Как богатите хора се справят с вируса? По-лесно от нас!

Те могат да избягат, да си намерят маски и тестове
15 мар 2020 13:25, Нели Христова
133
Как богатите хора се справят с вируса? По-лесно от нас!
Снимка: БГНЕС

Франсис Скот Фицджералд пише, че "богатите не са като мен и теб" и дори толкова много време след епохата, в която твори, твърдението му е абсолютно вярно.

Пандемията от коронавирус бързо промени хода на света, а хората започнаха да се борят дори и за най-малкото - като дезифектант и пакет тоалетна хартия. Но богатите, онзи 1% от хора, които притежават достатъчно пари да си купят отделение в болница, далеч нямат тези тривиални проблеми.

Ето как те се справят със заплахата от коронавирус:

Да се бориш или да излетиш?

Поставен така въпросът, богатите най-често избират да се качат на частния си самолет и да отлетят далеч от опасното място, на което са се озовали. След избухването на епидемията в Европа броят на пътуванията с частен самолет са се увеличили, което означава, че повече хора са избрали да избегнат големите групи от хора и летищата, където лесно вирусът би се предал.

Локация, локация, локация...

Когато отлетиш, още по-хубаво е да имаш и безопасно място, където да кацнеш. За милиардерите от Силиконовата долина, като инвеститора във Facebook Питър Тийл, Нова Зеландия е на върха на списъка. Добре оборудвано имение в някое село, също е добър избор.

"Да отидат на вилите си в Айдахо или Глостършир е едно от най-често взиманите решения при криза на този 1%", твърди ПР експертът Марк Борковски пред The Guardian.

Богатите със сигурност знаят повече от нас

Да имаш приятели на високи позиции във властта помага. Администрацията на Тръмп, която първоначално омаловажи пандемията, не загуби време да направи тестовете достъпни за онези, които подкрепят скандалния президент.

Двама републиканци в Конгреса, Мат Гетц от Флорида и Марк Медоуз от Северна Каролина, бяха изложени на COVID-19 на годишната конференция на консерваторите край Вашингтон миналия месец. За тях Белият дом бързо намери тестове, с които да се изследват, въпреки че и двамата не проявяваха никакви симптоми на заболяването. А това бе в разрез с препоръките на правителството, които гласяха, че с приоритет за тестовете, които в САЩ по онова време бяха кът, са хоспитализирани пациенти, проявяващи коронавирусни симптоми, възрастни хора и тези с основни здравословни проблеми.

Маски за лице? Те имат...

Ако случайно богатите хора трябва да се слеят с обикновените хора, те винаги носят маски. И докато лекарите в САЩ призовават хората да спрат да си купуват маски, не само защото далеч не помагат, а и защото не достигат за медицинските лица, Наоми Кембъл се появи на летището в цял защитен костюм и спецална маска, именно от вида, от който лекарите се нуждаят, но доставките са малко. По подобен начин се справи и Гуинет Поутроу, чиито самолет трябваше да бъде приземен в Париж. Тя носеше дизайнерската си маска. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В нета продават защитно облекло за около 300 долара.Още 30 за специални очила и още към 60 долара за маски които би трябвало да стигнат за месец.Върхът на защитата е специално биозащитено облекло което прилича на скафандър. 1700 долара- предполагам че кислородната система се купува отделно... Ако имате свободни 4000-5000 хил. лева и искате защита като в биологична лаборатория за вируси,патогени и бактерии действайте.Казват че до края на март ще е ваша.
6
4
 
30
 
! Отговори
Дундер преди 4 години
Нелииии, ***...мисирке ти нйедна, какви са тези крадци на колела на снимката? Това ли са "богатите хора"? Социалното инженерство се провали, а лудите еврейско-либерастки модели се разпадат в лицето на Ковид19. Смешна си!
5
11
 
12
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
И така, подземните градове на елита са подготвени! А Ноевият ковчег на осторов Щпицберген/Свалбард е запасен със семена които ще влязат в употреба след като се редуцира населението.
4
4
 
21
 
! Отговори
ПЕТРОВА преди 4 години
ДО 1 НЕ САМО БОГ. ВСЕКИ ЧОВЕК Е БЕЗСМЪРТЕН Т.Е. ДУШАТА. СМЪРТНО Е САМО ФИЗИЧЕСКОТО ТЯЛО.
3
8
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
НЕ Е СЪВСЕМ ВЯРНО ТОВА. В МОМЕНТА МАДОНА И ПРИЯТЕЛЯ И СА С КОРОНАВИРУСА, ОТДЕЛНО ПОЛИТИЦИ ОТ РАЗЛИЧНИ СТРАНИ И ЧЛЕНВЕ НА СЕМЕЙСТВАТА ИМ ПОКАЗВАТ ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОБИ. ИМА ДАЖЕ И ПРЕЗИДЕНТ С КОВИ. ПАРИТЕ НЕ ОЗНАЧАВАТ ИМУНИТЕТ. БОЖА РАБОТА. САМО СЪЗДАТЕЛЯ РЕШАВА КОЙ ДА ОСТАНЕ И КОЙ ДА СИ ОТИДЕ. СЛУЧАЙНИ РАБОТИ НЯМА. БЕЗ ПАНИКА.
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откога БИЛЛА си щампова торбичките с надпис "Люи Витон"?
1
5
 
64
 
! Отговори
селтак преди 4 години
Безсмъртен е само бог ! А тез цър-вули и те ще умрат !!