Met Gala 2020: Мода и трайност заедно с Мерил Стрийп

Станаха ясни темата и домакините на най-голямото модно събитие
Обновена: 8 ное 2019 20:09 | 8 ное 2019 20:09, Нели Христова
1
Met Gala 2020: Мода и трайност заедно с Мерил Стрийп
Снимки: Reuters

"За времето: Мода и трайност" е темата на галата на музея "Метрополитън" догодина, призната за най-голямото светското събитие в Ню Йорк.

До президентката на института по костюмите Ана Уинтур ще застанат четиримата домакини - Мерил Стрийп, актрисата Ема Стоун, драматурга и композитор Лин-Мануел Миранда и Никола Гескиер - творчески директор за дамска мода в "Луи Вюитон".

Именно Ана Уинтур, която е прототип на героинята на Мерил Стрийп във филма "Дяволът носи Прада", е избрала останалите домакини, наричани съпрезиденти.

"Модата винаги е била тясно свързана с времето. Тя не е само отразява духа на времето, но и се променя и развива с неговото напредване“, казва Андрю Болтън, главен куратор на Института по костюмите на музея "Метрополитън“.

С галата на 4 май се открива и лятната изложба. Неин куратор е Андрю Болтън. На нея ще бъдат изложени 160 женски дрехи, създадени от именити дизайнери за последните 150 години.

Изложбата е вдъхновена от Вирджиния Улф и френския философ Анри Бергсон. На нея ще присъстват и тоалети от Кристиан Диор и Александър Маккуин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Ива преди 4 години
Тъкмо да ви кажа, че сигурно сте превели грешно sustainability, а то било duration... Добре де, ама това е събитие за милиони, слави се с абсолютна демонстрация на богатство и положение, а всъщност не носи много на обществеността. Е, нищо, who wants to live forever в крайна сметка.

Спонсорирани публикации