"Мегзит" поражда много въпроси, а кралското семейство е разочаровано

Хари и Мегън не са се консултирали дори с кралица Елизабет
9 яну 2020 18:05, Нели Христова
27
"Мегзит" поражда много въпроси, а кралското семейство е разочаровано
Снимка: БГНЕС

Принц Хари и Меган Маркъл обявиха, че ще станат  "старши“ членове на кралското семейство "след много месеци на размисъл и вътрешни дискусии“. Но очевидно двойката не се е консултирала с нито един от по-възрастните в семейството – нито с бащата на Хари, принц Чарлз, нито със самата кралица Елизабет II. А според BBC, това наранило останалите кралски особи.

Бъкингамският дворец излезе с изявление, че "това е сложни теми, по които все още се работи“, а дискусиите с двойката били "още в ранен стадий“.

Според бивши приближени на кралското семейство всички останали членове на фамилията научили за решението на Хари и Меган от медиите, а това ги "разочаровало, натъжило и ядосало“.

Още по темата

Бившият прессекретар на кралицата Дики Арбитър твърди, че все още не е ясно как Хари и Меган ще напуснат кралското семейство. Пред Newsnight той казва: "Остава въпроса с охраната. Кой ще ги пази?“.

Пропастта между Хари и Меган и кралското семейство е очевидна

След тяхното изявление се появиха повече въпроси, отколкото отговори. Според много източници те нямат ни най-малка идея как да започнат да печелят сами парите си, затова през следващите месеци, ще продължават да използват средствата на кралицата. Двойката няма да се откаже и от титлите си, нито пък от кралския си дом, за който плащат данъкоплатците.

Но къде ще живее семейството? Каква ще е тяхната нова роля? Каква ще е връзката им с останалата част от кралското семейство? Кой ще ги пази – Скотланд ярд или канадците? Кой ще плаща за това? Но най-важният въпрос е – какво означава това за кралското семейство?

"Натискането на ядрения бутон“, както се изразиха някои британски медии за "Мегзит“, идва няколко месеца след като принц Андрю също се оттегли от задълженията си към кралското семейство заради скандалното интервю, което даде на BBC за Джефри Епстайн.

Според кралския кореспондент Джони Даймънд, това действие може и да изглежда като нужно свиване на монархията. Но Хари и Меган достигнаха до сърцата на хора, които останалите кралски особи не успяха да докоснат. Времето само ще покаже, дали е възможно да се впишат с нова роля в кралското семейство или изявлението им е само начин, да напуснат напълно службата си към кралица Елизабет.

Знаците, че Хари и Меган не са щастливи в монархията са видни от много време

През октомври миналата година, Херцогинята на Съсекс започна съдебно дело срещу Mail on Sunday, тъй като изданието бе публикувало лични писма на Меган към баща й. По същото време, принц Хари заяви, че "съпругата му е станала последната жертва на британските таблоиди“ след "безскрупулна кампания“ и "безмилостна пропаганда“.

"Въпреки че си слагаме смелите маски, не мога да ви опиша колко болезнено е“, заяви Хари. Малко по-късно  в документален филм за ITV, Меган с насълзени очи казва, че майчинството е "трудно“ и благодари, че са я попитали как е, "защото не много хора не я питат как е“.

Херцозите на Съсекс бяха критикувани постоянно – от това, че са нарекли сина си Арчи, до факта, че летяха на частния самолет на Елтън Джон. Меган дори и е обсъждана публично заради това, че си... похапна авокадо пред хората. Стигна се дотам, че Меган и Хари решиха да не прекарат Коледа с кралицата, действие което също доведе до критики, и заминаха за Канада. След шест седмици свобода, те се върнаха обратно във Великобритания и веднага обявиха, че "абдикират“ от кралското семейство.

Историята всъщност се повтаря

Хари и Меган не са първите, които обръщат гръб на кралското семейство. Нека се върнем назад във времето – през 1936 година, когато любимият на Великобритания Едуард VIII оставя престола за да се ожени за разведената американка - Уолис Симпсън. Дори колата, която откара Меган до олтара, където се омъжи за принц Хари, бе същата, която отведе Симпсън на погребението на съпруга й бившият крал на Англия.

Причината Едуард VIII да се откаже от трона си е факта, че е глава на британската католическа църква, която забранява развода. Но истината е, че семейството се страхувало от бъдещата съпруга на краля, която не си държала езика зад зъбите.

