Документите на ЦРУ за НЛО са достъпни, вече всеки може да ги изтегли

След шест месеца се очаква и доклад на правителството
12 яну 2021 21:15, Нели Христова
67
Документите на ЦРУ за НЛО са достъпни, вече всеки може да ги изтегли
Снимка: Pixabay

В очакване на официалния доклад на правителството относно НЛО, който ще бъде публикуван след по-малко от месец, благодарение на законопроекта за омнибус, предизвикан от COVID-19, вече можете да изтеглите цялата публично достъпна документация на ЦРУ за НЛО.

Black Vault (Черният трезор)  пусна архив с документи за изтегляне, пълен с PDF файлове, съдържащи документите на ЦРУ за неидентифицирани въздушни феномени (UAP) - предпочитаният от правителството термин. Някои от докладите датират от 80-те години на миналия век и според основателя на сайта Джон Гринуолд шпионската агенция твърди, че това са всичките й документи за UAP.

Според Гринуолд за получаване на PDF файловете са били необходими около 10 000 доклада на Закона за свобода на информацията (FOIA), а процесът е бил мъчително дълъг. Наложило се е той да сканира документите на ръка.

"Преди около 20 години започнах да се боря, за да получа допълнителни записи за НЛО, публикувани от ЦРУ", казва Гринуолд пред VICE. "Беше като изваждане на зъби! Когато постигнах целта си получих голяма кутия от няколко хиляди страници и трябваше да ги сканирам една по една.

Според блог, който съобщава за публикуването на архива, ЦРУ създава CD-ROM стая, съдържаща вече публикувани записи. За да се гарантира, че Black Vault разполага с възможно най-пълната документация от ЦРУ, той закупува този CD-ROM в средата на 2020 г.

Блогът Black Vault отбелязва, че ЦРУ е потвърдило, че това са всичките им документи относно НЛО, но почти няма начин да се провери дали не крият други данни.

"Изследователите и любопитните умове предпочитат простотата и достъпността, когато разглеждат купища от данни като тези", казва Гринуолд. "ЦРУ затрудни невероятно много използването на техните записи по разумен начин. Те предлагат формат, който е много остарял и до голяма степен неизползваеми текстови формати. Според мен този остарял формат много затруднява хората да виждат документите и да ги използват за всякакви изследователски цели."

Според Гринуолд документите са били изтеглени хиляди пъти само през първите 24 часа от пускането им. От спор на босненски беглец с предполагаемо извънземно, до мистериозни среднощни експлозии в малък руски град, докладите определено водят читателите на дива разходка. Някои от документите са ясни, докато други са почти неразгадаеми.

Един от най-интересните документи, според Гринуолд, включва помощник-заместник-директор по науката и технологиите, който ръчно доставя някаква информация за НЛО през 70-те години.

Първата информация за НЛО, която ще бъде разсекретена съгласно законите на FOIA, се появи през 70-те и началото на 80-те години. След това Гринуолд обяснява, че е изключително трудно да се получи информация от правителството относно извънземни явления.

"Открито и просто, обществеността има право да знае!", категоричен е Гринуолд. "Когато започнах да изследвам НЛО преди близо 25 години, на 15-годишна възраст, знаех, че има нещо в тази тема. Не заради интернет измамите. Обещавам, че това беше умопомрачителна информация. С документите от ЦРУ чувствам, че постигам това, което съм си поставил за цел - лесен достъп до важни материали, за да могат хората сами да решат какво се случва."

ЦРУ не отговори на искане за коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
1
 
! Отговори
ЕНЕЛО преди 3 години
Ей сега ше видим кон боб яде ли.Вадят истината за извънземните. Да ни покажат, че всички конспирации са НЕОСНОВАТЕЛНИ, включително конспирациите около Кови-ДивитнайсиА дали е така, кой ще ни каже?
12
3
 
14
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Не благодаря. Искам документите за Луната, и по бързичко моля, че от доста време чакам.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все пак е нещо за специалистите уфолози?!
10
9
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Евала на ЦРУ...Сега чакаме ФСБ да се произнесат! А Ватикана и другите религии-отиват в нужника!
9
4
 
21
 
! Отговори
Компютърджия преди 3 години
Да теглиш файлове от разузнавателна агенция, които са уж оставени за свободно споделяне е чиста проба глупост. Кой знае колко шпионски код е написан в тях.
8
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
80% от българите подкрепяме концлагера в Перник. Едно време през комунизма имаше лагери за враговете на властта и имаше ред. И сега ни трябва ред и враговете да са в лагери.
7
12
 
7
 
! Отговори
Да попитам преди 3 години
Вярно ли има лагер за изтезания в Перник в огромно имение на мутра познат на Гешев и някаква Соколова?
6
11
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Добра вечер! Всеки вярващ в рвлигията-да си блъсне главата в най-близката повърхност!
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде другари, дружно почвайте да прелиствате документите и търсете картинки с извънземни.
4
12
 
9
 
! Отговори
Прави впечатление преди 3 години
Ако видите документите на ДАНС и МВР ще установите, че това всъщност е ДС и всъщност изтезават и убиват неудобни хора на властта тук и сега!Пример:Нацистки Концлагер в Перник!
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е супер ама те нашите соцаджии конспиратори не знаят английски.
2
5
 
21
 
! Отговори
Верно преди 3 години
А какво пише за банкенския измамник от 90те освен че е гепил коли в Чехия? Или за другото БКП нинова или агент Сокола?
1
6
 
6
 
! Отговори
Квесчън Марк преди 3 години
Да де, ама въпроса е при налични 8063 pdf-а, дали са качени 8063. Или за свободен достъп са 8011 броя.