Документите на ЦРУ за НЛО са достъпни, вече всеки може да ги изтегли

След шест месеца се очаква и доклад на правителството
12 яну 2021 21:15, Нели Христова
67
Документите на ЦРУ за НЛО са достъпни, вече всеки може да ги изтегли
Снимка: Pixabay

В очакване на официалния доклад на правителството относно НЛО, който ще бъде публикуван след по-малко от месец, благодарение на законопроекта за омнибус, предизвикан от COVID-19, вече можете да изтеглите цялата публично достъпна документация на ЦРУ за НЛО.

Black Vault (Черният трезор)  пусна архив с документи за изтегляне, пълен с PDF файлове, съдържащи документите на ЦРУ за неидентифицирани въздушни феномени (UAP) - предпочитаният от правителството термин. Някои от докладите датират от 80-те години на миналия век и според основателя на сайта Джон Гринуолд шпионската агенция твърди, че това са всичките й документи за UAP.

Според Гринуолд за получаване на PDF файловете са били необходими около 10 000 доклада на Закона за свобода на информацията (FOIA), а процесът е бил мъчително дълъг. Наложило се е той да сканира документите на ръка.

"Преди около 20 години започнах да се боря, за да получа допълнителни записи за НЛО, публикувани от ЦРУ", казва Гринуолд пред VICE. "Беше като изваждане на зъби! Когато постигнах целта си получих голяма кутия от няколко хиляди страници и трябваше да ги сканирам една по една.

Според блог, който съобщава за публикуването на архива, ЦРУ създава CD-ROM стая, съдържаща вече публикувани записи. За да се гарантира, че Black Vault разполага с възможно най-пълната документация от ЦРУ, той закупува този CD-ROM в средата на 2020 г.

Блогът Black Vault отбелязва, че ЦРУ е потвърдило, че това са всичките им документи относно НЛО, но почти няма начин да се провери дали не крият други данни.

"Изследователите и любопитните умове предпочитат простотата и достъпността, когато разглеждат купища от данни като тези", казва Гринуолд. "ЦРУ затрудни невероятно много използването на техните записи по разумен начин. Те предлагат формат, който е много остарял и до голяма степен неизползваеми текстови формати. Според мен този остарял формат много затруднява хората да виждат документите и да ги използват за всякакви изследователски цели."

Според Гринуолд документите са били изтеглени хиляди пъти само през първите 24 часа от пускането им. От спор на босненски беглец с предполагаемо извънземно, до мистериозни среднощни експлозии в малък руски град, докладите определено водят читателите на дива разходка. Някои от документите са ясни, докато други са почти неразгадаеми.

Един от най-интересните документи, според Гринуолд, включва помощник-заместник-директор по науката и технологиите, който ръчно доставя някаква информация за НЛО през 70-те години.

Първата информация за НЛО, която ще бъде разсекретена съгласно законите на FOIA, се появи през 70-те и началото на 80-те години. След това Гринуолд обяснява, че е изключително трудно да се получи информация от правителството относно извънземни явления.

"Открито и просто, обществеността има право да знае!", категоричен е Гринуолд. "Когато започнах да изследвам НЛО преди близо 25 години, на 15-годишна възраст, знаех, че има нещо в тази тема. Не заради интернет измамите. Обещавам, че това беше умопомрачителна информация. С документите от ЦРУ чувствам, че постигам това, което съм си поставил за цел - лесен достъп до важни материали, за да могат хората сами да решат какво се случва."

