7 неща, които да изчистите от дома си

Тоалетни принадлежности, козметични мостри, стара козметика
20 апр 2021 14:10, Михаела Лазарова
17
7 неща, които да изчистите от дома си
Снимка: istock

Ако нямате на какво да пуснете тези записи, най-добре ги изхвърлете. В дигиталната ера трудно можете да намерите на какво устройство да пуснете старите си дискове, касети и записи. Освен ако не разполагате с работещо устройство с колекционерска стойност, тези предмети не ви трябват, защото събират само прах. Прочистете ги, за да освободите място за новата си страст.

Книги

Може да имате любими книги, но трупането им в шкафове, секции и килери ви носи само безпорядък и прахоляк. Можете да дарите колекцията си от книги на библиотеки, читалища или хора, които не са ги прочели. Запазете най-скъпите за сърцето си, останалото прочистете. Надали ще се връщате към препрочитането им всеки ден.

Свещи

Ако имате стари свещи, които не са подходящи за украса на дома и трапезата, като например свещи от рождени дни, изхвърлете ги. Те заемат място, не влизат в употреба, а същевременно събират прах.

Шкафове с алкохол

Ако имате шкаф или място, на което съхранявате бутилките си с алкохол, пролетта е удобно време да проверите кои от алкохолите са изветрели и не стават за консумация. Направете прочистване и на това място, което вероятно често забравяте. Някои видове алкохол изветряват след няколко седмици, други след няколко месеца. Проверете всичките си отворени бутилки.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Домашна библиотека преди 3 години
Първо се изхвърля тази, която дава подобни съвети, вместо да чисти и да готви, а пък шкафа с алкохол - в никакъв случай.
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изветрял е мозъка на журналистката! Как ще изветрее уиски или ракия в затворена бутилка? Колкото до книгите, ще се подарят само след смъртта ми. Обичам си библиотеката и си препрочитам редовно различни автори.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз си подарих и дадох за рециклиране всички дрехи, които не съм обличала повече от 2 г. Непотребни вещи, стари чаши и чинии, кърпи, чаршафи, юргани. Много място се освободи.
7
0
 
7
 
! Отговори
до Михаела преди 3 години
По скоро изхвърлете вампирясала жена отколкото стара книга и отлежал алкохол.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми хареса частта с шкафа с алкохол - сега е моментът да го "прочистите". Честно, не разбирам хора, които пропагандират изхвърлянето на книги. Това за мен са някакви чистофайници-откачалки, които се справят с неврозата си като изхвърлят неща и просто не могат да се седнат да прочетат една книга, камо ли да я заобичат. Да, пълна съм с книги, не ми пречат, нито те, нито прахоляка. Виж алкохол нямам, което много ме разстройва.
5
0
 
10
 
! Отговори
Даскал преди 3 години
Сега ми просветна защо от немското училище в София бяха изхвърлили книги в кофите за ***. Просто разчиствали хората.А нашите неправилно възпитани български деца да ходят да ги вадят от кофите.
4
0
 
13
 
! Отговори
Мяу! преди 3 години
Една птиченце ми казва, че авторът на статията не обича да чете книги.
3
0
 
12
 
! Отговори
фейспалм преди 3 години
Точно книгите и алкохола ще изхвърлим, но ще продължим да кътаме счупена техника, нарушени сервизи, умалели дрехи, неудобни обувки отпреди 10 сезона и какво ли още не...Имам чувството, че някой *** със самите статии тук :)
2
3
 
7
 
! Отговори
Книги?????????? преди 3 години
Ви да не сте от 1400 година???????
1
0
 
28
 
! Отговори
МАлоумници преди 3 години
Книги ще изхвърлят що не си изхвърлите и мозъка.Затова света вървинатам защото не се чете .*** народ лесно се управлява.

Спонсорирани публикации