Смяна на гардероба - ето какво да направите за новия сезон

Важно е да определите стила си
28 мар 2023 23:00, Дарена Найденова
1
Смяна на гардероба - ето какво да направите за новия сезон
IStockphoto

По същия начин, по който новата година може да се вземе за ново начало, всяка смяна на сезона също може да послужи за промяна в живота ни. Вземете например прехода от зима към пролет. В този период дните стават по-дълги и времето навън се променя от ужасяващо студено до приятно топло с повече слънчеви лъчи, които озаряват лицето ни.

Естествено е, че с пролетната енергия идва мотивацията за почистване и промяна на гардероба, тъй като по-високите температури изискват корекция на стила и тоалетите, които носим. На преден план излизат по-тънките блузи и дънките в 7/8 вариант, тениските и по-леките якета.
 
Но преди да тръгнете да сменяте дрехите, стилистите препоръчват да направите разбор на гардероба. Винаги е добре да започнете с положително мислене и чист ум, за да се справите с трудната задача. След като се намирате в правилното състояние на духа, имате подръка вода и нещо за похапване, е време да идентифицирате причината, поради която искате да почистите гардероба си.
 
Разбирането на причината зад вашето почистване може да стесни това, върху което трябва да се съсредоточите. Това може да доведе до намаляване на стреса, просто защото вече имате изготвен план за действие и цел, към която вървите.
 
Пролетно почистване – 5 съвета за смяна на гардероба:
 
1. Определете стила си
 
Ако целта ви е да промените гардероба си, така че да е точно представяне на вашия стил, е добре да помислите точно какво искате да носите, за да изглеждате добре, уверено и да се чувствате комфортно. Може да създадете виртуални табла за вашата нова пролетна и лятна визия. Гледането на снимки от интернет и заимстването на тоалети също не е лош вариант, ако се чувствате в задънена улица.
 
Стилът е визуална задача, така че е много важно да го видите, за да добиете представа дали е подходящ за вас. Докато се занимавате с редактирането на гардероба си, продължете да гледате снимки и съвети в интернет, като се запитате дали всичко това съответства на вашите желания и усещания. Ако нещо очевидно не попада във вашия списък, тогава съвсем спокойно може да го премахнете от гардероба си.
 
2. Изберете любимите си дрехи

Нови обувки – 7 модела, които винаги ще са на мода

Дънките на 2023 – какви модели да носите

Капсулен гардероб – какво означава и как да го създадем?

 
Първата стъпка във всяко почистване на гардероба е да съберете това, което носите най-често и да го отделите от останалите си дрехи. Тази купчинка са нещата, към които посягате винаги, когато излизате на вечеря, с приятели или за работа. Тук трябва да има както дрехи и обувки, така и аксесоари. По този начин ще разберете какви точно цветове, модели и щампи харесвате, за да оправите останалата част от гардероба по-бързо. Ако нещо не отговаря на основния ви стил, може би това е причината да не го носите и да стои все още с етикетите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари