Как богатите хора се справят с вируса? По-лесно от нас!

Те могат да избягат, да си намерят маски и тестове
15 мар 2020 13:25, Нели Христова
133
Как богатите хора се справят с вируса? По-лесно от нас!
Снимка: БГНЕС

Франсис Скот Фицджералд пише, че "богатите не са като мен и теб" и дори толкова много време след епохата, в която твори, твърдението му е абсолютно вярно.

Пандемията от коронавирус бързо промени хода на света, а хората започнаха да се борят дори и за най-малкото - като дезифектант и пакет тоалетна хартия. Но богатите, онзи 1% от хора, които притежават достатъчно пари да си купят отделение в болница, далеч нямат тези тривиални проблеми.

Ето как те се справят със заплахата от коронавирус:

Да се бориш или да излетиш?

Поставен така въпросът, богатите най-често избират да се качат на частния си самолет и да отлетят далеч от опасното място, на което са се озовали. След избухването на епидемията в Европа броят на пътуванията с частен самолет са се увеличили, което означава, че повече хора са избрали да избегнат големите групи от хора и летищата, където лесно вирусът би се предал.

Локация, локация, локация...

Когато отлетиш, още по-хубаво е да имаш и безопасно място, където да кацнеш. За милиардерите от Силиконовата долина, като инвеститора във Facebook Питър Тийл, Нова Зеландия е на върха на списъка. Добре оборудвано имение в някое село, също е добър избор.

"Да отидат на вилите си в Айдахо или Глостършир е едно от най-често взиманите решения при криза на този 1%", твърди ПР експертът Марк Борковски пред The Guardian.

Богатите със сигурност знаят повече от нас

Да имаш приятели на високи позиции във властта помага. Администрацията на Тръмп, която първоначално омаловажи пандемията, не загуби време да направи тестовете достъпни за онези, които подкрепят скандалния президент.

Двама републиканци в Конгреса, Мат Гетц от Флорида и Марк Медоуз от Северна Каролина, бяха изложени на COVID-19 на годишната конференция на консерваторите край Вашингтон миналия месец. За тях Белият дом бързо намери тестове, с които да се изследват, въпреки че и двамата не проявяваха никакви симптоми на заболяването. А това бе в разрез с препоръките на правителството, които гласяха, че с приоритет за тестовете, които в САЩ по онова време бяха кът, са хоспитализирани пациенти, проявяващи коронавирусни симптоми, възрастни хора и тези с основни здравословни проблеми.

Маски за лице? Те имат...

Ако случайно богатите хора трябва да се слеят с обикновените хора, те винаги носят маски. И докато лекарите в САЩ призовават хората да спрат да си купуват маски, не само защото далеч не помагат, а и защото не достигат за медицинските лица, Наоми Кембъл се появи на летището в цял защитен костюм и спецална маска, именно от вида, от който лекарите се нуждаят, но доставките са малко. По подобен начин се справи и Гуинет Поутроу, чиито самолет трябваше да бъде приземен в Париж. Тя носеше дизайнерската си маска. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
11
 
8
 
! Отговори
Sata NATO преди 4 години
Като свърши цялата фалшива истерия, ген. Годжи Мутафчийски ще си получи 30-те сребърника за актьорското майсторство и ще си купи 10 апартамента от рухналия имотен пазар, а паникьорите ще му ръкопляскат и ще спят в кашони.
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демократичните страни с евроатлантическите ценности изядоха сопата
25
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия е по демократична от западна Европа. В западна Евроап и в ЕС са командно административните методи които се прилагат върху населението в полза на големите корпорации. И Русия няма да се справя с вируса, Русия няма проблем с вируса.
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ванга какво е казала ?
23
14
 
11
 
! Отговори
Грамофон преди 4 години
И защо статията е написана все едно това е нещо лошо? Един човек , приотежаващ десетки милиони в активи през животът си е платил стотици и хиляди пъти повече данъзи и осигуровки от нормалната кауфландска мишка. А и той има само един жиовот. Защо да не може да излети за частния си оствор, след като задълженията към обществото си ги е платил отдавна? И между другоито, е давал работа и прехрана на десетки други, нямащи неговата предприемчивост
22
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със свито сърце чакам вечерта новините! Дано няма нито един заразен!
21
10
 
