знаела че селяндурска Америка е на светлинни години от съвременния свят. Това потвърди моето мнение.Няма по - задръстена нация от американците що се отнася до псевдо религиите и сектите. Няма друга държава в която те да са така разпространени А пък този наистина отговаря на приказката че най - големите *** в днешно време се занимават с религия. Какво го бъркат хорските фантазии и може ли един нормален човек да ги приема сериозно? Смях!
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
He само религозен. Случаят показва, че и тук, и там трябва да си точно толково интелигентен, за да станеш директор на училище.
2
9
 
9
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Това да си силно религиозен трябва да се води болест ...
1
2
 
9
 
! Отговори
Мъгъл преди 4 години
Все забравям оная магия, как беше... А, да! Гинко! Билоба!