ЦРУ не отговори на искане за коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
5
 
! Отговори
:D преди 3 години
До О, свещена простота!Има логика. Рядкост е, но се случва някой в този сайт да каже нещо логично.Седя за тези редки моменти и за бисерите, разбира се.Забавно е в този сайт - стига да не седиш в горната секция.
32
9
 
4
 
! Отговори
О, свещена простота! преди 3 години
Слуховете за извънземни са разпространявани от ЦРУ и те го наричат Контролирано Изпущане на данни. Просто снимките на НЛО за снимки на изстреляни балистични ракети. Руснаците правят опити с ракети, а техните учени живеят в големите индустриални центрове. ЦРУ иска да знае къде са ракетните площадки и експлоатират руската завист и надменност. Пущат слухове. Във филмите, "разследващите" преднамерено се оплакват че правителството крие . . . и руснаците подскачат: "и ние имаме!"
31
2
 
9
 
! Отговори
Газдов преди 3 години
До АнонименТоз пък Марс го гони, естествено, че са били на луната, нищо особено не е. Марс е съвсем друга бира, ти какво си мислиш, че до луната е да отскочиш до комшията на 2рия етаж а марс е на 4 етаж ли. Марс беше на 62 млн. км и това е най-близкото за следващите 15 години, времето в което ще са изложени астронавтите на радиацията е прекалено много. Луната е на 385 000 км. всеки пенсиониран тираджия е минал поне 10 пъти това разстояние, магнитното поле на земята ги пази.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в документите пише, че НЛО няма.
29
3
 
6
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Бря кога напраа главътъ с 300-500 грама 55 градусова ракия само извънземни виждам. Вярно бря не лъжа !
28
3
 
16
 
! Отговори
Асен преди 3 години
Щом ЦРУ твърди нещо това е 100% истина. Все пак говорим за организация създадена, за честност и откритост, не за шпионаж и шантаж.
27
5
 
9
 
! Отговори
Р.Радев преди 3 години
А за Цола Драгойчева има ли материали
26
0
 
5
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 3 години
Трябва да се признае на САЩ за тези архиви - Снимките са на самолети Ф-35 , проекта за този самолет е от 1975 година , до днес струва няколко трилиона долара - от тогава се правят Изпитания - от 10 години НЯМА снимки на НЛО - самолета е вече на Симулация - без да лети в Небето .
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако има материали за Розуел 47- *** ще повярвам!Иначе не!
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А този на снимката е Тор, върховния командир
23
1
 
0
 
! Отговори
Жулиян Асанж преди 3 години
Ади ве ти да видиш достъпни ама не до края нъл тъй..
22
0
 
2
 
! Отговори
Таню преди 3 години
Прегледах...Почти изцяло препечатки от Син Хуа, с много лошо качество. Стандартни журналистически геополитически бъркочи, нищо classified... Хел, пък, нещо за малки зелени рептилчета...
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антонио Карош де Алмейда Брага.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Личният банкер и приятел на пилота Айртон Сена е починал днес на 94 г. в болница в Синтра Португалия.
19
3
 
1
 
! Отговори
до додо преди 3 години
Това с маймуните е верно. Само се погледни в огледалото.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма такива.Не са били и на Луната инак досега база щеше да има и да достихчгнат спокойно до Марс.ВСИЧКО Е ЗА ОТВЛИЧАНЕ НА ВНИМАНИЕТО...докато обсебват света със сателити за тотален контрол над всичко.Това се оправдава с космоса.Не се лъжете.
17
5
 
5
 
! Отговори
Пищова преди 3 години
Извънземните съм го порееел мореел с питоняяя.викат ох митьооо много ня пориш много на шкембиш митьоо с питоняя
16
3
 
8
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Извънземни, кацания на Луната и шофиране на бугита из кратерите, кацания на Марс и развиване на колонии и градове, населени с хора там, задължително и периодично, перманентно ваксиниране, отворени граници, "бежанци" от Третия Свят в земите на най-малката и бързо асимилирана расова група - европейската, метеорити, засилили се да блъснат земята, Еволюция, която ни убеждава, че предците ни са маймун, динозавър, камък и нищо. А това време едни хора потриват доволно ръчички и се смеят! Но Богъ гледа!
15
0
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
От ЕСПЧ и Наказателният в Хага мислят друго!
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да пуснат публично документите тера на Робърт Морнинг Скай.