15
 
! Отговори
До18 преди 4 години
Държави като Китай и Русия и други,управлявани с командни-административни методи ще се справят много по добре със създалата се ситуация,това се отнася и в малка степен и за страните от източният блок,в чието съзнание все още не е забравен тоя стил на управление!Трудно ще се справи разглезеното и самодоволно Западното общество,което все още си мисли,че с "пари" може да се "купи" всичко!
20
2
 
20
 
! Отговори
48490 преди 4 години
Сега и най-заслепените телета ще могат да разберат, че няма нито солидарност, нито равнопоставеност, нито взаимопомощ, нито някой с пари или власт съблюдава европейските или християнските ценности. Проглеждането е първата стъпка към осъзнаването на дествителността без подвеждащите призми на поликоректния тоталитаризъм.
19
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ухан Експрес. Ако искате евтини маски, купувайте от сайта УханЕкспрес - доставки на маски втора употреба от Ухан. Продават се за жълти стотинки.
18
3
 
23
 
! Отговори
Киров преди 4 години
Mдаа, ако не е Гoмнойче Веле, ще е Гардиън...или някаъв подобен болестотворен либерастки парцaл! Слугите на Еврейската доминация, които продължават да упояват масите с лъжи и пропаганда. Пропаганда на един объркан, полудял и абсолютно безперспективен и обърнат с главата надолу свят, където черното е бяло, лъжата е истина, содомията е семейна ценност, мъжкият ректyм е детероден орган, а затлъстелите нeгърки са "богатите хора"! Пране на мозъци, индокринация и 100% лъжи. Това е!
17
2
 
25
 
! Отговори
българин преди 4 години
" Богатите можели да избягат" Хм...и къде ще избягат бе джанъм? На оня свят ли? Вече има заразени от" богатото и известно общество"! От съдбата си,Никой не може да избяга! Колкото и пари и възможности да има,Виж ако се затвори в някое имение за дълъг период от време,по може да оцелее,И пак не е сигурно!
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЯзеСега гледах в сайта на "Али експрес" ,има медицински маски от един долар до пет долара,различни видове,текстилни,дори със филтри или пластмасови
15
22
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Разбирам, но нали обожествявахте Путин!!!Само да попитам, този човек защо хвърли всички ресурси на държавата си за желязо, ракети, новичоци. Ако всички тези средства бяха дадени за научни цели, за прагматизъм, за обозримост...И какво сега, какво ще правят ракетите срещу това, малко, невидимо, зло. Къде е врагът!!!
14
1
 
6
 
! Отговори
Клиент преди 4 години
До Анонимен"Сега много компаньонки..."Ако бяха по-находчиви, като Мис Тигрова, сега щяха да имат пари. Обаче повечето гледат само да се друсат с "бело" и да направят едни дневни обороти. Сега сигурно има доста абстиниращи кyрвички
13
5
 
17
 
! Отговори
Е не е баш така преди 4 години
Бойко е милиардер и не е отишъл във вилата си в Барселона или на острова в Гърция.Освен това и маската не си слага като хората, значи не е много точна статията.
12
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега много компаньонки,които ходят по адреси ще привършат парите
11
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ни занимавате с тези търтеи?
10
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безвкусицата си е безвкусица.Може ли да има милиони долари и да се облече като тора в провиснал сив анцунг.Майка ми облича такъв като трябва да слиза до мазето.Пенция -350 лв. И тая пенция ама 35 милиона..**** клошарките.
9
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Богатите как се борят,нагледен пример е Ронанлдо,ако може да се нарече Богат,човекът преустройва собствените си хотели в болници и набира персонал на които заплаща за собствена сметка!Слушах тая сутрин нашите "богати" люде в лицето на Велев и сие "богаташи"ами те все още си мислят за собственият си Г'ъз,и не могат да осмислят какво ни чака и как Никой и Нищо няма да е същото когато това приключи!
8
2
 
37
 
! Отговори
Конспиратор преди 4 години
До анонименСамият факт, че Мадона, Хенкс и разни подобни холивудски сатанисти-содомити се самообявиха за заразени с Коби, пардон, Ковид, означава, че цялата работа смърди от километри! Очаквайте скоро да измислят ваксина и същите тези луциферисти да ви агитират да ваксинирате вас и децата си!