В битката с килограмите помагало и кафето

Четири чаши на ден намалявали теглото
18
В битката с килограмите помагало и кафето
Снимка: Reuters, архив

Възможно ли е кафето да противодейства на натрупаните по празниците излишни килограми? Съдейки по резултатите от американско проучване, отговорът е "Да", съобщава Фокс нюз.

Авторите му от университета на Илинойс са установили, че ободряващата напитка е отличен помощник в борбата срещу затлъстяването. Специалистите освен това са изчислили колко кафе трябва да пие човек на ден, за да отслабне.

Експертите смятат, че приемът на кофеин ограничава натрупването на тегло и производството на холестерол, дори когато е част от изобилстващ от захар и мазнини хранителен режим.

В изследване с плъхове специалистите са тествали ефектите на кофеина от три източника - кафе, чай и синтетичен.

Изследователите са установили, че гризачите, на които бил даван кофеин, са натрупали с 16 процента по-малко тегло и с 22 процента по-малко мазнини в сравнение с останалите.

Експертите са изчислили, че за подобен ефект човек трябва да пие по четири чаши кафе дневно. Специалистите обаче отбелязват, че най-добрият за справянето с наднормено тегло си остава балансираната диета. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: кафе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам културистите от "Мистър Олимпия 2020" седнали и дънят кафета едно след друго... пък те чистели мазнини за състезанието, ахахахахах.
14
4
 
4
 
! Отговори
КОС преди 4 години
пиеш кафе и ходиш в колзета и дропваш 3 килограма надолу бършиш и си свалил нема нужда от фитнес
13
3
 
2
 
! Отговори
Да, де... преди 4 години
Ама само и единствено, защото действат разхлабително кафетата. И то докато не свикне стомахът с тях.И сега сериозно: "Авторите" от "университета на Илинойс", "Експертите смятат", "Изследователите са установили".Автор, Изследовател и Експерт, според класификацията на научните титли в международен, план дори не стига да те титуловат висшист. Какво оства за преподавател.
12
2
 
0
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
До Да бе,Аз задържам вода! Пробвал съм най - различни диети, но нищо не помага. Вчера се изпотих от бягане, но пак нищо.Кажи нещо за моя проблем.
11
2
 
7
 
! Отговори
Да бе преди 4 години
Просто ограничете захарите и всякакви въглехидрати, газираните напитки и концентрирания алкохол и ще се изненадате колко лесно се свалят кг.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това са опасни съвети,аз ако пия по 4 кафета еспресо дневно ,ще тръгна по стените и по тавана,направо като муха винарка ще съм,ще се щурам без спиране наляво надясно,тупкалото става като ковашки чук на бързи обороти.Кофеина е силен стимулант,на някои хора им действа слабо,но при други може да доведе до сърдечни проблеми след едноседмична употреба,определено трябва да се внимава с него и всеки е добре да установи дозата си ,при която започват проблеми и никога да не я доближава
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не сте разбрали вносителите на кафе така си правят оборота с платени статии нямащи нищо общо с реалността.
8
3
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
С 4 чаши високо кръвно не ти мърда!Отделно проблеми със стомаха!С мляко или сметана проблема се решава.
7
1
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Над 70% от немците пият по 3 кафета и нагоре на ден. Като 1,7% пият по десет кафета.Кафето потиска гладът и с това редуцира тегло. Като в същото време е и силен диуретик. От ясно по-ясно!
6
4
 
15
 
! Отговори
много са преди 4 години
С 4 чаши високо кръвно не ти мърда!Отделно проблеми със стомаха!
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пълни глупости аман от дървени експерти когато нямаш здравна култура а повечето от нас я нямат или ако я имат си казват от утре да ама това утре може да продължи до фатален краи и така всичко зависи от нас и друг път съм казвал че човешкият организъм е толкова икономичен че ако беше кола щеше да гори 3л на сто просто намалете наполовина храната и пиенето и цигарите и до три месеца всичко ще си доиде на мястото ДА АМА НЕ журналиста го е казал. Малка крачка но се иска голямо усилие и инат
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако пиете 4 чаши "американско" кафе - няма проблем. То и без това е оцветена вода. Но ако пиете 4 чаши еспресо дневно, най-малкото ще получите след няколко месеца рефлукс в хранопровода (начална форма на гастрит) заради киселините.Стига с тези жълти статии.
3
4
 
16
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Приятелите евреи държат бизнеса с кафе по целия свят - така, че за вас по една кофа на ден кафе ще е най- полезно за техните печалби! И никой не го е еня за Вас...
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако е ирландско каФе, оправя кръвното.
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При четири чаши на ден след месец-два няма да имаш никакви проблеми вече.... Вие нормални ли сте, когато пишете такива "съвети"?!Някой по-нискоинтелигентен и от вас ще ги приеме присърце....