2021 - най-катастрофалната година за кралското семейство

Дори смъртта на принц Филип не отклони фокуса от проблемите
16 дек 2021 20:50, Нели Христова
10
2021 - най-катастрофалната година за кралското семейство
Снимка: БГНЕС

Има някои хора в живота, за които в крайна сметка знаете твърде много против волята си, независимо дали чувате скандалите на съседите си през стената или някой, с когото не сте говорили от години, който настоява да документира всеки един от етапите на връзката си във Facebook. За кралското семейство 2021 г. беше годината, в която им се случи точно това.

2021 се оказа най-катастрофалната и объркана година за британската корона.

Това ниво на публичен скандал обикновено е запазено за семейства, свикнали да са в светлината на прожекторите, като Кардашиян-Дженър. Но гледайки не много назад в историята, можем да видим, че кралското семейство всъщност е свикнало със скандали, просто е много добро в това, да разсейва фокуса далеч от тях. Независимо дали принц Чарлз желае "да се прероди в тампон, за да живее в Камила" или принц Хари, който е облечен като нацист на парти, винаги има кралско бебе, сватба или церемония по рязане на лента, която да поправи щетите.

Но този път кралският двор, навярно заради пандемията, нямаше нищо, което да крие зад гърба си. Това свали маската на Уиндзор завинаги, а оттогава кралското семейство усилено се опитва да си я върне.

През март, само година след като официално прекъснаха връзките си с останалата част от семейството, Меган и Хари седнаха за двучасов разговор с Опра Унфри. В него двойката разкри за самоубийствените мисли на Меган, тормоза от страна на пресата към нея и Хари, който трябва да си намери работа за първи път – но най-фрапиращото признание, без изненада, беше свързано със сина им Арчи. Въпреки че отказаха да разкрият точно кой го е казал, Меган твърди, че член на кралското семейство е имал "притеснения относно това колко тъмна може да бъде кожата на детето, когато се роди".

Естествено, интервюто активизира по-десния край на британската преса, който като по часовник се опита да принуди чернокожи експерти да отидат на "Добро утро, Великобритания" и да обсъждат расизма с Пиърс Морган. Но най-належащият въпрос, който излезе от това признание, беше: кой член на кралското семейство е казал подобно нещо?

В дните и седмиците след излъчването на интервюто, кралското семейство измисли поредица от тежки PR каскади, за да спаси лицето си. Докато беше на посещение в училище в източен Лондон, принц Уилям каза пред пресата: "Не, ние в голяма степен не сме расистко семейство“" докато кралицата обяви "стремеж към разнообразие" за "модернизиране на монархията".

Нищо, което се опитаха да направят, не мина гладко. Дори смъртта на принц Филип, съпруг на кралицата от 73 години, послужи само за възкресяването на старите му едноредки в пресата, включително онази стара расистка класика: "Все още ли хвърляте копия един срещу друг?" Дори самата му смърт беше засенчена в танцовите химни на Радио 1, където съобщението за смъртта му беше сведено до прекъсване на бас.

Другият тъмен облак, който продължава да виси над главите на кралското семейство, е участието на принц Андрю в случая с Джефри Епщайн - нещо, което стана ясно миналата година. Според съобщения в The Mirror Андрю е трябвало да "отмени Коледа", за да могат адвокатите му, платени от майка му, да се подготвят за съдебното му изслушване в началото на януари следващата година. (Той категорично отрече всички твърдения за сексуално насилие.)

Трима от всеки пет британци все още подкрепят кралското семейство, но все по-голям брой млади хора вярват, че Обединеното кралство трябва да се отърве от тях. А традиционното уважение към Вашия майор може да избледнява бързо, с съобщения за лошото здраве на кралицата, трансформирано в мемове и шеги. И това е преди дори да влезете в отвъдморското възприятие за монархията, където Барбадос отстрани кралицата като свой държавен глава, а Ямайка скоро ще последва примера му.

И все пак, неизбежността принц Чарлз да бъде крал в близко бъдеще може да бъде това, което всъщност тласка семейството над ръба. Могат ли да си представят британците да пеят "Боже, пази краля“ за човек, който някога е казал, че иска да се превъплъти като тампон? В момента единственото нещо, което поддържа образа на монархията заедно, е 96-годишна жена, на която очевидно могат да бъдат простени всички грехове, тъй като тя всъщност е баба на Великобритания. Ясно е, че Уиндзор ще трябва да работят извънредно, за да си върнат популярността, когато тя умре, но дали кралицата ще извика Крис Дженър да се включи като консултант на кралската драма, предстои да разберем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Още една загуба преди 2 години
От миналия месец Елизабет втора вече не е кралица на Барбадос!
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемите на богатите.. Нищо, нали си имат няколко стотин милиарда/трилиона в земи и злато. Cheer up!
7
1
 
8
 
! Отговори
Случаен Гражданин преди 2 години
Колкото и лоша да е била годината за Кралското семейство ОГРОМНА ВИНА ЗА ТОВА ИМАТ МЕДИИТЕ КОИТО НЕ СПРЯХА ДА ПУБЛИКУВАТ ВСЯКАКВИ СЛУХОВЕ... КЛЮКИ... "ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ" И ОТКРОВЕННИ ИЗМИСЛИЦИ ... а сега жално се оплакват и двулично "тъжат" за лошата и катастрофална година , която самите те са предизвикали в неистовия си стремеж за по-висок рейтинг. ДА НЕ МИСЛИТЕ ЧЕ НА НАС - ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА НИ ПУКА ? Дори и троловете вече спряха да им обръщат внимание .... Спрете се с тия "Кралски неволи" .....
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко почна когато Хари срещна Лари
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме ми за тези рептили!
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо лично, но 2022 ще е по-добра.
3
4
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
УМРЕ ЛИ ВЕЧЕ ! ТО БЕШЕ ОЧАКВАНО, СЛЕД КАТО СЕ ВАКСИНИРА И С ВТОРАТА ДОЗА!
2
3
 
8
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Най-гадно е за чарлз, оти *** му - старата рептилка че го надживее и ще си умре принц, а не крал. Ама така като дойде в Столипиново и не подари апартамент на бай циннго. Братята го проклеха - те не прощават да не им дадеш като просят.
1
2
 
8
 
! Отговори
Серач преди 2 години
Изхождам едно ряяядко ,пушещо и топло върху Меган Хари и кралското семейство!