Мистериозният монолит се появи в Румъния и в Калифорния

Този път той не е в пустинята, а на 1300-метра височина
3 дек 2020 13:05, Нели Христова
30
Мистериозният монолит се появи в Румъния и в Калифорния

Манията около мистериозния метален стълб, който първо се появи в Юта, продължава да се засилва. Първата скулптура изчезна така, както се и появи - мистериозно, девет дни след като бе открита. По-късно обаче се появиха снимки на това как четирима мъже, които не били наети от местните власти, я демонтират. Но историята й не свърши тук.

Още по темата

В деня, в който монолита от Юта изчезва, медиите в Румъния съобщават, че подобна скулптура се е появила на хълм близо до Петродава, пише вестник Ziar Piatra Neamt. Тя също изчезва малко по-късно. Но има ли връзка между двете скулптури?

Според местните власти - не. Монолитът в Румъния е значително по-нисък от този в Юта, покрит е с взаимосвързани кръгове, а и според властите се е появил няколко дни преди предшественикът му да изчезне.

Четири дни по-късно и той изчезва. Но историята продължава - няколко души, излезли на поход в Калифорния, откриват трети мистериозен метален стълб. Той се намира на върха на планината Пайн, която се намира между залива и Лос Анджелис. Прилича много повече на първата скулптура от Юта, но начинът му на поставяне наподобява този на колегата му от Румъния - структурата не е здраво забита в земята, както тази в пустинята, а е просто "поставена върху нея и може да бъде съборена много лесно", пише онлайн медията The Astacadero News. Все още няма информация дали някой се е опитал да го събори, но от медията съобщават, че монолитът тежи около 90 кг.

Скулптурата е направена от материал, подобен на неръждаема стомана. За първи път е видян в сряда сутринта в планинската верига Санта Лусия от група местни туристи. Рей Джонсън, който редовно се катери до върха, казва, че статуята не е била там във вторник.

Никой не знае как статуята се е озовала там, особено на върха на 1300-метров хълм. Властите обсъждат какво да правят с нея, тъй като тя не е поставена здраво в земята и може да представлява опасност за хората, които се изкачват по пътеките под нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работилата по публикацията е високоинтелигентна и постоянно го доказва. Монолитът е нещо плътно, направено от камък - "литос", от естествен произход и думата никога не се използва за метални тела! Тежало 90 кг. Това на снимката е не по-ниско от 3.5 м. Моля някой да предположи от какъв метал е направено! Титан? Йок!Пунта Мара, Шменти капели би казал дълбокоуважаемият заради ума си наш вожд Винету!
24
0
 
1
 
! Отговори
Фани Мъ преди 3 години
В Юта има снимки на демонтажа.Виждас хората които са забили релсата в земята да си я прибират,и после се появява в някакъв друг щат.Когато се появи зад стените на Кремъл,тогава пратете снимки на релсата.От пустинята и баирите няма интересно,всеки може да забие кол там.
23
0
 
16
 
! Отговори
аз преди 3 години
някой напушен рекламист е измислил някаква *** кампания, за която трябва да ни държите информирани. докарайте го в БГ и тези 20 кг алумин няма да се появят повече никъде! :)
22
1
 
17
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Поредните глупости, които за автора минават за нещо като новини, хахах мега сте зле
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вземате един профил неръждавейка на шлайфа,туряте едно кече и си купувате шлайфпаста, полирате до блясък. Снимате се и качвате във социалните мрежи че сте намерили монолита забит във гората и правите следи наоколо от малки крака със три пръста После естествено си прибирате монолита.
20
1
 
15
 
! Отговори
На теслата дръжката преди 3 години
Правя монилити всякъви. Ковано зелязо. Рязане по размер и под ъгъл. Слагам мистериозни заварки. Изгодно
19
0
 
8
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
КОРОНАТА УДРИ И В МОЗЪКА.
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже не ме интересува некво парче желязо, че го местят насам-натам по света.Как може да пишете и да се интересувате от такива глупости. Сериозно, вие друга работа нямате ли си?Ако не, то поне себеуважение? Нещо?
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е сигнал за глобалистите от много напреднала извънземна цивилизация, че, ако не спрат да тормозят хората ще ги пръснат на парчета.
16
0
 
8
 
! Отговори
Туин Пийкс преди 3 години
На мястото на единия Монолит открили мистериозен разкъртен бетонен фундамент.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шорош ги слага.
14
6
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Монолита на Господин Генерал Радев,който кара Госпожа Деси Радева да крещи всяка нощ от наслада?Велик е Генерала,задоволява вече целия свят ,браво!
13
0
 
22
 
! Отговори
Момо преди 3 години
На близки кадри се виждат нитове и заварки. Монолитът май не е монолит.Сигурен съм, че ще се окаже модерно изкуство или част от рекламна кампания на нещо или някой си.
12
1
 
4
 
! Отговори
Омонимен преди 3 години
До АнонименКакво е "ЧЕПират". Звучи мега неприятно Хах...
11
0
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Румънските ...бързо ще я наберат.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е станция на извънземни.Сега ще чепират румънците,щото с ваксината няма да успеят.Ауууу,много лошо.Добре,че ние сме остров на спасението,щото никой не иска да идва при нас.Ни мигранти,ни извънземни,ни инвеститори.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що ми изтрихте въпроса? Каква е тая отчаяна цензура? Питам на какво е долнопробната реклама? Да не ви развалям играта?
8
1
 
19
 
! Отговори
Люк Скаймокър преди 3 години
Това е замразения Хан Соло разнасям го като прани *** из галактиката да не го намери Джаба Хътянина!
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааааа,не!Ревнувам.Защо извънземните са избрали Румъния,а не България.Да не са се уплашили от краля-слънце да не ги изгори?
6
3
 
3
 
! Отговори
ууу преди 3 години
Има една серия от хорърите на Кинг -- идват на Земята ангелите(извънземни), за да я изчистят от хората. Как? С излъчватели пръснати навсякъде въздействат на мъжете да избият жените. Остават само мъже .... докато измрат и те.