Съдът реши: Уайнстийн е виновен! Промени ли #MeToo света?

Напредък има само в Холивуд, но не и в нормалния живот
25 фев 2020 21:45, Нели Христова
66
Съдът реши: Уайнстийн е виновен! Промени ли #MeToo света?
Снимки: БГНЕС

Преди повече от две години обвиненията срещу Харви Уайнстийн дадоха началото на ново движение в Холивуд, а след това и по целия свят - #MeToo. Вчера филмовият продуцент, чието име се е чувало най-често от благодарствените речи на сцената на наградите „Оскар“, бе признат за виновен по обвиненията за изнасилване и сексуално нападение. Най-вероятната присъда на продуцента ще бъде доживотен затвор.

Но след тези две години променило ли се е нещо, благодарение на движението #MeToo?

“Индустрията се промени. Жените се промениха. Културата се промени, защото жените не могат да приемат повече подобно държание“, казва Лин, директор на BMA Models и BMA Arts. Но по думите й, все още в Холивуд не са достигнали нужното ниво, но движението #MeToo все пак помага това да се промени.

"Актрисите, които разказаха публично какво са преживели, за да започне кариерата им, бяха фантастична подкрепа за останалите жени“, обяснява Лин.

"Не мисля, че #MeToo значи нещо за обикновения мъж. Все едно не се е просмукало в обществото. Все още това се вижда като проблем на хората от елита и това е главният проблем на движението #MeToo. Един от колегите ми каза, че ще ме целуне по време на смяната, а аз просто се засмях некомфортно. Приех го като шега, все пак той ще става баща, сгоден е. Накрая на смяната ни се прегърнахме, ние сме много сплотен екип, а той ме захапа за врата“, казва Ели, студентка, която работи почасово като сервитьорка.

"Сексуалното насилие е било тук винаги, дори когато бях модел, беше част от културата ни. Бяхме там, за да ни снимат, да продаваме дрехи. Предлагали са ни какви ли не неща, постоянно. Не беше много приятно. Но днес тези неща са неприемливи. Не съм чула никой да прави неприлични предложения или коментари за някое от момичетата ми”, казва Лин пред  BBC. Тя е категорична, че ако до нея достигне информация за подобен сексуален тормоз, тя веднага ще вземе мерки.

"Работех като сервитьорка в Кардиф и там постоянно имаше хора, които ме хващаха за дупето, подсвиркваха ми, наричаха ме с какви ли не имена. Имала съм предложения да отида в различни хотели след работа“, разказва още Ели. Но според Лин, сексуалният тормоз вече е „ненужен“ и „неприемлив“ благодарение на движението #MeToo.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
11
 
! Отговори
Сербез преди 4 години
Най-вероятната присъда на продуцента ще бъде доживотен затвор.=================Партенка. Ще му се размине - еврей е, а тех закона на гоите ги не лови!
34
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямам думи,това е лицемерно правосъдие,,сексуалният тормоз",нямал давност!!!Престъпления от преди 20-30години за склоняване към секс ,все едно миналата година са извършени при които 90% от случаите жените може и да не им е приятно ,но се отдават доброволно за да направят кариери!,,Изнасилвачите" ги наказват по-строго от крадци,измамници и убийци.Уайнстийн,човек да беше убил можеше да не бъде осъден на доживотен затвор!
33
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
40yes......доброволно ли си *** или ти плащат.Забавиха ви опорните точки за газа и сега сте на амбразурата за каквото и да е.
32
6
 
10
 
! Отговори
yes преди 4 години
това е либерастката демократска съдебна Система, която дава право на прокурора да те обвини във всичко и която задължава съда да приема всичките му обвинения ако има съмнение без други доказателста, което значи че прокурора може да си има колкото си иска "съмнения", а съда трябва да ги приеме като достатъчни, също задължиха съда да приеме обвиненията на НПО-то, без някакви доказателства особено за вербалното насилие.
31
5
 
24
 
! Отговори
ngl преди 4 години
Сещат се значи, тези представителки на моя пол, някъде 20-30 години след "изнасилването", че са били изнасилени. Да, повярвях. Чудя се, как няма такива крясъци за разни бедни изнасилвачи? Jack наркомана, дето днес не знае вчера къде е спал, никой няма да го съди, нали? Поне няма да се съберат 20 жертви за да се занимават. Заради такива кобри омразата между мъже и жени става все по-голяма. Впрочем, родните актриси правят 1:1същото, само че поне не крещят после, а даже се женят за продуцентите.
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 27И сега разбираш, защо старите порядки същестуваха !
29
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доживотен затвор за изнасилване ...Как така? Че ти за нападения, заплахи за живота, тежки телесни повреди и изнасилване, рядко дават над 10години, а тоя до живот?Само питам?
28
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не в променило това движение ... просто сега, ако някой го хванат в крачка, всяка коват де му се е пускала за пари и услуги, ще го изкара изнасилване ..
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
watch?v=0trHbWkMSH0watch?v=4dDF3cjvpeQДвете видеота в youtube споменати по-долу.Всъщност клиентката на адвокат Алред в този случай, не чете, но най-малкото не гледа в очите интервюиращия.
26
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах 2 видеота.В едното известната ни от случая с К. Пулев адвокат Алред с клиентка. Въпросната потърпевша четеше отговорите на зададените й въпроси, което никак не ме убеди в искреността й. Подобен случай имаше и със Суши.В интервюто със защитата, впечатление ми направи, че обвинителки на Харви са продължили да комуникират с него след въпросния акт на изнасилване и дори да пишат емайли колко го обичат.Пулев имаше късмет. Алред едва ли се зае със случая само, за да го прати на секс у-ще.
25
8
 
15
 
! Отговори
еманципиран махарджа преди 4 години
Заради истории като тази мога само да кажа: за жените само прoсти работи като домакини или най-много продавачки. Актриси, продуцентки, режисьорки - само мъже за да няма след 30 години "изнасилени".
24
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека го набучат на кол за назидание.
23
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ачик ви го казват пичове. Ходете по мъже,и спете спокойно.какво не им разбирате на новините?
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как МОЖЕ? Та той е евреин! Нима едни феминистки oтпaдъци ще натделеят над горкия ***!!!
21
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разликата отпреди 2години и днес е, че преди 2 години щеше и имаше по над 500 коментари, а сега не може да стигнат 50. На хората им писна.... След ме2 ще се окаже, че за да поканиш момиче на среща ти трябва нотариално заверено позволение от бащата, майката, родата, кмета, шерифа и ратификация отпарламента...
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези жени не осъзнават колко са жалки изключително са жалки всички тия заради тоя са станали милионерки ама са им малко милионите искат още ама няма и няма а ще дават ското ще се обърнат нещата срещу тях и когато се обърнат ще си дават нещастния *** с *** нещастен ще изкарат да платят
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 23 всички са така
18
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аха е скоро Холивуд ще умре значи.Те почти всички актриси така пробиват там.
17
2
 
27
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Абе как се доказва изнасилване преди 30 години
16
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тоя като валиумния изнасилвач ще бъде оправдам,защото е невинен тези жени искат пари които няма да получат ако бяха толкова изнасилени ,що не се оплачат от някой чистач в холивуд или безработен в холивуд а от тоя хаха те ще бъдат осъдени и валиуния изнасилвач ще осъди тия дето го обвиняват

Спонсорирани публикации