Жена приема хидроксихлорикин от 20 г., но пак се разболя от коронавирус

Това показва, че Тръмп греши за пореден път
22 май 2020 15:50, Нели Христова
36
Жена приема хидроксихлорикин от 20 г., но пак се разболя от коронавирус
Снимка: БГНЕС

Преди дни Доналд Тръмп заяви, че приема по една таблетка хидроксихлорикин на ден, за да се предпази от COVID-19. Няколко дни по-късно обяви, че ще спре самолечението си с медикамента, най-вероятно убеден от множеството експерти, които не са почитатели на идеята, някой да се лекува сам с лекарства, съдържащи хлорикин.

Още по темата

Досега няма нито проучване, което да докаже, че лекарството за малария върши работа при лечението на COVID-19, нито пък, че може да ни предпази от вируса. Все пак има редица състояния, при които СЗО позволява употребата на хидроксихлорикин.

Ким има лупос и приема хидроксихлорикин вече две десетилетия. Но въпреки че се е самоизолирала още в началото на март, наскоро тя усетила някои от симптомите на коронавируса. Веднага отишла в спешното, а диагнозата наистина се оказала COVID-19.

Сега тя вече е изписана от болницата. Все още се лекува с кислород у дома. Но не спира да се чуди, как се е разболяла.

"Питах лекарите, как може да се разболея. Как? Та аз приемам хидроксихлорикин! А те ми отговориха, че никой никога не е казвал, че ще ме излекува от COVID-19 или пък ще ме предпази от него. Е, не успя", споделя Ким пред WISN Channel 12. 

Учените все още провеждат изследвания, за да разберат има ли полза от медикамента. За сега се знае само, че използването му без препоръка от лекаря води само до сърдечни усложнения.

 


36
Още от Миш-маш
Лейтън Мийстър: Адам е много зрял!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Коментари преди 5 дни
Уважаеми журналисти, вие май се радвате! Но ПАК се разболя, пишете. Защо не напишете, но ЗА СЪЖАЛЕНИЕ се разболя? Не че съм умен колкото вас, разбира се.
31
0
 
1
 
! Отговори
мисирков преди 5 дни
Понеже най-големите отпадъци постоянно реват срещу това конкретно лекарство ми стана интересно и го проучих - значи очевидно то работи - в 90% от случите лекова Ковито за няколко дни, но трябва да се приема с цинк - всъщност цинкът свършва работата, това нещо го доставя в клетките. Затова и Тръмп каза, че го приема с цинк, в тази статийка естествено за това и дума не става, а ония дофтурчета и корумпирани професорчета дето цвърчат срещу него са направили естествено опитите си без цинк
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
коронвирос нияма стига стия глупости това са измислитси на сашт зада сасипят балгария коиято е редно да е на три морета никакви мерки нияма никаде по света всичко беше зада изгоният балгарският работник от чожбина ас сам сас много висока кфалификатсия и интелигентен чувек и заради тея измислитси ниямам сега работа а сам много ценен по циял саиус
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Бау Не е глупав ни най малко, а ти знаеш ли че нищо не знаеш, освен да лаеш разбира се, освен че имаш правописни грешки, пише се ***..
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Вирусите /грипни, респираторни/ по принцип са ОПАСНИ ЗА ХОРАТА С АВТОИМУННИ ЗАБОЛЯВАНИЯ каквито са лупус, и ревматоиден артрид, съжалявам да го кажа но при тези болести се атакува точно имунната система и тези хора трябва много да се пазят.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Пътуващ във времето вирус сигурно има но болест едва ли, с кови сме вече с окови ...
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Фейк нюз. Голям проблем явно е това лекарство за бандата,която пусна короната.
25
3
 
10
 
! Отговори
Бед бой преди 6 дни
Лъжите свързани с вируса са безброй и няма как да вярваме на поредната журналистическа измислица идваща от краварския рай
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Дори и така да е цял свят включително и Израел от два дни и Бразилия се върна към него ,го използват и дори го пройзвеждат друго по добро за сега няма.
23
0
 
12
 
! Отговори
Лупус преди 6 дни
Тази болест често налага да се свали имунната система на човека, за да оцелее. За това тези хора са често податливи на инфекции. Лупуса удря най често бъбреци и сърце, кръвоносна система. Живееш с ниска имунна система или не живееш за съжаление. Много тежко имунно заболяване!
22
12
 
8
 
! Отговори
Тр0мп преди 6 дни
Стара ви е новината . Тръмп отдавна спря да пие хидроксихлорикин и се върна на традиционната "Белина" . По една чашка след ядене . Незабавен ефект .
Не сте ли забелязали колко избелен и чист е русия му перчем ? Всичко това е заслуга на редовното пиене на Белина и от време на време боцкане със дезифектант.
Много от феновете му в САЩ го последваха . Нашенските Тръмп-фенчета защо се дърпат, не знам . Може би все още не могат да откажат любимия одеколон Тройной .
21
2
 
9
 
! Отговори
Lan преди 6 дни
Хората с Лупус се борят със собствената си имунна система, която ги атакува...дали пък жената не е много по-податлива на всякакви грипове заради състоянието си и не е сравнима с никой, който не страда от Лупус?
20
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Измислени историйки, без имена......КИМ,.... БИМ,.... ДИМ!?!? Ало, журналисчето, напъни се малко, после и пари ще искаш!!!
19
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Мда, щом отричат и плащат за статии, значи е точно обратното .. и витамин Ц и това хапче от 50ст явно са ефикасни .. а от кога трябва СЗО да ми РАЗРЕШИ да употребявам нещо ? Тия за какви се взеха, честно ?
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Колкото повече те убеждават в и за нещо-ЗАМИСЛИ СЕ !!
17
8
 
5
 
! Отговори
Бау преди 6 дни
До Пътуващ във времето
А знаеш ли, че си доста глупав? :D Едва ли ...
16
16
 
8
 
! Отговори
Пътуващ във времето преди 6 дни
Аз пък знам, че БОЛНИ от коронавирус няма.
15
11
 
7
 
! Отговори
Бау преди 6 дни
нищо не е приемал. Лъже. Има акции във фирмата производител. Човека е пълен идеот ....
14
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Браво нека продължава още 20, с такъв интелект може да кандидатства за президент на сащ директно
13
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Още малко и отиваш със счупен крак в болницата и хоп честито имаш корона :D