Бункери, хотели, острови – къде се изолираха от коронавируса богатите?

Някои от тях направиха добро - дадоха апартаментите си на медици
17 май 2020 18:20, Нели Христова
7
Бункери, хотели, острови – къде се изолираха от коронавируса богатите?
Снимка: Pixabay

Всички, от обикновените хора до богатите бизнесмени, трябваше да се заключат в домовете си по цял свят, след като коронавирусът удари. Но докато първите нямаха избор и останаха приклещени в значително по-малките си апартаменти, богатите имаха лукса да си позволят да изберат къде ще прекарат карантината си.

Някои се отправиха към одталечени острови. Други си купиха цял хотел, за да останат под карантина в него. Трети се сдобиха със замъци, а продажбите на бункери скочиха с 400%.

"Хората си купуват бунекери не специално заради коронавируса, но и за това, какво следва след него", казва Гари Линч, директор на компанията Rising S.

"Съединените американски щати са много икономичеси уязвими и ако има крах в икономиката, ще станем свидетели и на крах сред обществото. Това, което ще се случи, е, че хората ще започнат да обикалят по домовете и ще се опитват да крадат, да ви наранят, да вземат храната. За това моите клиенти искат да се скрият под земята и да не се интересуват от това, какво става над главите им", обяснява Гари Линч.

Един бункер на Rising S струва средно 50 хил. долара и има всичко - бронирани врати, вентилация, която предпазва от вируси и радиация, две кухни, огромни общи помещения и дори стрелбище, за да могат собствениците да разпускат понякога.

Но едва ли на всички животът под земята ще се отрази добре. За това във Великобритания пък богаташите взривиха пазара на луксозни имоти.

"Нашите клиенти са основатели на компании, бизнесмени, звезди, които не притежават само една къща, а няколко по целия свят. През последните месеци имахме запитвания за замъци в Шотландия, за огромни къщи,които имат бункери, което беше трудна задача. А клиенти, които си купиха имение в Мейфеър, поискаха да им намерим голям апартамент в съседство, защото не искаха коронавирусът да влезе в новият им дом", разказва брокерът на луксозни имоти Пени Мъсгроув. По думите й, по време на пандемията островите са станали много популярни.

Но богатите не само търсят. Понякога те и дават. Много заможни хора решават да позволят на други хора да живеят в имотите, които те не използват.

"Работихме и живеехме в Лондон, но продадохме и двата си бизнеса преди 6 години и си построихме нов дом в Ню Форест", разказва Найджъл Форсайт. Когато пандемията настъпва във Великобритания, той решава да даде стария си апартамент в Лондон на сестри от NHS, които да живеят по-близо до болницата, в която работят, а и да са изолирани от семейството си, за да не ги заразят. Близо 3000 луксозни имота са били предложени на медиците безплатно.

"Това беше най-логичното нещо, което можеше да направим", категоричен е Форсайт.

"Да остана в този апартамент ми помогна малко да се успокоя. Така съм далеч от семейството си и вече не ги подлагам на риск от COVID-19. Да остана тук ми помогна да спася живота им", казва медикът Ема Смит, която е отседнала в един от луксозните апартаменти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Острови,бункери-мункери ....,ала-бала.Всички се изпокриха по селата.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои се отправиха към одталечени островиНели а ти трябва директно към правописния курс да се насочиш!
4
1
 
3
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
"струва средно 50 хил. долара" Нелче, да не си пропуснала някоя друга 0 ? Овчаркеее
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Англичаните може би са знаели за вируса неслучайно дъртата вещица изпрати Принц Хари и Меган във САЩ може би се надяват те там да умрат от Короната. Все пак няма как да убият Меган във катастрофа, ще бие на очи. Скрипал кой знае какви новичоци е изсипал във Ухан и САЩ за да ги скара.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето излъгаха, че са се заразили и потънаха във подземни бункери най-вече английската кралица и Борис Джон Ун. Помислете, че обикновенно кралското семейство на издава тайни от тоя род, тоя път казаха и се потопиха и оттогава никой не е виждал английската кралица.
1
1
 
11
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
От Ню-Йорк избягаха 450 000 с над 100 000 долара годишно,просто напуснаха града и кой къде види там се спотайва в тази обстановка с вируса.

Спонсорирани публикации