Най-възрастният мъж в света е 113-годишният Емилио Флорес Маркес

Той все още е силен и в добро здраве
4 юли 2021 17:23, Нели Христова
7
Най-възрастният мъж в света е 113-годишният Емилио Флорес Маркес

Бивш земеделски производител на захарна тръстика от Пуерто Рико е най-възрастният мъж в света, потвърдиха от Рекорди на Гинес. Само преди няколко седмици той отпразнува 113-я си рожден ден.

Емилио Флорес Маркес е роден на 8 август 1908 г. в Каролина, Пуерто Рико.

Израствайки Маркес, който е второто най-голямо от 11 деца, отговаря за много домакински задължения и помага в грижите за по-малките си братя и сестри.

Като първороден син Маркес също е помагал и във фермата за захарна тръстика на баща си. Той поливал растенията и ги натоварвал нарязаната захарна тръстика във вагони за транспорт, според Рекордите на Гинес.

"Бях най-голямото дете, затова направих всичко“, каза Маркес пред световните рекорди на Гинес. "Изтърках, погрижих се за момчетата, направих всичко."

Той продължава да се занимава с фермата и много след като пораства и "в крайна сметка тя се превръща в това, което издържа семейството му".

Маркес е женен за Андреа Перес в продължение на 75 години до смъртта й през 2010 г. Двойката има четири деца. Той също така има пет внуци и пет правнуци. Сега живее в Рио Пиедрас, Пуерто Рико, с двете си оцелели деца, Тирса и "Милито".

Маркес, който е загубил по-голямата част от слуха си, е преживял операция за имплантиране на пейсмейкър, когато е бил на 101 години - но все още е силен и в добро здраве.

Известен като "Дон Мило", ключът на Маркес за щастлив живот е "да има изобилие от любов и да се живее живот без гняв", се казва в съобщението за новини.

"Баща ми ни отгледа с любов, обичайки всички", казва семейството на Маркес Гинес. "Той винаги е казвал на мен и моите братя и сестри да правим добро, да споделяме всичко с другите."

Предишният най-възрастен жив мъж, признат от световните рекорди на Гинес, беше румънецът Думитру Коменеску.

Той почина на 27 юни 2020 г., по-малко от месец след получаване на титлата, на възраст от 111 години 219 дни.

След смъртта му от "Гинес" записват, че "са получили доказателства" в подкрепа на Маркес, който е роден три месеца по-рано от Команеску.

Най-старият жив човек на Земята е 118-годишната Кейн Такана, който живее в старчески дом във Фукуока, Япония. През март внукът й заяви пред CNN, че Такана се стреми към рекорда за най-възрастния човек, който някога е живял, който се държи от Жана Луиз Калман, французойка, починала на 122 години

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Анонимен 2/ БРАВО НОМЕР 2/ СТАТИЯТА Е ОТ БЪДЕЩЕТО! ЕМИЛИО Е НА 112 ГОДИНИ В МОМЕНТА НАЙ-СТАР ЖИВ МЪЖ НА ПЛАНЕТАТА НО ОЩЕ Е НА 112 ГОДИНИ!
4
2
 
10
 
! Отговори
Роден български език преди 2 години
Роден български език! Статия писана на коляно от ***!
3
0
 
12
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
ключът на Маркес за щастлив живот е "да има изобилие от любов и да се живее живот без гняв". Не си е загубил времето на тая земя. Само ще спечелим, ако последваме тая рецепта.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че ваксинирайте го бре. Особено ако взема пенсия. Майтапа настрана, да е жив и здрав колкото му е отредено.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Само преди няколко седмици той отпразнува 113-я си рожден ден.Емилио Флорес Маркес е роден на 8 август 1908 г. в Каролина, Пуерто Рико."Това е статия от бъдещето.