Маколи Кълкин - от "Сам вкъщи" до проблемите със закона и завръщането на екран

Може ли да повярвате, че той вече е на 40?
28 авг 2020 19:54, Дарена Найденова
7
Маколи Кълкин - от "Сам вкъщи" до проблемите със закона и завръщането на екран
БГНЕС

Колко пъти сте гледали филма "Сам вкъщи"? Бъдете честни със себе си. Ние ще си признаем и ще кажем, че е повече от колкото можем да преброим. Коледите ни преминаваха пред телевизора и заедно с цялото семейство се смеехме как малкият Кевин Макалистър успява да се справи с двама страшни крадци.

"Сам вкъщи" излиза точно за Коледа през 1990 година. Това е моментът, до който всички деца искаха да бъдат оставени сами у дома. След като видяха какво може да им се случи обаче малчуганите решиха, че е по-добре да бъдат до родителите си колкото се може по-дълго. Въпреки че е описван като комедия, някои критици определят филма и като ужас, който цели да изплаши децата и да ги накара да не изпускат мама и татко от поглед.
 
Маколи Кълкин прави невероятна игра като Кевин Макалистър и веднага се превръща в холивудска звезда. Тогава момчето е само на 8 години, а в сметката му вече има милиони долари. Богатството и славата обаче стават най-големия враг на Кълкин и той усеща с пълна сила какво значи да си детето на Холивуд.
 
Не толкова щастливо детство
 
Маколи Кълкин се ражда на 26 август 1980 година в Ню Йорк. Той е третото от общо седем деца в семейството на Кристофър Кълкин и Патриша Брентруп. Двамата така и не сключват брак, но живеят на семейни начела. Въпреки че Маколи ще натрупа огромно богатство само след няколко години, в началото на детството си той и семейството му живеят доста бедно.
 
Деветимата души трябва да се сместят в малък апартамент, а стаите не стигат за всички. Според Бил Хопкинс, който дава първата роля на Кълкин, когато той е на 6 години, актьорът е лазил под седалките на театъра, за да търси стотинки, които зрителите са изпуснали по време на представлението. 
 
Бащата на бъдещата звезда е бил също актьор, който обаче не получавал достатъчно роли, за да издържа семейството. Вместо това Кристофър си е намерил работа в местната каталоческа църква, а Патриша е работила в кол център. Заплатите никога не стигали. 

8-годишната звезда
 
За щастие на семейство Кълкин, Маколи има огромен талант, който се забелязва веднага от филмовите продуценти. Въпреки че славата му започва след участието в "Сам вкъщи", първата роля на момчето е във филма "Чичо Бък", където си партнира Джон Кенди. Актьорът се справя повече от чудесно и това води до големия му пробив в Холивуд. 
 
През 1990 година зрителите се запознават с Маколи Кълкин и веднага се влюбват в русолявато момче със големите очи. В "Сам вкъщи" звездата си партнира отново с Джон Кенди и режисьора Джон Хюс, с които се запознава докато снима "Чичо Бък". Филмът се появява тъкмо за Коледа и оттогава-насам е задължителен за всяко семейство. 
 
Още за пътя на Маколи Кълкин към славата и последните му проекти четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
9
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До ПроСоТококаин, хероин, екстази, марихуана, алкохол...
5
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
това на снимката горе е много пееее...Просто съм шокиран!Когато играеше "Сам в къщи" беше много повече сериозен и адекватен...Какво е станало с него през годините?
4
3
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Като дете е...работил и не е имал време за игри.Сега е време да си изкара...детството и да бъде...щастлив.Щастливо детство му пожелавам и аз,от това по...хубаво няма.
3
0
 
10
 
! Отговори
. преди 3 години
Само една забележка - може да е играл 8 годишен, но през 90 -та година е бил на 10!
2
2
 
14
 
! Отговори
Честно преди 3 години
Язък за таланта му. Като дете толкова му завиждах. Исках и аз да играя във филми,всички да ме харесват, да стана милионерка,като не съм се родила принцеса ,за да си купя всички кукли барби на света. Щом обаче като по-малък Маколи е живял бедно,би трябвало да цени парите,а не да се друса. Дано вече го е осъзнал.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИЗОБЩО НЕ МИ ПУКА