Краят на света според Маите се пада... тази неделя

Според Тагалогун сме сбъркали разчитането на календара
16 юни 2020 18:31, Нели Христова
126
Краят на света според Маите се пада... тази неделя
Снимка: БГНЕС

Според италианския учен Паоло Тагалогун огромна грешка е била направена при разчитането на Майския календар. През 2012 година на 21 декември, целият свят трепереше от предсказанието, че краят на света идва. Е, той не дойде, роди се само поредната екшън лента с едноименното заглавие.

Ала сега Тагалогун наруши спокойствието ни, че всичко се е разминало още тогава. В поредица от публикации в Twitter той обяви, че краят на света ще е на 21 юни 2021 година или... тази неделя.

"Преди години не сме се съобразили с приемането на новия Грегориански календар, който заменя Юлианския и от това се натрупват години, но вече е ясен краят", твърди Тагалогун.

"Следвайки Юлианския календар, ние сме технически в 2012 г. Броят на загубените дни в годината поради преминаването в Григориански календар е 11 дни ... За 268 години, използващи Григорианския календар (1752-2020) пъти 11 дни = 2948 дни. 2,948 дни / 365 дни = 8 години", написа Тагалогун в Twitter и по-късно изтри публикациите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
3
 
! Отговори
Не вярвам преди 3 години
Щом Ванга има гадания и за след 2020, тогава такива неща лесно минават в графата шарлатанства. Ние ще оцелеем и след неделя, ще видите!
66
0
 
0
 
! Отговори
Господин Премиер преди 3 години
Един малък вирус напомни на нашите презокеански "братя" и техният 200 000 тонен дипломатически подход, че неофициалните според тях 54,55,56 щат на САЩ не са съгласни с тая идея, както и с мисловните им танкове! Ама ако си бях купил лично тия 50000 копия щяха да излязат към 50 милиона. Ако бях поискал да ги наскачвам към по-нови те версия щеше да ми излезе още 50 милиона, а не 500 милиона!
65
0
 
12
 
! Отговори
Мда преди 3 години
2020г или 2021г......коя година сме сега,аджеба?
64
0
 
0
 
! Отговори
Ако моят работодател преди 3 години
Не е подал заявка за спешен и неотложен ремонт на добрия стар бял замък - аз я подавам! Надявам се заявката ми да бъде одобрена!
63
0
 
3
 
! Отговори
Господин Премиер преди 3 години
Имам предложение - да построим една нова сграда и тотално да обновим една стара - новата сграда е специален затвор за най-добрите *** и ще го кръстим "Министерски съвет на Сакскобурготски" и един стар замък познат с името "Авангард" да има нов фейслифт. Мога да изброявам на всеки един от тия свинщините с месеци заради последствията от тях! И още ми е болно, ама трябва да се строи!
62
0
 
0
 
! Отговори
Друго преди 3 години
Говоря за състава на Министерски съвет от 2002 година, където всеки един министър направи свинщина все едно това не е неговата страна и това не е неговият народ. Целият този кабинет на вниманието на Теодор Ушев ще бъде убиван жестоко един по един! Кат ми говори лицето Ушев за всички комунисти трябва да умрат, да го питам, а всички нацисти Ушев дето направиха 1000 пъти по големи поразии от комунистите? Нещо да кажеш Ушев?
61
0
 
7
 
! Отговори
Малееее преди 3 години
На аках се от тия учени.
60
0
 
0
 
! Отговори
Друго преди 3 години
Учителите 3% държавни служители, 97 процента общински! Само Борисов започна да вдига заплатите на учителите и ги постави ако не на ниво държавни, то има специални разпоредби за наказания за посегателство върху учител. Вижте сега ако Симеон 2 Нацистки е на един метър от мен - имам прекрасни ботуши! Ще се погрижа единия да го вкарам с ритник там дето слънце не огрява и ще се погрижа да не излезе бутилка ми от там! И ще има и метален подарък в нацистката му глава продажна!
59
0
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
"Според италианския учен Паоло Тагалогун огромна грешка е била направена при разчитането на Майския календар."На език какъв в това изречение словоредът е?Стига сте писали глупости! Маите никога не са предсказвали края на света! В техния календар има изчисления за стотици, хиляди и дори милиони години напред. Четете преди да пишете!
58
0
 
1
 
! Отговори
Gamble45 преди 3 години
Искам да поздравя човекът зад коментар 1 и коментар 2. Уникално, точно в десятката!
57
0
 
0
 
! Отговори
Края на света не! преди 3 години
Края на Министерски съвет и на тъпия Сакскобург идват - бавно но сигурно има светлина в тунела, но тя е влакът, който идва специално за най-корумпиран кабинет на всички времена и не са тези на Борисов - а именно на царя слънце клел се в Адолф Хитлер - Симеон 2 Сакскобурготски - колко му пука за България, по-малко и от на "баща му" - виж той е за куршум ама има 19 от тях! Сега Приказвай каквото искаш ама да знаеш, че тука трябва да ги спрете. Убиват знанието за да крадат бе!
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не мога да кажа за края на света, но края на страната ни наближава! Села обезлюдяват, икономиката ни съсипват, безредие и корупция навсякъде, затова и много хора напускат страната ни.
55
0
 
8
 
! Отговори
Привет преди 3 години
А дано, явно само края на света ще ни спаси от хунтата у нас...
54
0
 
0
 
! Отговори
ИКТ е Образованието преди 3 години
62 милиона на година за 12 години - 700 милиона за 50000 бройки Уиндоус ОС =14000 лева за бройка. А сега ако за тая свинщина някой не осъмне и седи 20 години в софийски централен ***.л.оооо си е мамата! Не ги убивайте - пропуснатите 500 училища като слънце и пропуснатите ползи са за милиарди, щетите нанесени са трайни .... Много тънко ще се разминат с куршума.
53
1
 
3
 
! Отговори
дипл.астроном преди 3 години
Когато галактиката Андромеда и Млечния път се сблъскат след около 4 милиарда години тогава ще настъпи края на планетата земя . Двата звездни облака ще се смесят в един със галактически последици. Достатъчно е някоя неутронна звезда да мине наблизо до земята и всичко на земята ще се опече . Буквално.
52
0
 
0
 
! Отговори
Не съвсем! преди 3 години
Трудно ви е да повярвате ама последните 30 години бяха режисирани тая територия да бъде на чакалите - предупреждавам Симеон Дянков, Милен Велчев, Данаил Вълчев са трима от тях и ще се опитат да избягат. Някой страни им се прилага плана Маршал, че им трябват. Други им се прилагат други планове да бъдат унищожени "комунистическите гадове". Белезниците и ги хванете и тримата!
51
0
 
1
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
Откакто свет светува,то хората все очакват -краят на света и преди и сега и по врем мето на Христос ....все са очаквали края на света и през 1000 година ,също са очаквали .. Преди Григоранският и Юлиански календар е имало друг календар ...а защо се започва летоброението от Христовото рождение ,то нека разкаже някой друг тук ...
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха дано ама надали
49
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Краят отдавна е настъпил, сега сме вече отдавна в Матрицата.
48
0
 
7
 
! Отговори
хъм преди 3 години
Сега сме 2020 г. така че спокойно !