Боядисване: Как да съчетаете цвета с кожата и очите?

Ето няколко съвета, които ще са ви от полза
3 юни 2023 22:01, Иванка Гъркова
1
Боядисване: Как да съчетаете цвета с кожата и очите?
IStockphoto

Изборът на нов цвят на косата е много важен. Той може да ви придаде съвсем различен външен вид. Много известни личности прибягват до драстична смяна на тона и от русо минават на розово, червено или кафяво/черно. Но преди да последвате примера им, трябва да проверите няколко неща.

Хубаво е да съобразите боядисването с това какъв е цветът на очите ви. От значение е и тенът на вашата кожа. Чак тогава можете да се посъветвате с колорист, за да вземете най-доброто за вас решение.

Как да разберете какъв е тонът на кожата ви?

 
Проверете цвета на вените си
 
Странен подход, но определено върши работа! Защото вените по вътрешната повърхност на китката ви разкриват вашия подтон. При някои те изглеждат лилави или сини, като често имат по-хладен подтон. Докато тези, които са зелени на пръв поглед, имат топъл. Комбинацията от двете е типична за неутралните подтонове. Зелените вени също могат да предполагат зеленикав оттенък.

Студен подтон – ако синьото и зеленото изглаждат най-много тена ви;

Топъл подтон – ако червеното и оранжевото са любимите ви цветове;

Балансиран подтон – ако можете да облечете всякакви дрехи.
 
Предпочитате златни или сребърни бижута
 
Имате по-топъл тон, ако златните бижута допълват тена на кожата ви. От друга страна среброто допълва най-много студените тонове. А ако изглеждате добре и в двете, то вие имате неутрален до маслинен подтон.
 
Получавате ли тен или кожата направо изгаря
 
Ако почернявате бързо, то имате маслинен подтон. Тенът на кожата ви е неутрален, ако тя се зачервява веднага и след това почернява. Тези със студен подтон никога не почерняват, а вместо това изгарят.
 

Изберете цвят според вашия подтон

 
Топъл подтон
 
Златисто-русият цвят на косата изглежда страхотно на хора с по-светъл тен. Топлият кафяв цвят ще изглежда отлично на по-тъмните тонове на кожата. Докато меденият се препоръчва при неутрален тен.
 
Всеки от тези подтонове на тена отиват на горещото червено. Ала специалистите съветват все пак никога да не носите дрехи в пепеляв тон.

Ако имате светъл тен, помислете за избор на пепеляво-рус цвят. Изберете студени червени цветове, ако сте с по-тъмен тен. Или пък заложете на по-светли или по-тъмни нюанси. Но никога не ползвайте нюансите на яркочервено.

Боядисване у дома – 6 грешки, които не бива да допускате

Боядисване на косата – какво е демиперманентен цвят?

Боядисване – драматично тъмната коса отново е на мода

 
Студен подтон
 
Ако имате светъл тен, помислете за избор на пепеляво-рус цвят. Изберете студени червени цветове, ако сте с по-тъмен тен. Или пък заложете на по-светли или по-тъмни нюанси. Но никога не ползвайте нюансите на яркочервено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации