6 грешки в интериора, които свиват оптично дома ви

Препълвате пространството с мебели
19 май 2020 05:30, Михаела Лазарова
6
6 грешки в интериора, които свиват оптично дома ви
Снимка: Istock

Без значение дали живеете в апартамент или къща, пространството в жилището ви може да търпи промени в зависимост от това как подредите мебелите си, как организирате декорацията и какви цветове ще изберете за основни в дома си. Всички избори, които правим в обзавеждането на дома си оказват влияние върху оптичното му възприятие. Много често допускаме грешки, които допълнително стесняват пространството и ни карат да се чувстваме сякаш живеем в по-малко жилище, отколкото е всъщност.

Кои са интериорните грешки, които правят дома ни по-тесен?

Долепяте всички мебели до стените

Противно на логиката, която много хора имат, подреждането на мебелите плътно до стените не разширява пространството вкъщи, а го стеснява. Ако раздвижите мебелите и ги разпръснете по по-креативен начин в пространството, включително и в средата, ще дадете възможност на пространството да придобие повече обем.

Боядисвате всички стени в тъмен цвят

Играта с цветовете е интересен и модерен подход към помещенията в дома, но с тях трябва да се внимава. Ако прекалите с любимите си тъмни нюанси и ги направите основни в помещенията, това ще стесни оптично пространството и ще свие обема на дома ви.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
az преди 3 години
До Анонименпанелката 150 квадрата у люлино да не би да не стува майка си и баща си? пуснал съм я 200к еврака, с 50к по евтино от комшията и чакам некой да лапне ;)
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нашенските жилища, повечето от които се състоят от 1 до 3 стаи, всяка с площ 10-12 кв.м.В градовете с жилищна криза на Запад има микроапартаменти, където цялото жилище с банята и коридора е 16-20 кв.м. Т.е. спиш в малка кухня със залепена за нея баня. Струват майка си и баща си.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Габровски анекдот - "Жена стига си варосвала стените, че отесняха стаите".
3
1
 
17
 
! Отговори
Коридорониера преди 3 години
Ако често сменяте тапетите, без да сваляте старите, жилището ви ще отеснее буквално. Обикновено кухнята изглежда тясна, ако жената ви е дебела.
2
3
 
7
 
! Отговори
Нашенска орисия преди 3 години
През последните десетилетия някои позамогнали се хора, които тук считаме за богаташи, защото имат по няколко милиона лева или евро, строят дву- и триетажни къщи с голяма дневна като фоайе на хотел и с 4 големи спални, всяка със самостоятелна баня-WC. Те биха могли да спазят препоръките от статията.Техните къщи в очите на някои минават за огромен лукс, но зимно време не могат да ги отопляват, защото дори и на тях им излиза солено.
1
0
 
13
 
! Отговори
Как да спазиш преди 3 години
всички тези препоръки в нашенските жилища, повечето от които се състоят от 1 до 3 стаи, всяка с площ 10-12 кв.м.? Ако едно от тези стайчета е с размер 15-20 кв.м., апартаментът се счита голям. Кухните по 7-8 кв.м., а напоследък строителите пробутват "холо-кухня" + спалничка. Как да не са препълнени с мебели?Ако пък имаш парцел и си позволиш двуетажна къща с 4-6, рядко 8 малки стаи, трябва доброволно да се лишиш от много други удобства, които ти дава живеенето в пределите на голям град

Спонсорирани публикации