От любов... Опечален лебед спря жп трафика в Германия

Лебедите били двойка, единият обаче се заплел в кабели и загинал
29 дек 2020 16:45,
19
От любов... Опечален лебед спря жп трафика в Германия
Снимка: БГНЕС

Опечален лебед спря железопътния трафик в Централна Германия, предаде АФП.

Близо час над 20 влака бяха на изчакване, докато не се намесиха пожарникарите, които да преместят лебеда, застанал на релсите.

Инцидентът се разиграл на високоскоростната линия, свързваща Касел с Гьотинген в Централна Германия.

Лебедите били два, но единият вероятно се е заплел в електрически кабели, след което паднал мъртъв на релсите. Неговият опечален спътник кацнал до тялото и отказал да се помести, въпреки опитите на железопътни служители да го примамят встрани от линията.

Накрая били повикани пожарникари със специално оборудване, които успели да отнесат умрелия лебед и опечаления му спътник. Спасената птица после била пусната в река Фулда.

Двадесет и три влака закъснели с около 50 минути заради спасителната операция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
2
 
! Отговори
ДРОН преди 3 години
Тия дето го вписват това подобие на сайт да ходят да упражняват креватната гимнастика по често, че простотията им вече не се търпи
14
0
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
не се учудвам..."Лебедовата песен" не се е появила случайно...Разправят,че лебедите се чифтосват ДО ЖИВОТ ,и загине ли единия,другия тъгува докато е жив...И за разлика от нас не припка веднага в "Бюрото за запознанства"....но,ние сме "Върхът на Еволюцията"..../Тежко и горко на Еволюцията...С такива "Представителни извадки" като ИЗБИВАЩИТЕ се с ярост представители на вида "ХооомооСапиенс"../
13
0
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
АКО ИСКАТЕ ДА ВИДИТЕ НЕЩО БОЖЕСТВЕНО НАПИШЕТЕ ТОВА:ГООГЛЕ ТЪРСЕНЕ НО ДА Е НА АНГЛИЙСКИ: Май-муна спасява умиращ приятел на железопътната гара в Индия в Канпур
12
1
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВЯРНО Е!!!ВИЖДАЛ КЪМ КАК СЕМЕЙСТВО КЕНГУРА СЕДЯТ ДО УМРЯЛАТА МАЙКА И Я ПАЗЯТ!!!НО НАЙ-УНИКАЛНОТО Е С ДВЕ МАЙНУНКИ НА РЕЛСИТЕ ЕДНАТА СИГУРНО Я БЕШЕ БЪЛСНАЛ ВЛАКА ИЛИ СЕ БЕШЕ ОПЕКЛА НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ КАБЕЛИ И ПАДНАЛА НА РЕЛСИТЕ!! ДРУГАТА МАЙМУНКА Я БУТАШЕ КАКВО ЛИ НЕ НАПРАВИ ДА Я СЪЖИВИ БЕШЕ НЕВЪОБРАЗИМА ОБИЧ!!! УНИКАЛНОТО Е, ЧЕ ЯВНО БОГ СЕ ТРОГНА И СЛЕЗЕ ОТ НЕБЕСАТА И УМРЯЛАТА МАЙМУНКА ВЪЗКРЪСНА НЕ Е ШЕГА ИМА ГО КЛИПА В НЕТА!ДА И ЖИВОТНИТЕ ТЪЖАТ ЕДИН ЗА ДРУГ!
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля, че българите не сме чак толкова отвратителни, както ни описва колегата по-долу. Но не можем да се сравняваме с немците, които осиновяват български улични кучета.Свидетел съм как немци предпочитат да осиновяват болни кучета, защото знаят, че тук няма кой да се погрижи за тях.Дори след няколко месеца получихме снимка на излекуваното животно и колко са щастливи ноите му собственици.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Храненето на лебеди и други птици с хляб и тестени изделия не е вредно за тях, това е мит.
9
1
 
1
 
! Отговори
Granik преди 3 години
Във Варна скандинавските лебеди на плажа биват хранени постоянно от хората,с гризки, солети и хляб, а това е вредно за тях. Защо институциите не забранят това ,след като хиляди декари земи са вкарани в Натура 2000, заради опазване на птичите популации.
8
0
 
9
 
! Отговори
Лили Иванов преди 3 години
При лебедите партньора не се сменя ,известни вас това поведение.
7
2
 
8
 
! Отговори
Иван и Андрей преди 3 години
Пък е България ако умреш на път за болницата може да си откинеш така пред стълбите и на никой да не му дреме за теб.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
понякога животните са повече хора от хората,напоследък все по-често,бездуховността и липсата на морал са стандарт за днешния обществен строй на капитализъм,демокрация и урбанизация
5
1
 
32
 
! Отговори
Мила животинка преди 3 години
Красотата им е не само външна !
4
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ако беше в БГ лебедка щеше да е премазан и на никого нямаше да му пука. Камо ли да се разказва историята...със съжаление го казвам.
3
6
 
20
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Горката животинка, иска се самуобие....от мъка
2
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лебедите са известни с това поведение, между другото. И при други животни имаше подобно, само май при хората започва да се среща все по-рядко.
1
2
 
37
 
! Отговори
ОХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ преди 3 години
И ЖИВОТНИТЕ ИМАТ ДУША