Разбира се, напускането на Меган и Хари не е толкова драматично, колкото това преди 84 години, но решението им шокира изключително много кралското семейство и цялата нация. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Метан има $21 милиона.Хари и нищо да не донесе ще си живеят царски. За какво им е монархията?
20
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХАри,Хари ,глупаво момче си беше,глупав си остана,метнал се на *** му.
19
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Харесвам ги и им стискам палци да имат добър шанс и подкрепа за бъдещето си. Те имат право на своята лична свобода, каквато и работа да изпълняват. Това англичаните не го разбират, смятат, че хората от кралското семейство трябва да живеят като в Биг Брадър.
18
3
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Тия двамцата направо убиха всичко свято в мита за монархията и никому ненужните кралски търтеи-тунеядци...
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тая новина има ли я в Турските вестници? Искам да видя новина за минидържавата извън ЕС в някой шантав Турски вестник
16
2
 
34
 
! Отговори
unabomber преди 4 години
Ауууу, горката Меган. Колко ли наистина е трудно да гледаш едно дете със златна лъжичка в устата, бе да се притесняваш за пари, статус, здраве, жилище, поминък, наследство, образование и прочие. Да знаеш че най-добрите бавачки, лекари, учители и готвачи са на твое разположение. Колко ли е трудно да имаш осигурена денонощна охрана.
15
6
 
7
 
! Отговори
Прави са преди 4 години
що ще дирят в англосаксксонския рептилски сбор, наречен британска корона, символ на сатанинското управление на света и съюзил се с рептилийте. Има много инфо в Ю-туб по този въпрос.
14
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хари у Мегън са си бунтари. Особено Мегън, която много му влияе! Виж брат му Уилям е стабилен като стомана и.с Кейт са перфектна двойка! Дали защото и двамата са зодия Рак, ( както и принцеса Даяна е същата зодия)!! При Мегън и Хари има пълна зодиакална несъвместимост -тя Лъв -абсолютен лидер и бунтар срещу правилата, а Хари е Дева и ще се подчинява, но и девата е с труден характер и в бъдеще не са изключени конфликти между двамата. Може и до развод да се стигне, защото все пак Хари ще иска да запази традициите на монархията, а Мегън се стреми към свобода като Даяна, но и в същото време
13
2
 
39
 
! Отговори
Шопа преди 4 години
Харито настъпи мотиката с тоа таласъм.
12
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горките милионерчета как ми е жал за тях, безработни на борсата
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
главния предател на кралството---Въй, каква драма. Странно ми е, че някои хора явно наистина се вълнуват от английските кралски лиготии и ги вземат насериозно.
10
0
 
29
 
! Отговори
Хеъри Мегъз преди 4 години
Да не вземе "случайно" да катастрофира в тунел ида се гътне както, сещате се кой преди доста време.
9
7
 
33
 
! Отговори
Меган Маркълова преди 4 години
Коментарите в инстаграм към профила им са блокирани, защото всички англичани ги псуват за това, че съсипват монархията. Не може само да искаш парите и облагите, ама да не полагаш никакви усилия. Хари стана за смях като взе тая афроамериканка, развеждана и по-голяма от него. Имаше много по-добри кандидатки, ама реши да го набие на Кралицата. Еми най-накрая Кралицата ще им го набие... и на двамата. Особено на Хари дето никога не е работил.
8
10
 
19
 
! Отговори
Биби преди 4 години
Сбъвет към кралицата, да им свали титлите, да прекрати всякакво кралско и държавно финансиране, да им забрани използването на кралския лейбъл за всякакви цели, да се отърве час поскоро от тях в противен случай те ще разрушат монархията. Очевидно дълбоката държава им е обещала доста, за тази цел, няма как иначе nasty Меган да се откаже от сладкия живот. Но главния предател на кралството е Хари, безакълен като дядо си Едуард и неуравносен като майка си Даяна
7
1
 
19
 
! Отговори
men преди 4 години
бащата на рижката е некв играч по поло така че той и без това само на хартия е със синя кръв. малко от майка си де че тя е копиуе на голдшмит ама това е друга история. че и за мулатка се ожени... а сега щели да продължат да си живуркат ама официално се изплюли на дрътото влечуго. да фърлят кокала като са много ербап.
6
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е кризисен ПР ход за оправяне на имиджа. Запазват скъпото имение чиито разходи остават на гърба на робите и титлите и си отварят една фондацийка за балами, снимат се с Грета Тунберг, садят две фиданки и нагъват вегански пици за пред камерите и охооо, вече били независими и сами си изкарвали парите!
5
1
 
35
 
! Отговори
Snorky преди 4 години
Започва новата прoстотия "Мегзит".
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
о тепърва ги почват ... след меган идва шотландия, след това ирландия
3
0
 
35
 
! Отговори
8 преди 4 години
От нищонеправили - към нищо ни вършещи!
2
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставете хората на мира ей!