Мъж си поръча бира за... 67,689 долара

Истинската й цена била 6,72 долара
7 сеп 2019 16:05, Нели Христова
16
Мъж си поръча бира за... 67,689 долара
Снимка: Twitter

През последните 25 години австралийският журналист Питър Лейлор пътува по света и пише за... бира. Но мъжа, който е толкова пристрастен към питието, винаги е отказвал да плаща повече от 10 долара за халба.

"Обичам хубавата бира, както и виното, но не давам глупави пари за тях", казва той пред CNN. Това си останало така до деня, в който Лейлор отива в хотел в Манчестър, Англия и си поръчва бира, чиято цена е около 6 долара. Сметката му обаче е близо 10 хиляди пъти повече.

"Виждате ли тази бира? Това е най-скъпата бира в историята", пише журналистът в Twitter, качвайки снимка на питието си.

Всичко започнало така - Лейлор оставил свой приятел на гарата, а след това отишъл в хотел Malmaison. В бара, той си поръчал "нещо британско". Барманката му предложила Heineken, а журналистът се примирил с IPA (която се оказала шотландска). Когато получава сметката, мъжът не носи очилата си.

"Просто ми се стори, че момчето е сбъркало нещо", за това Лейлор попитал барманката каква е цената. Тя му отговорила и се разсмяла, но на журналиста не му било никак забавно. Сумата била изтеглена от сметката му, но когато той се оплакал на собствениците на хотела, те обещали да му върнат парите.

Лейлор чакал притеснено десет дни.

"Не съм богат човек. С тази сума мога да купя колата си десет пъти", казва той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Манчестърбира
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да дойде на нашето море ще му ги вземат...ноо..няма да му ги върнат алес това.Че...може и мой да яде.
11
1
 
13
 
! Отговори
Кольо преди 4 години
До АнонименЧетох за този случай в оригинал на английски език. Всъщност журналистът, който е превеждал статията на български, е забравил, че в България не отделяме хилядите със запетайка, но в САЩ и Англия го правят. На човека всъщност са му изтеглили от картата 68 689 долара, което е наистина не е малко.
10
3
 
21
 
! Отговори
Бай Ганю преди 4 години
Сега това ако беше му се случило в България , освен студената бира щеше да пие и една мнооого студена вода. В родната *** важи правилото" кьорав карти не играе" .
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, сега ще ви светна как да не ви оберат парите от основната си кредитната ви карта!Поръчвате си кредитна карта Revolt по интернет (има и други, но аз си избрах тази), след като я активирате прехвърляте каквато си искате сума от вашата Visa карта в Revolt-а - няма ограничения може и 1 лв/? и можете да се разплащате с нея навсякъде), трансфера се извършва по мобилния и става мигновеноДругия вариант е да си направите Visa карта от друга банка и да процедирате по същия начин.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В една дискотека на Златните шише бира 330 мл беше 5 кинта и това беше преди 11 години. Чудя се колко ли върви в момента?
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не съм богат човек. С тази сума мога да купя колата си десет пъти", казва той."Е, щом е само 10 пъти, значи е беден като църковна мишка.
6
1
 
21
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Добре де станала е грешка.Ясно е че ще ги върнат ама цяла статия за това.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма лошо ... щом му харесва. Сега чакам, някой да ревне, що не ги дал за "децата".
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да кажеш нещо ли искаше?
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Две чушки със сирене на нашето Черноморие струват 19 лв. Нищо вече не трябва да ни учудва, защото навсякъде човешката алчност е безгранична.....
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като няма новини ,се пишат глупости.
1
1
 
29
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
И Англия е зле работата с персонала, от кол и въже .

Спонсорирани публикации