Тенденции в прически и грим: Как дамите да бъдат перфектни за Св. Валентин?

14 февруари е добър повод за всяка жена да се почувства неустоима
12 фев 2021 15:21, Красимир Ангелов
0

Наближава най-романтичният ден в годината и любовта се усеща във въздуха. Без значение дали празнувате деня на влюбените или пък предпочитате компанията на чаша ароматно вино, 14 февруари е добър повод за всяка жена да се почувства неустоима. Професионалисти в сферата на красотата и техните музи споделят с нас ценни съвети за блестяща визия, съобразена с модните тенденции.

"Бих заложил на по-неутралното, тъй като хората ще се целуват по празниците. Бих ги посъветвал да останат без цвят кой знае колко наситен върху устната, но очите – нека са акцент. Може да се добавят цветни акценти, било то върху целия клепач или в началото на окото и смятам, че това е нещо, което би направило най-голямо впечатление на по-силния пол, тъй като гримираме по-слабия", обясни гримьорът Кирил Гуцов.

Фризьорът Петър Първанов е категоричен, че няма правилна или неправилна прическа. Важното е една жена да бъде уверена в себе си, за да се приеме добре с всяка фризура. Все пак винаги подходяща остава естествената, небрежна визия.

"Това, което сме направили в момента е едни небрежни букли, вълни, които смятам, че са подходящи за всеки. Дори и просто да заметнеш коса зад ухо, пак става една доста приятна прическа", посочи той.

С идването на пролетта започват да се разкриват и тенденциите в красотата за предстоящия моден сезон. Тази година цветовете в грима ще са въпрос на личен избор, но е важно дамите да се съобразяват с това дали тенът им е в топла, студена или неутрална гама. В прическите на мода ще бъдат етажираните и небрежни визии за дамите с дълги коси, а също и за любителките на късата подстрижка.

"Тенденциите в грима са така наречения драпинг. Драпингът е техника, която склуптурира лицето с цвят, не с контуриращ кафяв продукт, който обикновено сме свикнали, като той се пренася и в контура на окото, в контура на лицето и дори върху устните в контура", обясни гримьорът.

"Относно цветовете, този сезон са актуални движенията в цветовете, по-светли, по-тъмни нюанси вкарани в косата. Относно тази зима е модерен смоуки хеърът, в превод означава опушена коса. Както в грима има опушен грим, така и в косата. Започваме от по-тъмна основа, както при Влади, със среден тон в средата и по дължините е възможен по-светло, обясни фризьорът.

Днешните ни герои пожелават на хората да обичат на първо място себе си, защото това е началото на искрената любов и към другите, а също така и да показват чувствата си целогодишно, защото щастието се крие в малките жестове.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


0
Още от Ако щете - вярвайте
Никотинът не е основен причинител за заболяванията, свързани с пушенето
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари